Hende első dolga az volt a megépült zanati kerékpárúttal kapcsolatban, hogy beleszálljon a városrész önkormányzati képviselőjébe

Farkas Bazsi 2023-09-21 06:42:43
Szerinte ez csakis az ő érdeme, de akkor mi tartott ennyi ideig?

Ahogy arról mi is beszámoltunk kedd délutántól már teljes hosszában használható a zanati kerékpárút. Hosszú fejezet zárult le ezzel a város életében, hiszen 15 éve húzódik már a bicikliút megépítése. Röviden ennyi történt, hogy külterületi telkek belterületbe vonásáért cserébe egy vállalkozó azt ígérte, hogy megépíti az utat, de nem tette meg.

  • A szerződést 2008-ban kötötték.
  • Hende Csaba 2014-től Szombathely parlamenti képviselője.
  • A Puskás Tivadar vezette testület 2010 és 2019 között fideszes többséggel irányította várost.

A kerékpárút ügye a 2019-es önkormányzati választások után fordult ismét élesbe, miután a körzet képviselője, Putz Attila (Éljen Szombathely!) komolyan lobbizni kezdett az elmaradt építkezés megvalósításáért.

Neményék vizsgálóbizottságot is állítottak fel annak érdekében, hogy kiderüljön az elmúlt 15 évben miért nem épült meg az út. A bizottság 2021. augusztus 15-vel befejezte munkáját, ám igazán nem derült ki, miér is nem épült meg az úr.

A grémium elnöke, Putz Attila akkor azzal az összegzéssel zárt, hogy nagy valószínűséggel ha ez a bizottság nem jön létre, akkor nem érkezik 300 millió forint a központi költségvetésből az út megépítésére.

Az ülések közben ugyanis hír érkezett, mi szerint éppen akkor, 13 évre a szerződés megkötését követően jutott eszébe a kormánynak, hogy állítólag Hende unszolására pénzt küldjön az útépítésre.

A központi költségvetésből érkezett összeg egyébként önmagában nem volt elég az építkezésre, a szombathelyi önkormányzatnak 96 millió forintot kellett még hozzárakni a projekthez.

Az út elkészült, kedden át is adták.

Hétfőn került ki egy videó Hende Csaba Facebook-oldalára, ami valószínű a hétvégén készült. Maga Hende is úgy fogalmazott, hogy hamarosan, remélhetőleg át is adják azt a forgalomnak. (Ez azóta meg is történt.)

A biztonságban kerékpározás örömének hangsúlyozása helyett Hende fontosabbnak tartotta, hogy beleszálljon Putz Attilába, a zanati körzet képviselőjébe. Kétszer is.

“Én örülök, hogy Zanat önkormányzati képviselője annyira magáénak érzi ezt a fejlesztést, hogy nem győzi elmondani, hogy mennyi mindent tett ezért, hát biztosan sokszor felszólalt, de a pénzt, azt én jártam ki a kormánynál.”

“Ez a dolgom, hogy ilyeneket intézzek, ebbe semmi különös nincs, de muszáj elmondani az itt élőknek, hogy meg mindenkinek, hogy ehhez Putz Attilának van a legkevesebb köze.”

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.