Enyhítene az új parkolási rendelet egyes aspektusain a győri polgármester

Pintér Bence 2023-04-28 17:52:37
Mégis járna kedvezmény az egy lakáshoz tartozó második, harmadik autóra. Balla Jenő képviselő az egész új zónásítást eltörölné.

A tavaly nyáron efogadott, idén áprilisban életbe lépő új parkolási rendelet felülvizsgálatát, enyhítését kérte Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) győri polgármester – ezt írja legalábbis Facebook-posztjában, amelyből az derül ki, hogy

az állandó lakcímmel rendelkező, de egy címen több autóval rendelkező családok számára jöhet valamiféle enyhítés.

Jelenleg ugye egy címen csak egy autóra jár kedvezményes lakossági parkolóbérlet, ami évente 12 ezer forintba kerül, a második autóért már 63 ezer forintot kell fizetni, míg a szimpla, tehát nem lakossági bérlet a III. zónában 126 ezer forintba kerül. Itt akar tehát a második és esetleges harmadik autóra valami enyhítést bevezetni a polgármester az állandó lakcímen élőknek.

A polgármester ismét kiemelte, hogy a fizetős zónák kiterjesztését egyébként a lakók kérték.

Balla: El kell törölni az egészet

Az ügyre reagált Facebookon Balla Jenő független önkormányzati képviselő, aki azt írta: „El kell törölni, nem módosítani!”

Az ügyben magát már korábban is exponáló képviselő hosszabban kifejtve azt írta, hogy ő már előre megmondta, hogy gond lesz a javaslatból (amiről ő nem szavazott, mert külföldön volt), és annak sem tud igazán örülni, hogy neki lett igaza.

Szerinte az első gond, hogy a parkolási rendszerbe bevont területek jó része alkalmatlan arra, hogy parkolási zóna legyen. A második gond, hogy azt a célt pont nem éri el, hogy az ott élők tudjanak parkolni, lévén csak napközben kell parkolási díjat fizetni. Ez a módosítás a képviselő szerint torlódásokhoz vezet a zónák szélén, és ellehetetleníti a több autóval rendelkezőket, vagy az egy autóval rendelkező kispénzű győrieket.

„Az már csak hab a tortán, hogy jelen állás szerint Győr városa nemhogy nem profitál a parkolásból, hanem veszteséget termel. Bízom benne hogy valamit rosszul olvastam a vonatkozó költségvetésben, mert ezt eleve nehezen tudom elképzelni, hogy ami mindenhol a világon profitot termel, az nálunk miért veszteséges. Először ezt kellene rendbe tenni, mielőtt új zónák kialakításában gondolkodunk”

– mondta a képviselő.

Szólj hozzá!

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.