Kopogtatnak a körmendi ajtókon: „közvélemény-kutatást” végeztet a polgármester

Farkas Bazsi 2023-07-14 17:42:33
Bebes István azt méreti fel, hogy mekkora a támogatottsága neki és Belencsák Istvánnak. Az eljárás jogi aggályokat is felvet.

Bebes István (Fidesz-KDNP), körmendi polgármesterre hivatkozva aktivisták járják Körmendet, kopogtatnak, majd arra kíváncsiak, hogy ha most hétvégén lennének az önkormányzati választások, akkor rá vagy a mostani alpolgármesterre Belencsák Istvánra szavaznának inkább - kapta az információt több helyi forrástól szerkesztőségünk.

Mint arról az Ugytudjuk.hu elsőként beszámolt úgy néz ki, hogy a körmendi Fidesz kihátrált Bebes mögül, helyette pedig a mostani alpolgármestert, Belencsák Istvánt indítaná a párt a 2024-es önkormányzati választáson polgármesterjelöltnek.

Értesüléseink szerint azonban Bebes ebbe nem nyugszik bele, és már most jelezte azt a szándékát, hogy akkor is újra elindul a polgármesteri székért, ha a párt nem támogatja. Ez esetben függetlenként szerepelne neve a szavazólapon.

A mostani akciónak az lehet a lényege, hogy Bebes fel tudjon mutatni egy felmérést, ami akár azzal az eredménnyel is zárulhat, hogy a városban még mindig neki van a legnagyobb támogatottsága. Csakhogy a kopogtatás akár listázásra is alkalmas, hiszen ezúttal nem egy harmadik fél, egy közvélemény kutató végzi a munkát, aki az adatok ki nem adása mellett közli az eredményt, hanem közvetlenül egy politikai szereplő végezteti a munkát.

A jelek azt mutatják, hogy Bebes továbbra is elszánt. 

Információink szerint a következő körmendi testületi ülésen önkormányzati cégek ügyvezető cseréje is téma lesz. Olyan ügyvezető vagy ügyvezetők leváltását szeretné elérni a jelenlegi polgármester, akikben - a kialakult helyzetben - nem bízik már. Követni fogjuk az eseményeket, hogy meglesz-e hozzá Bebes többsége.

Időközben a szándék szerint polgármesternek induló Belencsák István is mozgolódik. Mint arról beszámoltunk elindult a politikus hivatalos Facebook-oldala, ami a mostani világban elengedhetetlen platform ahhoz, hogy egy politikai szereplő kapcsolatot teremtsen és ápoljon a választókkal.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.