Napok alatt végezhetnek Szombathely két körforgalmának a felújításával

Farkas Bazsi 2023-04-12 11:41:09
Május 5-ig egészen biztosan új aszfaltot kap a Szent Gellért - Hunyadi és a Szent Flórián - Körmendi utak kereszteződése.

Végeztek már a közmű cserével a szolgáltatók a szombathelyi Szent Gellért - Hunyadi és a Szent Flórián - Körmendi utak találkozásában lévő körforgalmakban. Erre azért volt szükség, hogy még az új aszfalt megérkezése előtt biztosítva legyen, hogy a felújítás után nem kell egy esetleges csőtörés vagy egyéb üzemzavar miatt felbontani az új burkolatot - számolt be mai tájékoztatóján Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!) és Németh Ákos (Éljen Szombathely!) önkormányzati képviselők.

Tóth kiemelte, hogy a városi útfelújítások nem most kezdődtek el, hiszen a központi költségvetésből érkezett pénzből új aszfaltot kapott már Paragvári, Magyar László, Nádasdy és Dozmat utca.

A képviselő kiemelte, hogy jelenleg azért van fedetlenül még a nemrég kiásott terület, hogy a visszatemetett anyag tömörödjön. Ezt az azon áthajtó autók végzik el egyébként. 

Mind a két körforgalom május 5-ig helyre lesz állítva.

Jelentette ki Tóth, aki azt is kilátásba helyezte, hogy amennyiben az alvállalkozó ideje és az időjárás is úgy engedi, akkor akár a tervezett határidő előtt már végezhetnek a munkával.

A napokban információs táblákat helyeznek el a felújításra váró útszakaszokon, hogy ezzel is tájékoztassák a közlekedőket a várható eseményekről és a felújítás várható befejezéséről.

Szent Márton utca felújítása

Nemrég Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester a helyszínen jelentette be, hogy félmilliárd forintos útfelújítási csomagot hajt végre a város. Ebbe a már említett körforgalmakon túl, a Jégpince utca - Bartók Béla úti körforgalom megépítése, és a Szent Márton utca Vörösmarty utcák kereszteződésének felújítása került bele.

Ez utóbbival kapcsolatban Tóth Kálmán arról beszélt, hogy eddig is nagyon komoly egyeztetéseken vannak már túl, 5 közműcég munkáját kell összehangolni. 

A 6 sáv lezárását megpróbáljuk úgy ütemezni, hogy a város közlekedése üzemképes maradjon. Ebben közlekedési szakemberek, a helyi buszközlekedést üzemeltető Blaguss szakemberei vannak segítségünkre - mondta a képviselő.

A múlt héten a Vas Népe “Útfelújítást terveznek Szombathely szívében - Elvérzik-e a város?” címmel közölt cikket, ezt még a Facebookon fizetett hirdetésben is igyekezett minél több emberhez eljuttatni. Hogy ehhez mit szólnak a képviselők, azt tőlük kérdeztük meg. 

Németh Ákos azt mondta, évtizedes lemaradások vannak Szombathelyen, amit most próbálnak behozni. A felújítások bizony nehézségekkel járnak, de a városvezetés megpróbálja a tőle telhető legjobban menedzselni.

A zöld tanácsnok arról is beszélt, hogy az utóbbi 10 évben megduplázódott a városban a személyautók száma. Egyre többet utazunk, az új városrészeken egy doboz gyufát nem lehet venni, míg a régi várostervezési metódusban arra is figyeltek, hogy a lakótelepekhez szolgáltató házakat is építsenek. Egyre több autó lesz, a tömegközlekedési rendszer fejlesztésével próbálják ezt kompenzálni, ám a feladat nem könnyű. 

Ez egy nehéz helyzet lesz, de minél tovább tologatjuk a felújítást ez annál nehezebb helyzet lesz. Türelmet kérünk mindenkitől - zárta szavait a képviselő. 

Szólj hozzá!

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.