Napok alatt végezhetnek Szombathely két körforgalmának a felújításával

Farkas Bazsi 2023-04-12 11:41:09
Május 5-ig egészen biztosan új aszfaltot kap a Szent Gellért - Hunyadi és a Szent Flórián - Körmendi utak kereszteződése.

Végeztek már a közmű cserével a szolgáltatók a szombathelyi Szent Gellért - Hunyadi és a Szent Flórián - Körmendi utak találkozásában lévő körforgalmakban. Erre azért volt szükség, hogy még az új aszfalt megérkezése előtt biztosítva legyen, hogy a felújítás után nem kell egy esetleges csőtörés vagy egyéb üzemzavar miatt felbontani az új burkolatot - számolt be mai tájékoztatóján Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!) és Németh Ákos (Éljen Szombathely!) önkormányzati képviselők.

Tóth kiemelte, hogy a városi útfelújítások nem most kezdődtek el, hiszen a központi költségvetésből érkezett pénzből új aszfaltot kapott már Paragvári, Magyar László, Nádasdy és Dozmat utca.

A képviselő kiemelte, hogy jelenleg azért van fedetlenül még a nemrég kiásott terület, hogy a visszatemetett anyag tömörödjön. Ezt az azon áthajtó autók végzik el egyébként. 

Mind a két körforgalom május 5-ig helyre lesz állítva.

Jelentette ki Tóth, aki azt is kilátásba helyezte, hogy amennyiben az alvállalkozó ideje és az időjárás is úgy engedi, akkor akár a tervezett határidő előtt már végezhetnek a munkával.

A napokban információs táblákat helyeznek el a felújításra váró útszakaszokon, hogy ezzel is tájékoztassák a közlekedőket a várható eseményekről és a felújítás várható befejezéséről.

Szent Márton utca felújítása

Nemrég Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester a helyszínen jelentette be, hogy félmilliárd forintos útfelújítási csomagot hajt végre a város. Ebbe a már említett körforgalmakon túl, a Jégpince utca - Bartók Béla úti körforgalom megépítése, és a Szent Márton utca Vörösmarty utcák kereszteződésének felújítása került bele.

Ez utóbbival kapcsolatban Tóth Kálmán arról beszélt, hogy eddig is nagyon komoly egyeztetéseken vannak már túl, 5 közműcég munkáját kell összehangolni. 

A 6 sáv lezárását megpróbáljuk úgy ütemezni, hogy a város közlekedése üzemképes maradjon. Ebben közlekedési szakemberek, a helyi buszközlekedést üzemeltető Blaguss szakemberei vannak segítségünkre - mondta a képviselő.

A múlt héten a Vas Népe “Útfelújítást terveznek Szombathely szívében - Elvérzik-e a város?” címmel közölt cikket, ezt még a Facebookon fizetett hirdetésben is igyekezett minél több emberhez eljuttatni. Hogy ehhez mit szólnak a képviselők, azt tőlük kérdeztük meg. 

Németh Ákos azt mondta, évtizedes lemaradások vannak Szombathelyen, amit most próbálnak behozni. A felújítások bizony nehézségekkel járnak, de a városvezetés megpróbálja a tőle telhető legjobban menedzselni.

A zöld tanácsnok arról is beszélt, hogy az utóbbi 10 évben megduplázódott a városban a személyautók száma. Egyre többet utazunk, az új városrészeken egy doboz gyufát nem lehet venni, míg a régi várostervezési metódusban arra is figyeltek, hogy a lakótelepekhez szolgáltató házakat is építsenek. Egyre több autó lesz, a tömegközlekedési rendszer fejlesztésével próbálják ezt kompenzálni, ám a feladat nem könnyű. 

Ez egy nehéz helyzet lesz, de minél tovább tologatjuk a felújítást ez annál nehezebb helyzet lesz. Türelmet kérünk mindenkitől - zárta szavait a képviselő. 

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.