Hende első dolga az volt a megépült zanati kerékpárúttal kapcsolatban, hogy beleszálljon a városrész önkormányzati képviselőjébe

Farkas Bazsi 2023-09-21 06:42:43
Szerinte ez csakis az ő érdeme, de akkor mi tartott ennyi ideig?

Ahogy arról mi is beszámoltunk kedd délutántól már teljes hosszában használható a zanati kerékpárút. Hosszú fejezet zárult le ezzel a város életében, hiszen 15 éve húzódik már a bicikliút megépítése. Röviden ennyi történt, hogy külterületi telkek belterületbe vonásáért cserébe egy vállalkozó azt ígérte, hogy megépíti az utat, de nem tette meg.

  • A szerződést 2008-ban kötötték.
  • Hende Csaba 2014-től Szombathely parlamenti képviselője.
  • A Puskás Tivadar vezette testület 2010 és 2019 között fideszes többséggel irányította várost.

A kerékpárút ügye a 2019-es önkormányzati választások után fordult ismét élesbe, miután a körzet képviselője, Putz Attila (Éljen Szombathely!) komolyan lobbizni kezdett az elmaradt építkezés megvalósításáért.

Neményék vizsgálóbizottságot is állítottak fel annak érdekében, hogy kiderüljön az elmúlt 15 évben miért nem épült meg az út. A bizottság 2021. augusztus 15-vel befejezte munkáját, ám igazán nem derült ki, miér is nem épült meg az úr.

A grémium elnöke, Putz Attila akkor azzal az összegzéssel zárt, hogy nagy valószínűséggel ha ez a bizottság nem jön létre, akkor nem érkezik 300 millió forint a központi költségvetésből az út megépítésére.

Az ülések közben ugyanis hír érkezett, mi szerint éppen akkor, 13 évre a szerződés megkötését követően jutott eszébe a kormánynak, hogy állítólag Hende unszolására pénzt küldjön az útépítésre.

A központi költségvetésből érkezett összeg egyébként önmagában nem volt elég az építkezésre, a szombathelyi önkormányzatnak 96 millió forintot kellett még hozzárakni a projekthez.

Az út elkészült, kedden át is adták.

Hétfőn került ki egy videó Hende Csaba Facebook-oldalára, ami valószínű a hétvégén készült. Maga Hende is úgy fogalmazott, hogy hamarosan, remélhetőleg át is adják azt a forgalomnak. (Ez azóta meg is történt.)

A biztonságban kerékpározás örömének hangsúlyozása helyett Hende fontosabbnak tartotta, hogy beleszálljon Putz Attilába, a zanati körzet képviselőjébe. Kétszer is.

“Én örülök, hogy Zanat önkormányzati képviselője annyira magáénak érzi ezt a fejlesztést, hogy nem győzi elmondani, hogy mennyi mindent tett ezért, hát biztosan sokszor felszólalt, de a pénzt, azt én jártam ki a kormánynál.”

“Ez a dolgom, hogy ilyeneket intézzek, ebbe semmi különös nincs, de muszáj elmondani az itt élőknek, hogy meg mindenkinek, hogy ehhez Putz Attilának van a legkevesebb köze.”

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.