Tizenegy kérdést tett fel Hajtó Péter Radnótinak a Győr-Szol milliárdos közbeszerzéséről

Pintér Bence 2023-06-28 07:27:33
Posztsorozatba kezdett Facebookon a győri Fidesz-frakcióból kizárt gyárvárosi képviselő, az elsőben alkalmatlannak nevezte a városüzemeltetésért felelő alpolgármestert.

„Az az alpolgármester, aki nem tud válaszolni a neki feltett kérdésekre alkalmatlan a pozíciójára!” – ezzel a magvas gondolattal kezdődik a Facebook-posztsorozat, amelyben Hajtó Péter gyárvárosi ex-fideszes képviselő lerántja a leplet arról, hogy milyen kérdések miatt zárták ki a hét elején a frakcióból.

A frakció hivatalosan azt írta: „a közösség értékrendjével össze nem egyeztethető magatartása miatt” zárták ki az egy ideje kibeszélő Hajtót, míg a képviselő azt írta:

„Feltettem pár kérdést, ami kellemetlen volt egyes embereknek. Nem nyilvánosan, házon belül. Ez egyes vélemények alapján összeegyeztethetetlen a frakció munkájával.”

Hajtó első posztja szerint – a számozás szerint tizet tervez –

a gyárvárosi képviselő tizenegy kérdést tett fel Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelő fideszes alpolgármesternek a 2,2 milliárdos közbeszerzésről,

amelyről pár hete mi is beszámoltunk. Ez alapján a Győr-Szol szinte a teljes városüzemeltetési üzletágat alvállalkozónak szervezné ki a következő három évre.

Hajtó szerint egy kérdésre sem kapott választ Radnótitól. „3 milliárdos közbeszerzés zajlik éppen a város 2023-2024-2025  év költségvetésének terhére, azaz több költségvetési évet érint, közgyűlési jóváhagyás nélkül!  Radnóti szerint ez rendben van, nem volt kifogása! Szerintem nincs!” – írta Hajtó a posztban. A képviselő szerint ezt a közbeszerzést le kell állítani, nincs szükség ilyen arányú kiszervezésre, ehelyett a dolgozókat kell jobban megfizetni, a gépparkot fejleszteni. A közbeszerzéssel kapcsoaltban aggályait korábban Balla Jenő független képviselő is jelezte.

Arról, hogy a fűnyírás területén hová vezetett a Győr-Szol 15 éve még meglévő saját kapacitásainak leépítése a Dézsi-Borkai-érában, itt cikkeztünk korábban.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.