Az ittasan beszédet tartó Hajtó lemondását követeli a ménfőcsanaki fideszes képviselő

Pintér Bence 2023-08-29 06:37:00
Annyira megdöbbentette a képviselőnőt Hajtó országosan hírhedté vált beszéde, hogy még azt is elfelejtette: ő sem szólalt meg a Borkai-botrány idején.

A győri Fidesz propagandalapjában, a GyőrPluszon jelent meg Laczkovits-Takács Tímea (Fidesz-KDNP) ménfőcsanaki önkormányzati képviselő közleménye, amelyben

lemondásra szólította fel az augusztus 20-án ittasan beszédet tartó volt fideszes képviselőt, Hajtó Pétert.

Hajtót a nyáron zárták ki a helyi Fidesz-KDNP frakciójából, a Fideszből pedig maga lépett ki, majd a négy évvel ezelőtti szexbotrány után független polgármesterjelöltként visszatért Borkai Zsolt támogatója lett. Mint arról mi már múlt pénteken beszámoltunk, Hajtó az általa szervezett Augusztus 20. Fesztivál végefelé több perces beszédet tartott, hallhatóan ittas állapotban, sokat káromkodva, bár elég koherensen. Vasárnap a Blikk közölte a felvételt, ami ezután bejárta az országos sajtót. Hajtó a videón arról beszélt, hogy az ő szíve a helyén van, de a városvezetés nem; illetve azt állította: Dézsi Csaba András polgármester azt mondta neki, hogy „meg fogja semmisíteni”, majd Borkai Zsolt támogatására szólította fel a közönséget.

Laczkovits-Takács Tímea a következő közleményt adta ki:

„A FIDESZ- KDNP Frakció önkormányzati képviselőjeként és mint győri kétgyermekes családanya, megdöbbenve hallottam Hajtó Péter független önkormányzati képviselő államalapításunk ünnepén tartott obszcén, trágár kifejezésektől hemzsegő, az édesanyákat is mélyen megalázó megnyilvánulását. Ezt követően Hajtó Péter ugyan elnézést kért tettéért, azonban már a következő nyilatkozatával leleplezte valós énjét, hiszen hozzátette, hogy a beszédje legalább önazonos volt.

Mindez mélyen felháborító, s mivel hiszek az emberi értékekben, a család tiszteletében, látom és tapasztalom, hogy végre Győr jó irányba halad, épül a város. Felszólítom Hajtó Pétert, hogy haladéktalanul mondjon le a képviselői mandátumáról. Győr városa 2019-ben hasonló morális válságot szenvedett el Borkai Zsolt akkori polgármester miatt és családanyaként most ismét úgy érzem, mélyen megalázó és méltatlan helyzet ez.”

Az utolsó mondat különösen érdekes, hiszen Laczkovits-Takács Tímea a 2019-es kampányt a Borkai-botrány ellenére egy szó nélkül végigcsinálta, a szexbotrány után sem szólította fel nyilvánosan lemondásra Borkait, vagy próbálta megakadályozni bármi egyéb módon, hogy morális válságot szenvedjen el a város, hanem – mivel képivselői mandátumát felvette – úgy tűnik nagyon is készen állt rá, hogy a polgármesterként Borkai Zsolt által vezetett önkormányzatot erősítse. (Legutóbb Radnóti Ákosnak, illetve a győri fideszes influenszer Szakács Istvánnak volt hasonlóan lyukas a memóriája a Borkai-botránnyal kapcsolatban.)

A GyőrPlusz érdekes módon annyira megcsúszott azzal, hogy beszámoljon Hajtó beszédéről, hogy csak három órával az után írták meg egy hírben a történteket, hogy a ménfőcsanaki fideszes képviselő erre reagáló közleményéről beszámoltak. Annak ellenére nem sikerült három nap alatt beszámolniuk a hírről, hogy Hajtó pénteken épp a GyőrPlusz műsorán maga mondta el, hogy mi történt, majd kért érte bocsánatot, ami alapján mi is beszámoltunk az esetről.

Hajtó Péter időközben interjút adott a témában a 24.hunak, ebben azt mondta: „Semmi olyat nem követtem el, ami büntetendő lenne.”

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.