Tovább eszkalálódik a helyzet Körmenden: egykori bizalmasát leszedné a helyi rádió éléről a polgármester

Farkas Bazsi 2023-07-25 09:27:00
Szerdán dönt róla testület.

Ahogy arról az Ugytudjuk.hu elsőként beszámolt, komoly belső feszültség alakult ki a körmendi Fideszben. A párt ugyanis olyan szándékot mutat, hogy nem a várost két évtizede vezető Bebes István lesz az, aki a párt színeiben indul a 2024-es önkormányzati választáson, mint polgármester-jelölt.

Információink szerint Bebes ebbe nem nyugodott bele és már most jelezte, hogy független jelöltként indul a választáson. Sőt a közelmúltban közvéleménykutatást is indított a városban, hogy megtudja, mekkora támogatásra számíthat az induláskor.

Holnap reggel 8 órára testületi ülést hívott össze a polgármester Körmendre. A napirendi pontok között két nyíltan tárgyalt és egy zárt ülés elé vitt pont szerepel. Ez utóbbi a “Radió 8 Körmend Kft-t érintő döntéshozatal” névvel került megfogalmazásra.

Információink szerint Bebes szándéka a cég éléről leváltani Molnár Dánielt. Molnár korábban a polgármester egyik legfőbb bizalmasa volt, ő vezette a polgármesteri kabinetet, ám a belharc kirobbanása után Bebes úgy érezhette, hogy Molnár elárulta őt, most a polgármesteri szándék szerint mennie kell az egyébként helyi politikai szempontból stratégiailag fontos rádió éléről.

A körmendi testületben a polgármesteren kívül 6 Fidesz-KDNP mandátumot szerzett képviselő ül. 4 független és 1 jobbikos tagja még a grémiumnak.

Kíváncsian várjuk, hogy meglesz-e a döntéshez a szükséges többsége Bebes polgármesternek.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.