Havi 1 millió 200 ezer forintból kell, hogy megéljen a kőszegi polgármester

Farkas Bazsi 2023-09-18 08:07:16
Kikértük a város képviselőinek vagyonnyilatkozatait. Van, aki 47 ezer forintos fizetést vallott be, van, aki semmit sem.

Általában minden év elején szellőztetik meg a helyi lapok és az országos sajtó is, hogy a január végi határidős vagyonnyilatkozatokban miket tüntettek fel a politikusok. 

Egészen eddig kerestük Kőszeg hivatalos weblapján a képviselő-testület tagjainak vagyonnyilatkozatát, ám hiába. Így a jegyzőtől kértünk segítséget. Azt tudakoltuk tőle, hogy milyen linken lehet elérni a nyilatkozatokat, link helyett azonban a dokumentumokat kaptuk meg.

Vagyis eszerint a vagyonnyilatkozatokat nem teszik közzé a koszeg.hu-n. Ami azért sajnálatos, mert nem kis csorbát szenved ezzel az átláthatóság. 

Közel 1 millió 200 millió forint Básthy Béla (Fidesz-KDNP) fizetése

Kőszeg első embere főfoglalkozású polgármester (A nyilatkozat innen letölthető). Ennek megfelelően 975 ezer forint fizetést kap, plusz felvesz még 146 ezer 250 forint költségtérítést valamint 50 ezer 200 forint nyelvpótlékot. Egy Peugeot személygépkocsija van, 1 millió 25 ezer 383 forint megtakarítása, és 10 millió 710 ezer 759 forint adóssága.

Básthy felében tulajdonosa egy kőszegi családi háznak, van egy építési telke és egy kiskertje.

Treplák Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester továbbra is szociális munkásként dolgozik (A nyilatkozat innen letölthető) a Kőszegi Szociális Gondozási Központban, ezért havonta 485 ezer forint fizetést kap. Hogy alpolgármesteri munkájáért kap-e pénzt, azt a bevallásában nem jelölte meg. Résztulajdonos egy kőszegi lakásban, és rendelkezik egy Volkswagen Golffal. 3 millió forintos hitele van.

Az időközi választáson megválasztott Csiki István (Fidesz-KDNP) a Savaria Múzeumban dolgozik 337 ezer forintért. Képviselőként 103 ezer  680 forint a tiszteletdíja (A nyilatkozat innen letölthető.). 2 millió 444 ezer 979 forint a spórolt pénze és 10 millió tartozása van, ami a babaváró hitel felvett összege. Egy 114 négyzetméteres kőszegi családi ház részbeni tulajdonosa, és egy Toyota Proace-t hajt éppen.

Fekete Pataki Edit (Fidesz-KDNP) a Széchenyi Programiroda pályázati tanácsadójaként 352 ezer forintot keres (A nyilatkozat innen letölthető.), továbbá a Jurisch Vártól havi 20 ezer forintot kap közösségi színterek működtetésére. Ingatlana, félretett pénze, tartozása nincsen. Egy Skoda Kodiaq van a nevén.

Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP) mindösszesen egy motort szerepeltet a vagyonnyilatkozatában (A nyilatkozat innen letölthető.), se fizetése, se lakása, se telke, se pénze, se tartozása.

Harkai Norbert (Összefogás Kőszegért Egyesület) nem szerepeltet tartozást, igaz jövedelmet sem (A nyilatkozat innen letölthető.). Egy 114 négyzetméteres lakóház van a nevén, egy kőszegdoroszlói ingatlan, és egy Renault gépkocsi.

Kiss Károly (Fidesz-KDNP) az egyik legnagyobb vagyonnal rendelkező városatya. Két kőszegi lakás, két garázs van fele részben a nevén, valamint egy 907 négyzetméteres építési teleknek egy az egyben a tulajdonosa (A nyilatkozat innen letölthető.). Egy pénzpiaci alapban 29 millió forintot tart, egy OTP-s szintén hasonló alapban közel két és fél milliót. Tartozása nincsen, két autó - egy Volswagen és egy Suzuki - van a nevén.

Felerészben tulajdonosa a Vasi Lux Kft-nek, innen 276 ezer forint az ügyvezetői fizetése.

Kiss Zoltán (Összefogás Kőszegért Egyesület) büszke tulajdonosa egy 2600 négyzetméteres kőszegi gyepnek, van egy 85 négyzetméteres háza Kroatisch Geresdorfban, egy 63 négyzetméteres, egy 120 négyzetméteres háza Kőszegen valamint 8 lakása, egy üzlethelyisége, és ha jól olvastuk ki a bevallásából, akkor rendelkezik 20 darab garázzsal is (A nyilatkozat innen letölthető.). Összesen 4 autója van: Ford, Saab, Mercedes, Mazda. Továbbá ezek mellett szántói és legelői Kőszeg melletti településeken.

600 ezer euró és 70 millió forintja van megtakarításként. Befektetési alapban további 10 millió forintja. További 180 millió forint banki követelést jelenített meg.

Tartozása nincsen.

Igencsak szerény fizetésből kénytelen megélni Rába Kálmán (Mindneki Magyarországa Mozgalom), aki bevallása szerint mindössze bruttó 47 ezer forintot keres felszolgálóként (A nyilatkozat innen letölthető.). Igaz ehhez további 130 ezer forintot kap a megyei önkormányatban kapott mandátumáért. Ingatlana, autója nincsen, 1 millió 500 ezer forinttal tartozik a banknak.

Sas Norbert (Fidesz-KDNP) a Széchenyi Programirodában 900 ezer forintot keres havonta, ehhez eseti megbízással a miniszterelnökségtől további havi 20-75 ezer forintot keres. Ingatlana, ingósága nincsen, de valamire nagyon gyűjt mert már 8 millió forint vagyona van (A nyilatkozat innen letölthető.).

Takácsné Varga Ágnes (Fidesz-KDNP) egy 150 négyzetméteres ház felerészben tulajdonosa, de van egy további fele lakása a Kőszegen és Sopronban is, valamint egy Volkswagen Saran autót vallott még be (A nyilatkozat innen letölthető.). A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézeténél 390 ezer forint a fizetése.

Velkyné Ball Andrea (Összefogás Kőszegért Egyesület) a Thurner Feinbackwaren GmbH alkalmazottjaként 592 ezer 500 forintot keres havonta (A nyilatkozat innen letölthető.). Félretett pénze nincs, közel 2 millió 200 ezer forint tartozása azonban igen. Egy Volkswagent hajt és egy 132 négyzetméteres családi ház fele tulajdonosa Kőszegen.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.