Vámosszabadi nem kér a Győrhöz csatolásból, aminek ötletét Dézsi polgármester vetette fel

Pintér Bence 2023-08-18 17:37:15
Kiderült: a nemrég bezárt kiskúti óvodát üzemeltette volna tovább Vámosszabadi, de Dézsi Csaba András visszautasította az ötletet.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre!

Mint arról csütörtökön az uszoda-ügy és a színház kapcsán beszámoltunk, a GyőrPlusz Rádió műsorának vendége volt Dézsi Csaba András győri polgármester (Fidesz-KDNP),

ahol arról is beszélt Vámosszabadi kapcsán, hogy át kéne gondolnia mindenkinek, hogy nem lenne-e jobb hivatalosan is Győrhöz tartozni.

Ide onnan jutott a polgármester, hogy Vámosszabadi Győrrel határos lakóparkja mellett kutyafuttatót építettek győri területen, de vámosszabadi forrásból. Dézsi polgármester ezután kifejtette, hogy Győr önmagával határos, a környező településeken zömében kiköltöző győriek laknak, akikk továbbra is a városban dolgoznak, gyerekeik ide járnak intézményekbe.

A felvetésre azonban éles elutasítás érkezett Ambrus Gellért, Vámosszabadi polgármestere részéről.

„Vámosszabadi SOHA nem lesz Győr része!” – írta a vámosszabadi polgármester.

Elmondta: soha nem volt téma 2018 óta Vámosszabadi bármely részének Győrhöz tartozása a két település között. „Sőt, minden tervünk és elképzelésünk (legyen szó akár rendezési tervről, akár gazdaságfejlesztési koncepcióról) arra irányul, hogy a település önállóságát és agglomerációs szerepét erősítsük” – írta.

Ezután elsorolta, milyen közös projektek merültek fel a kutyafuttató mellett: egy kültéri fitneszpark hasonló jellegű telepítése az egyik, a másik azonban még érdekesebb:

a polgármester posztja szerint Vámosszabadi a szeptembertől bezáró kiskúti óvodát tovább működtette volna, mivel náluk kevés az óvodai férőhely, Dézsi polgármester azonban nem reagált a felvetésre.

A poszt második felében Ambrus Gellért megpendítette, hogy éppenséggel Vámosszabaditól csatolták Győrhöz Sárás 1-et. Ezután elég keményen fogalmaz:

„Nekünk van elképzelésünk, hogy mit szeretnénk Győrrel határosan, milyen olyan fejlesztéseket tervezünk, amelynek hasznát Győr Vámosszabadival határos (Sárás1, Bácsa) részei is élvezhetnek. Ugyanakkor Győr távlati koncepciójából hiányzik minden olyan előremutató fejlesztési elképzelés, ami Győr északi részét érdemben érintené, fejlesztené, kiszolgálná. Így azért elég furcsa azt hallani, hogy Vámosszabadi tartozzon Győrhöz, miközben Vámosszabadi fejlesztési koncepciója inkább gondolkodik Győr északi részét kiszolgáló fejlesztésben, mint amennyire Győr tervez saját területével.”

A vámosszabadi polgármester posztját azzal fejezte be: van miről tárgyalni, de a falu, vagy annak egy részének Győrhöz csatolásáról nem fognak.

 

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.