71 millióval adna többet Pollreisz Balázs a Vaskakas Bábszínháznak, hogy legyen Győrkőcfesztivál

Pintér Bence 2023-02-16 05:52:42
A szocialista képviselő szerint átlagosan ennyivel kaptak többet idén a győri kulturális intézmények, mint tavaly.

Pollreisz Balázs (MSZP) győri képviselő Facebook-posztja szerint a hamarosan közgyűlés elé kerülő költségvetés alapján tavalyhoz képest idén kilenc kulturális intézmény átlagosan 71 millió forinttal kapna több pénzt, de a Vaskakas Bábszínház idén csak 600 ezer forinttal kapna többet. Mint hétfőn megírtuk, a bábszínház ezért idén nem tudja megszervezni a Győrkőcfesztivált – bár a polgármester ezt egy kommentjében más indokokkal magyarázta.

Pollreisz szerint ezt a 71 millió forintot a bábszínháznak is oda kéne adni, és még nem lenne késő megszervezni a fesztivált.

„Ahogy én ismerem Kocsis Rozit és csapatát, ők meg is fogják azt szervezni. Ez a 24 ember már több csodát is végrehajtott, most is meg fogják oldani. Tudom, mert ismerem a csapatot, őket is a szívük hajtja!” – írta a szocialista képviselő. Elmondta: neki az a dolga, hogy módosító indítványt nyújtson be a költségvetéshez, de azt a fideszes képviselőknek is meg kell azt szavaznia. fideszes képviselőknek meg kell szavazniuk.

A képviselő szerint a költségek fedezetére szükség lesz még további támogatókra is. „Tisztelt belvárosi hotelek, panziók és éttermek! Kérem, anyagilag is támogassák Győr nezetközileg is elismert összművészeti fesztiválját! Azon a júliusi hétvégén idelátogató turisták, önöknél fognak fogyasztani, ezért ennek a fesztiválnak a megszervezése önöknek is hoz bevételt. Így a cél közös! Legyen Győrkőcfesztivál!” – írta Pollreisz Balázs.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.