Autó nélkül éli az életét Sárvár polgármestere 

Farkas Bazsi 2023-10-04 17:32:00
Kikértük a város képviselő-testületében ülő politikusok vagyonnyilatkozatát. Sem Kondora polgármesternek, sem Máhr alpolgármesternek nincs autó a nevén.

Törvény szabályozza, hogy a választott politikusoknak minden év elején le kell adniuk a vagyonnyilatkozatukat a település jegyzőjének. A nyilatkozat ugyan nyilvános, ám számos település nem él azzal a lehetőséggel, hogy bárkinek könnyen hozzáférhető legyen, vagyis a település weboldalára transzparensen feltöltsék.

Erre példa Kőszeg. A város képviselőinek vagyonnyilatkozatát így szerkesztőségünk kérte ki és ismertette nemrég.

Most a sárvári képviselő-testület tagjainak vagyonnyilatkozataival folytatjuk. 

Kondora István (Fidesz-KDNP) polgármester havi illetménye 1 millió 121 ezer 250 forint. 18 millió forintja van állampapírban és 5 millió forintja kötvényben, és 8 millió forintot tart készpénzben. 

A város első emberének több ingatlan is van a nevén. Felerészben tulajdonosa egy sárvári családi háznak. És két helyen is van szőlőbirtoka, de gépjármű nincs a nevén.

Máhr Tivadar (Fidesz-KDNP) alpolgármesterként 1 millió 79 ezer 725 forint juttatásban részesül, emellett pedig a Pannon Egyetemen tanársegédként 225 ezer 500 forintot kap még. Banki betétként közel 6 és fél millió forintja van. 130 ezer forint készpénzt tartott magánál a vagyonnyilatkozat kitöltésnél, 1 millió 18 ezer forintja van a bankban és 356 ezer forintot tart devizában. Ezzel szemben 6 millió 150 ezer forint banki tartozása van. 

Felerészben tulajdonosa egy 110 négyzetméteres háznak, valamint 5/12-ed része van egy másik házban Sárváron. Autó nincs a nevén. 

Varga Károly (Fidesz-KDNP) képviselőnek nincsen ingatlan a nevén, de büszke tulajdonosa két Suzukinak. Képviselői munkája mellett alkalmazottként dolgozik egy építőipari cégben, innen 350 ezer forint fizetést kap, valamint labdarúgó ellenőrként 30-70 ezer forintos juttatást kap. Fundamenta megtakarítása 1 millio 700 ezer forint, bankbetétben 5 millió forintja van, 2 millió forintja van folyószámlán, 6 millió forinttal magánszemélyek tartoznak neki, és van két 50 ezer forintos autónyeremény betétkönyve.

Klimits István (független) buszvezetőként 290 ezer forintot keres havonta. Van egy Mazda 6-osa, és egy Honda Dio robogója. Felében tulajdonosa egy 60 négyzetméteres háznak. 8 millió forint hitele van a bank felé.

Kampel Oszkár (Fidesz-KDNP) a Sárvári Média Kht. felügyelő bizottsági tagjaként 20 ezer forintot keres. Egyéb jövedelmet nem jelölt meg. 3 millió 200 ezer forint banki megtakarítása van és 300 ezer spórolt pénze készpénzben. Tulajdonosa egy 55 négyzetméteres lakásnak. Szőlője, kertje, szántója, garázsa is van. Egy Suzuki Swiftet hajt.

Németh Róbert (Fidesz-KDNP) ügyvezető egy cégben, ott 130 ezer forintot keres. A Tankerületi Központnál Rendszergazdaként pedig 45 ezer 675 forintot kap. Sem ingatlant, sem banki megtakarítást, sem tartozást, sem gépjárművet nem jelölt meg. 

Vinter István (Fidesz-KDNP) tanító-tolmácsként eseti keresettel rendelkezik. Fele tulajdonban birtokol egy 73 négyzetméteres lakást. Két helyen is van szőlője. 1 millió 900 ezer forinttal tartozik a banknak.

Varga Jenő (Fidesz-KDNP) tanácsadó egy cégnél, ezért 375 ezer forint havi fizetést kap. Kizárólagos tulajdonosa egy 86 négyzetméteres, és egy 56 négyzetméteres lakásnak. Van egy garázsa és egy 667 négyzetméters építési telke. Sárváron és Nicken is rendelkezik termőterülettel. Gépjárművet nem szerepeltetett a bevallásban.

Németh Zsolt (Híd a Jövőnkért Egyesület) 1 millió forintos jövedelmet vallott be, amit ügyvezető igazgatóként keres egy cégnél. 20 millió forint megtakarítása van, egy Volkswagen Polót hajt. Felerészben tulajdonosa egy 142 négyzetméteres, és egy 130 négyzetméteres háznak.

Szabó Lajos (független) 180 ezer forintos havi fizetést kap saját cégében, plusz 29 ezer forintot kap a Sárvár Fürdő felügyelőbizottsági tagságáért. Felerészben tulajdonosa egy sárvári és egy döröskei házban. De ezen kívül másik két ingatlanban is van résztulajdona. ¼ részben egy sárvári lakóházban, ⅙ részben egy döröskei házban. Tulajdonosa egy Opel Zafirának, 2 millió forintot tart a bankban, 8 millió forint tartozása van. 

Eiveck Péter (független) teszt mérnökként 960 ezer forintot keres. Van egy 52 négyzetméteres lakása és egy Dacia Lodgyja. 7 és fél millió forint banki tartozása van a képviselőnek.  

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hétvégén ezúttal az ország nyugati részén várható havazás

A meteorológiai előrejelzések alapján szombat délelőtt havazás kezdődhet az ország észak-nyugati részén, vagyis Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém vármegye területén. 

Hét évet kapott a győrújfalui halálos balesetet okozó sofőr

A vádlott annak ellenére mulatságosnak tartotta közlekedését, hogy a hátul ülő utasai sikoltoztak, volt, aki azt kérte, hogy álljon meg.

LMP: a kormány visszaél a kiemelt beruházások jogintézményével

A jogszabályt kritizálva Szendefy Mária, az LMP országos elnökségének tagja példaként a Fertő tavi turizmusfejlesztést hozta fel.

Az eső miatt elmaradnak a szombathelyi adventi vásár pénteki színpadi programjai

Az árusok nyitva lesznek, a programokat vasárnap pótolják.

Évi 100 ezer euróért a Schaeffler a névadója 5 évig a szombathelyi Arena Savariának

A sportcsarnokot üzemeltető Sportiskola a működésére költi a támogatást.

Tévében a Falco Szolnok elleni meccse

Vasárnap délutáni matiné.

Az LMP üdvözli a debreceni akkumulátorgyár katasztrófavédelmi engedélyének megsemmisítését

A katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás során a hatóság megsértette a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat.

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról