Autó nélkül éli az életét Sárvár polgármestere 

Farkas Bazsi 2023-10-04 17:32:00
Kikértük a város képviselő-testületében ülő politikusok vagyonnyilatkozatát. Sem Kondora polgármesternek, sem Máhr alpolgármesternek nincs autó a nevén.

Törvény szabályozza, hogy a választott politikusoknak minden év elején le kell adniuk a vagyonnyilatkozatukat a település jegyzőjének. A nyilatkozat ugyan nyilvános, ám számos település nem él azzal a lehetőséggel, hogy bárkinek könnyen hozzáférhető legyen, vagyis a település weboldalára transzparensen feltöltsék.

Erre példa Kőszeg. A város képviselőinek vagyonnyilatkozatát így szerkesztőségünk kérte ki és ismertette nemrég.

Most a sárvári képviselő-testület tagjainak vagyonnyilatkozataival folytatjuk. 

Kondora István (Fidesz-KDNP) polgármester havi illetménye 1 millió 121 ezer 250 forint. 18 millió forintja van állampapírban és 5 millió forintja kötvényben, és 8 millió forintot tart készpénzben. 

A város első emberének több ingatlan is van a nevén. Felerészben tulajdonosa egy sárvári családi háznak. És két helyen is van szőlőbirtoka, de gépjármű nincs a nevén.

Máhr Tivadar (Fidesz-KDNP) alpolgármesterként 1 millió 79 ezer 725 forint juttatásban részesül, emellett pedig a Pannon Egyetemen tanársegédként 225 ezer 500 forintot kap még. Banki betétként közel 6 és fél millió forintja van. 130 ezer forint készpénzt tartott magánál a vagyonnyilatkozat kitöltésnél, 1 millió 18 ezer forintja van a bankban és 356 ezer forintot tart devizában. Ezzel szemben 6 millió 150 ezer forint banki tartozása van. 

Felerészben tulajdonosa egy 110 négyzetméteres háznak, valamint 5/12-ed része van egy másik házban Sárváron. Autó nincs a nevén. 

Varga Károly (Fidesz-KDNP) képviselőnek nincsen ingatlan a nevén, de büszke tulajdonosa két Suzukinak. Képviselői munkája mellett alkalmazottként dolgozik egy építőipari cégben, innen 350 ezer forint fizetést kap, valamint labdarúgó ellenőrként 30-70 ezer forintos juttatást kap. Fundamenta megtakarítása 1 millio 700 ezer forint, bankbetétben 5 millió forintja van, 2 millió forintja van folyószámlán, 6 millió forinttal magánszemélyek tartoznak neki, és van két 50 ezer forintos autónyeremény betétkönyve.

Klimits István (független) buszvezetőként 290 ezer forintot keres havonta. Van egy Mazda 6-osa, és egy Honda Dio robogója. Felében tulajdonosa egy 60 négyzetméteres háznak. 8 millió forint hitele van a bank felé.

Kampel Oszkár (Fidesz-KDNP) a Sárvári Média Kht. felügyelő bizottsági tagjaként 20 ezer forintot keres. Egyéb jövedelmet nem jelölt meg. 3 millió 200 ezer forint banki megtakarítása van és 300 ezer spórolt pénze készpénzben. Tulajdonosa egy 55 négyzetméteres lakásnak. Szőlője, kertje, szántója, garázsa is van. Egy Suzuki Swiftet hajt.

Németh Róbert (Fidesz-KDNP) ügyvezető egy cégben, ott 130 ezer forintot keres. A Tankerületi Központnál Rendszergazdaként pedig 45 ezer 675 forintot kap. Sem ingatlant, sem banki megtakarítást, sem tartozást, sem gépjárművet nem jelölt meg. 

Vinter István (Fidesz-KDNP) tanító-tolmácsként eseti keresettel rendelkezik. Fele tulajdonban birtokol egy 73 négyzetméteres lakást. Két helyen is van szőlője. 1 millió 900 ezer forinttal tartozik a banknak.

Varga Jenő (Fidesz-KDNP) tanácsadó egy cégnél, ezért 375 ezer forint havi fizetést kap. Kizárólagos tulajdonosa egy 86 négyzetméteres, és egy 56 négyzetméteres lakásnak. Van egy garázsa és egy 667 négyzetméters építési telke. Sárváron és Nicken is rendelkezik termőterülettel. Gépjárművet nem szerepeltetett a bevallásban.

Németh Zsolt (Híd a Jövőnkért Egyesület) 1 millió forintos jövedelmet vallott be, amit ügyvezető igazgatóként keres egy cégnél. 20 millió forint megtakarítása van, egy Volkswagen Polót hajt. Felerészben tulajdonosa egy 142 négyzetméteres, és egy 130 négyzetméteres háznak.

Szabó Lajos (független) 180 ezer forintos havi fizetést kap saját cégében, plusz 29 ezer forintot kap a Sárvár Fürdő felügyelőbizottsági tagságáért. Felerészben tulajdonosa egy sárvári és egy döröskei házban. De ezen kívül másik két ingatlanban is van résztulajdona. ¼ részben egy sárvári lakóházban, ⅙ részben egy döröskei házban. Tulajdonosa egy Opel Zafirának, 2 millió forintot tart a bankban, 8 millió forint tartozása van. 

Eiveck Péter (független) teszt mérnökként 960 ezer forintot keres. Van egy 52 négyzetméteres lakása és egy Dacia Lodgyja. 7 és fél millió forint banki tartozása van a képviselőnek.  

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.