Radnóti: Azt látjuk, hogy amint pénz állt a házhoz, megjelent a színen Borkai Zsolt

Pintér Bence 2023-06-02 10:56:00
A 2014 óta győri alpolgármester Radnóti Ákos hevesen kritizálta a Borkai-éra (2006-2019) sportügyi fejlesztéseit egy cikkben.

Véleménycikket írt a GYAC körül kialakult helyzetről a GyőrPluszba Radnóti Ákos sportért felelős alpolgármester, a GYAC elnökségének minap lemondó tagja, akit a városvezetés a klub elnöki székébe akart ültetni. Helyette ugyebár a szakosztályvezetők Borkai Zsolt volt polgármestert, olimpiai bajnokot választották meg, aki 2019-ben, szexbotránya után mondott le a város éléről, és azóta nem vállalt nagyon szerepet sehol.

A cikk a friss nyomtatott GyőrPluszban jelent meg, és kivételesen névvel vállalta a szerzője: a korábbi hasonló, lejárató jellegű anyagok általában „GyőrPlusz” néven jelentek meg. Radnóti azzal kezdi, hogy hosszasan elsorolja, milyen pénzeket szerzett meg a városvezetés közreműködésével a GYAC, aztán ráfordul az igazi mondanivalójára:

„A jelentős központi támogatás nyilvánvalóan elindítja egyesek fantáziáját. A klub anyagi helyzetét tehát stabilizáltuk és terveztük a jövőt. A közpénzekkel felelősen kell bánni. A sportolók számára a leghasznosabb segítség az infrastruktúra megnövekedett költségeinek megtérítése. A sportolás, a sportolók biztonságos lehetőségeinek feltételeit ebből a keretből szerettük volna biztosítani. Nem tudjuk, hogy a napokban valójában mi játszódott le a háttérben. Azt látjuk, hogy amint pénz állt a házhoz, megjelent a színen Borkai Zsolt, aki az elmúlt időszakban nem tanúsított érdeklődést a klub iránt, noha volt már elnökváltás Papp Oszkár megválasztásával 2020-ban.”

Először tehát azt sugallja, hogy Borkai a klubhoz beérkezett pénzek miatt jelentkezett be az elnökségre, majd ezután kifejti, hogy mindezt „az elnökség háta mögött”, a szakosztályvezetőkkel konspirálva tette, és nem állt elő szakmai programmal, de „a néhány nappal korábban még teljesen másként nyilatkozó szakosztályvezetőket és küldötteiket sikeresen meggyőzte arról, hogy ő lehet az ideális vezető”. Radnóti szerint bár igaz, hogy a GYAC összehozásában fontos szerepe volt Borkainak, de a tartós, biztonságos működés összerakását az elmúlt három évben végezték el.

Ezután jön az egyik legszórakoztatóbb rész, amikor Radnóti erősen megkritizálja a Borkai-éra egyes döntéseit, amely időszak alatt ő maga is alpolgármester volt, ugyanúgy, mint most. Figyeljük csak, mit mond a Borkai-korszak (2006-2019) egyes döntéseiről Radnóti Ákos, 2010 óta képviselő, 2011 óta helyi Fidesz-alelnök, 2014 óta (!) alpolgármester:

„Az ő polgármesteri ciklusa alatt megépített, és amúgy új, nagyszerű, de energetikailag katasztrofálisan megtervezett sportlétesítmények fenntartása komoly pénzbe kerül, így a Borkai közreműködésével újraalapított, de már nélküle sikerre vitt, és pénzügyileg napjainkra stabilizált klub további eredményes működtetése komoly kihívást jelentett, mindezt úgy, hogy a sportlétesítmények esetében nem számoltak felelősen a fenntartási kérdésekkel.”

Radnóti ezután finoman utal arra, hogy szerinte „erkölcsileg feddhetetlen” elnökre van szükség.

„Kétségesnek tartom, hogy az olimpiai bizottság korábbi, még a polgármesteri ciklusa javában, 2017-ben újra meg nem választott elnöke vajon képes lehet-e ezt a klubottovábbi támogatáshoz, támogatókhoz juttatni úgy, hogy ez a felfelé ívelő pálya ne törjön meg a jövőben. Aggasztó jeleket látok e tekintetben, hiszen már most van olyan támogató, aki jelezte erkölcsi dilemmáit ezzel kapcsolatban”

– írta az alpolgármester, aki korábban sosem jelezte erkölcsi dilemmáit Borkai Zsolttal kapcsolatban, hanem végig kitartott mellette a botrány után, majd annak 2019-es újraválasztásakor is elvállalta mellette az alpolgármesteri tisztséget.

A saját alpolgármesteri ciklusának első felét furcsa módon elfelejtő Radnóti végül megüzente Borkainak, hogy keressen máshol is pénzt, ne csak az önkormányzatnál:

„Borkai legutóbbi nyilatkozatában további önkormányzati támogatás elvárását jelezte, ami nem tűnik nagy ívű gazdasági és sportszakmai programnak. A sportolók és a klub miatt is ennél több munkát várunk el egy elnöktől. Nemcsak a már megszerzett központi városi támogatások felélését, nemcsak a várossal szemben történő követelőzést, hanem újabb támogatások megszerzését. Az biztos, hogy mi korrekt partnerek leszünk és mindent megteszünk a város részéről a GYAC sikeréért!”

Az utóbbi napokban a fél országos sajtót körbeturnézó Borkai Zsolt válaszára biztos nem kell sokat várni.

FRISSÍTÉS: Valóban nem kellett sokat várnunk, megérkezett a volt polgármester reakciója, aki cikkünk megjelenése után telefonon annyit reagált Radnóti Ákos szavaira:

„Egy fuldokló ember kapálózása.”

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.