Borkai: Nem Dézsi ellen, hanem Győrért indulok el a polgármesterségért

Pintér Bence 2023-06-12 01:02:00
Főleg szexbotránya körülményeiről adott interjút a volt győri polgármester.

Egyórás interjút adott az ATV-nek Borkai Zsolt, Győr korábbi fideszes polgármestere, aki 2019-ben a választás után volt kénytelen lemondani korábban kirobbant szexbotránya miatt.

Az interjú legfontosabb részében Borkai bejelentette, hogy 2024-ben függetlenként fog indulni a győri polgármesteri posztért.

Borkai május végén tért vissza a közéletbe, amikor a Győri Atlétikai Club élére választották Radnóti Ákos alpolgármester (Fidesz-KDNP) helyett. Az interjúban Radnóti is szóba került, rá „régi felfedezettjeként” hivatkozott. Azt mondta a volt polgármester, hogy sokan szerinte reménykedtek abban, hogy visszatér, érzi a szeretetet; és azt is kijelentette, hogy nincs most kapcsolata a Fidesszel, bár nem is haragszik rájuk. Kifejtette azt is, hogy nem Dézsi Csaba András ellen, hanem Győrért indul el.

Ezen felül Borkai leginkább a szexbotrányról magáról beszélt: elmondta, hogy nem nézte meg a felvételeket, csak egyszer a rendőrségen. Elmesélte, hogy mikor megtudta, hogy meg fog jelenni a felvétel, akkor összehívta a szűkebb családot, és elmondta, mi fog történni; valamint azt is, hogy abban az időszaban egy ideig nem voltak jó viszonyban, a felesége szégyellte magát helyette is. Kifejtette, hogy szerinte a Demokratikus Koalíció és konkrétan Czeglédy Csaba állt a felvétel nyilvánosságra hozása mögött; és azt is, hogy eleinte nem gondolta, hogy ekkora ügy lesz ebből a dologról.

„Miért pont velem történik ez? Az ember próbál valamibe kapaszkodni, ül a bőrfoteljében és kesereg, arra gondol, hogyan tovább. Azt gondolom megbűnhődtem. Remélem, az életemben többet ilyen nem lesz. Az biztos, hogy nőket többet nem viszunk a hajóra!”

– hangzott el az interjúban, ahol Borkai többször is elmondta, hogy már túl van ezen a történeten, és az, hogy túlélte, megerősítette. Borkai ezen felül elmondta: nem volt számára meglepetés, hogy prostituáltak is érkeztek a hajóútra – ez azért érdekes, mert Rákosfalvy Zoltán, a hajótúra másik résztvevője azt mondta a bíróságon, hogy alapvetően nem ilyen céllal érkeztek a hölgyek a hajóra. Azt is kijelentette Borkai, hogy ez volt az egyetlen alkalom, amikor ilyen történt hasonló hajóúton, és azt is elmondta, hogy drogot nem fogyasztottak, csak ittak.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs is.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.