Napok alatt végezhetnek Szombathely két körforgalmának a felújításával

Farkas Bazsi 2023-04-12 11:41:09
Május 5-ig egészen biztosan új aszfaltot kap a Szent Gellért - Hunyadi és a Szent Flórián - Körmendi utak kereszteződése.

Végeztek már a közmű cserével a szolgáltatók a szombathelyi Szent Gellért - Hunyadi és a Szent Flórián - Körmendi utak találkozásában lévő körforgalmakban. Erre azért volt szükség, hogy még az új aszfalt megérkezése előtt biztosítva legyen, hogy a felújítás után nem kell egy esetleges csőtörés vagy egyéb üzemzavar miatt felbontani az új burkolatot - számolt be mai tájékoztatóján Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!) és Németh Ákos (Éljen Szombathely!) önkormányzati képviselők.

Tóth kiemelte, hogy a városi útfelújítások nem most kezdődtek el, hiszen a központi költségvetésből érkezett pénzből új aszfaltot kapott már Paragvári, Magyar László, Nádasdy és Dozmat utca.

A képviselő kiemelte, hogy jelenleg azért van fedetlenül még a nemrég kiásott terület, hogy a visszatemetett anyag tömörödjön. Ezt az azon áthajtó autók végzik el egyébként. 

Mind a két körforgalom május 5-ig helyre lesz állítva.

Jelentette ki Tóth, aki azt is kilátásba helyezte, hogy amennyiben az alvállalkozó ideje és az időjárás is úgy engedi, akkor akár a tervezett határidő előtt már végezhetnek a munkával.

A napokban információs táblákat helyeznek el a felújításra váró útszakaszokon, hogy ezzel is tájékoztassák a közlekedőket a várható eseményekről és a felújítás várható befejezéséről.

Szent Márton utca felújítása

Nemrég Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester a helyszínen jelentette be, hogy félmilliárd forintos útfelújítási csomagot hajt végre a város. Ebbe a már említett körforgalmakon túl, a Jégpince utca - Bartók Béla úti körforgalom megépítése, és a Szent Márton utca Vörösmarty utcák kereszteződésének felújítása került bele.

Ez utóbbival kapcsolatban Tóth Kálmán arról beszélt, hogy eddig is nagyon komoly egyeztetéseken vannak már túl, 5 közműcég munkáját kell összehangolni. 

A 6 sáv lezárását megpróbáljuk úgy ütemezni, hogy a város közlekedése üzemképes maradjon. Ebben közlekedési szakemberek, a helyi buszközlekedést üzemeltető Blaguss szakemberei vannak segítségünkre - mondta a képviselő.

A múlt héten a Vas Népe “Útfelújítást terveznek Szombathely szívében - Elvérzik-e a város?” címmel közölt cikket, ezt még a Facebookon fizetett hirdetésben is igyekezett minél több emberhez eljuttatni. Hogy ehhez mit szólnak a képviselők, azt tőlük kérdeztük meg. 

Németh Ákos azt mondta, évtizedes lemaradások vannak Szombathelyen, amit most próbálnak behozni. A felújítások bizony nehézségekkel járnak, de a városvezetés megpróbálja a tőle telhető legjobban menedzselni.

A zöld tanácsnok arról is beszélt, hogy az utóbbi 10 évben megduplázódott a városban a személyautók száma. Egyre többet utazunk, az új városrészeken egy doboz gyufát nem lehet venni, míg a régi várostervezési metódusban arra is figyeltek, hogy a lakótelepekhez szolgáltató házakat is építsenek. Egyre több autó lesz, a tömegközlekedési rendszer fejlesztésével próbálják ezt kompenzálni, ám a feladat nem könnyű. 

Ez egy nehéz helyzet lesz, de minél tovább tologatjuk a felújítást ez annál nehezebb helyzet lesz. Türelmet kérünk mindenkitől - zárta szavait a képviselő. 

Szólj hozzá!

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.