Ha Dézsi Csaba András végre hajlandó lenne találkozni a szentiváni civilekkel, akkor az is kiderülne, hogy mennyire szennyezett a talajvíz

Farkas Bazsi 2023-07-06 08:10:00
Most éppen a Fidelitast uszította rá a civilekre a győri polgármester, a szentivániak eközben csütörtökön délután bárkinek megmutatják az eredményeket.

Múlt héten a győri közgyűlésben is téma volt a győrszentiváni civilek által, közadakozásból fizetett vízszennyezettségi mérés. A civilek levelet küldtek Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármesternek, amelyben találkozóra hívták a város első emberét. 

A civilek a talajvíz-mérési jegyzőkönyvek adatait csak teljes terjedelemben, személyes találkozó alkalmával adják ki harmadik fél részére.

Szerintük ugyanis ha engedély nélkül részletek jelennek meg belőle a nyilvánosság előtt, azzal egyesületük szerződést szeg és akár be is perelhetik őket. A garanciát pedig, hogy ilyen ne történjen, a személyes találkozóban látják.

Dézsi a közgyűlésen – miután Pollreisz Balázs (MSZP) képviselő a levelet szóba hozta – azt mondta, hogy nem beszélgetni meg találkozgatni kell, hanem csinálni a dolgokat, ezért küldjék el neki az eredményeket, és akkor majd meglátja, mi lesz. 

A civilek tegnap ismét posztoltak a témában, többek között azt írják, hogy 

számos háttérinformáció áll rendelkezésünkre mind a helyszínekkel, mind a vizsgálati módszerekkel kapcsolatban, melyek a jegyzőkönyvben nem találhatóak meg, de szeretnénk megosztani a hatóságokkal. Ezeket rengeteg munkával és előkészülettel gyűjtöttük össze, ismeretük nélkül minden újabb vizsgálat vagy ellenőrzés összehasonlításra alkalmatlan lehet. Ezekről Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatát levélben tájékoztattuk, indokainkat részletesen leírtuk.

Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy Győr város polgármestere még ebből is azt hozza ki, hogy kamuzunk, titkolózunk és azt sugallja az embereknek, hogy nem létező szennyezéssel hergeljük a polgárokat, miközben csak egy időpontot kellene megjelölnie a személyes találkozóra.

A válaszra nem kellett sokat várni, a feladatot ezúttal a győri Fidelitas vállalta magára. A Fidesz helyi ifjúsági szervezete ezt írta:

Kedves Szentiváni Civilek!

Mint a tegnap megjelent közleményben láthattuk, a gyár konkrét mérési eredményeket publikált. Az önök állítólagos mérési eredményeit csak elmondásokból és hangulatkeltésből ismerhetjük mi, győriek. Sokan az uszításuk miatt jogosan féltik a saját és szeretteik egészségét.

Ha igaz az állításuk, miszerint bármilyen káros anyagot találtak nagy mennyiségben a vízben akkor hozzák nyilvánosságra az állítólagos mérésük eredményeit, valamint a hozzá tartozó szakértői anyagot, amiben megtudhatjuk, hogy milyen szakértő, milyen mérést végzett és milyen eredménye lett. Mi a szakvélemény az eredményről?⁉️

Beszéljenek végre már a tények!

Kérjük a Győriek egészsége érdekében, hogy fejezzék be a hergelést és a politikai hangulatkeltést! Fejezzék be az uszítást és a város szándékos megosztasát!

Olvasatunkban az egész politikai adok-kapok csakis azért alakult ki, mert Dézsi polgármester egyszerűen fél találkozni a civilekkel. Pedig ha időpontot adna egy találkozóra, az sokmindent megoldhatna.

De még ennél is egyszerűbb dolga van a városvezetőnek:

a civilek csütörtökön nyílt napot tartanak, amelyen bárki megnézheti az eredményeket.

A Szívügyünk Szentiván tagjai fél hat és hét között a győrszentiváni Törökverő utcai játszótérnél várják az érdeklődőket. A 31-es buszok pont ott állnak meg, 16:50-kor indul is egy a Révaitól – derült ki az egyik kommentből.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

A szombathelyi Ligeti Dániel kvótás, öt magyar birkózó lesz Párizsban

A sportoló London és Rio de Janiero után karrierje harmadik olimpiájára készülhet.

Lemondott tisztségéről a Haladás ügyvezetője

A május 28-i közgyűlésen döntenek az utódlásról.

Orosz Bernadett: A kormány kergetett bele a jelöltségbe, és kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk

A Miskolcon önkormányzati képviselőjelöltnek induló egykori bántalmazott nő, az LMP hatására lépett be a politikába.

Egy este alatt döntött az ETO új edzője arról, hogy elvállalja a csapat vezetését

Az új tréner, aki egyelőre a szezon utolsó öt meccsére érkezett.

Az Alterába Kft. nyerte el az körmendi Ökocentrum üzemeltetésének jogát

Az pályázat kiírója, a Batthyány Örökségközpont közzétette a nyílt pályázatok anyagait.

Nem adott elsőbbséget az autós, súlyosan sérült a zebrán átkelő gyalogos Szombathelyen

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Napos idő lesz pénteken

Pár helyen lehet zápor.

Felmentették a 28 évvel ezelőtti, gersekaráti gyilkosság gyanúsítottját

Bizonyítottság hiányában született meg a döntés.

Teljes útlezárás az M86-os számú autóúton

Egy személygépkocsi gyulladt ki Szeleste térségében.

Hello Európa!

Szülinapi Wellhello koncert Szombathelyen az Uniós csatlakozás 20. évfordulóján. 

3 év 6 hónapos börtönbüntetést és a vezetéstől való örökös eltiltást kapott a szombathelyi ámokfutó

A szabályokra fittyet hányó vezető tavaly februárban rodeózott jogsi nélkül a belvárosban.

Kiengedték a győri rendőrkapitányt az előzetesből

Bűnügyi felügyeletben maradhat szeptemberig.

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.