Havi 1 millió 200 ezer forintból kell, hogy megéljen a kőszegi polgármester

Farkas Bazsi 2023-09-18 08:07:16
Kikértük a város képviselőinek vagyonnyilatkozatait. Van, aki 47 ezer forintos fizetést vallott be, van, aki semmit sem.

Általában minden év elején szellőztetik meg a helyi lapok és az országos sajtó is, hogy a január végi határidős vagyonnyilatkozatokban miket tüntettek fel a politikusok. 

Egészen eddig kerestük Kőszeg hivatalos weblapján a képviselő-testület tagjainak vagyonnyilatkozatát, ám hiába. Így a jegyzőtől kértünk segítséget. Azt tudakoltuk tőle, hogy milyen linken lehet elérni a nyilatkozatokat, link helyett azonban a dokumentumokat kaptuk meg.

Vagyis eszerint a vagyonnyilatkozatokat nem teszik közzé a koszeg.hu-n. Ami azért sajnálatos, mert nem kis csorbát szenved ezzel az átláthatóság. 

Közel 1 millió 200 millió forint Básthy Béla (Fidesz-KDNP) fizetése

Kőszeg első embere főfoglalkozású polgármester (A nyilatkozat innen letölthető). Ennek megfelelően 975 ezer forint fizetést kap, plusz felvesz még 146 ezer 250 forint költségtérítést valamint 50 ezer 200 forint nyelvpótlékot. Egy Peugeot személygépkocsija van, 1 millió 25 ezer 383 forint megtakarítása, és 10 millió 710 ezer 759 forint adóssága.

Básthy felében tulajdonosa egy kőszegi családi háznak, van egy építési telke és egy kiskertje.

Treplák Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester továbbra is szociális munkásként dolgozik (A nyilatkozat innen letölthető) a Kőszegi Szociális Gondozási Központban, ezért havonta 485 ezer forint fizetést kap. Hogy alpolgármesteri munkájáért kap-e pénzt, azt a bevallásában nem jelölte meg. Résztulajdonos egy kőszegi lakásban, és rendelkezik egy Volkswagen Golffal. 3 millió forintos hitele van.

Az időközi választáson megválasztott Csiki István (Fidesz-KDNP) a Savaria Múzeumban dolgozik 337 ezer forintért. Képviselőként 103 ezer  680 forint a tiszteletdíja (A nyilatkozat innen letölthető.). 2 millió 444 ezer 979 forint a spórolt pénze és 10 millió tartozása van, ami a babaváró hitel felvett összege. Egy 114 négyzetméteres kőszegi családi ház részbeni tulajdonosa, és egy Toyota Proace-t hajt éppen.

Fekete Pataki Edit (Fidesz-KDNP) a Széchenyi Programiroda pályázati tanácsadójaként 352 ezer forintot keres (A nyilatkozat innen letölthető.), továbbá a Jurisch Vártól havi 20 ezer forintot kap közösségi színterek működtetésére. Ingatlana, félretett pénze, tartozása nincsen. Egy Skoda Kodiaq van a nevén.

Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP) mindösszesen egy motort szerepeltet a vagyonnyilatkozatában (A nyilatkozat innen letölthető.), se fizetése, se lakása, se telke, se pénze, se tartozása.

Harkai Norbert (Összefogás Kőszegért Egyesület) nem szerepeltet tartozást, igaz jövedelmet sem (A nyilatkozat innen letölthető.). Egy 114 négyzetméteres lakóház van a nevén, egy kőszegdoroszlói ingatlan, és egy Renault gépkocsi.

Kiss Károly (Fidesz-KDNP) az egyik legnagyobb vagyonnal rendelkező városatya. Két kőszegi lakás, két garázs van fele részben a nevén, valamint egy 907 négyzetméteres építési teleknek egy az egyben a tulajdonosa (A nyilatkozat innen letölthető.). Egy pénzpiaci alapban 29 millió forintot tart, egy OTP-s szintén hasonló alapban közel két és fél milliót. Tartozása nincsen, két autó - egy Volswagen és egy Suzuki - van a nevén.

Felerészben tulajdonosa a Vasi Lux Kft-nek, innen 276 ezer forint az ügyvezetői fizetése.

Kiss Zoltán (Összefogás Kőszegért Egyesület) büszke tulajdonosa egy 2600 négyzetméteres kőszegi gyepnek, van egy 85 négyzetméteres háza Kroatisch Geresdorfban, egy 63 négyzetméteres, egy 120 négyzetméteres háza Kőszegen valamint 8 lakása, egy üzlethelyisége, és ha jól olvastuk ki a bevallásából, akkor rendelkezik 20 darab garázzsal is (A nyilatkozat innen letölthető.). Összesen 4 autója van: Ford, Saab, Mercedes, Mazda. Továbbá ezek mellett szántói és legelői Kőszeg melletti településeken.

600 ezer euró és 70 millió forintja van megtakarításként. Befektetési alapban további 10 millió forintja. További 180 millió forint banki követelést jelenített meg.

Tartozása nincsen.

Igencsak szerény fizetésből kénytelen megélni Rába Kálmán (Mindneki Magyarországa Mozgalom), aki bevallása szerint mindössze bruttó 47 ezer forintot keres felszolgálóként (A nyilatkozat innen letölthető.). Igaz ehhez további 130 ezer forintot kap a megyei önkormányatban kapott mandátumáért. Ingatlana, autója nincsen, 1 millió 500 ezer forinttal tartozik a banknak.

Sas Norbert (Fidesz-KDNP) a Széchenyi Programirodában 900 ezer forintot keres havonta, ehhez eseti megbízással a miniszterelnökségtől további havi 20-75 ezer forintot keres. Ingatlana, ingósága nincsen, de valamire nagyon gyűjt mert már 8 millió forint vagyona van (A nyilatkozat innen letölthető.).

Takácsné Varga Ágnes (Fidesz-KDNP) egy 150 négyzetméteres ház felerészben tulajdonosa, de van egy további fele lakása a Kőszegen és Sopronban is, valamint egy Volkswagen Saran autót vallott még be (A nyilatkozat innen letölthető.). A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézeténél 390 ezer forint a fizetése.

Velkyné Ball Andrea (Összefogás Kőszegért Egyesület) a Thurner Feinbackwaren GmbH alkalmazottjaként 592 ezer 500 forintot keres havonta (A nyilatkozat innen letölthető.). Félretett pénze nincs, közel 2 millió 200 ezer forint tartozása azonban igen. Egy Volkswagent hajt és egy 132 négyzetméteres családi ház fele tulajdonosa Kőszegen.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.