Volt kollégák egymás között – Puskás polgármester egykori sajtósát civilként szólaltatta meg a volt fideszes alpolgármester egykori titkárnője

Farkas Bazsi 2023-01-26 11:49:11
Valahogy előszeretettel találja meg a kormánymédia Kremser Csabát.

Szombathelyi tarvágás: a város zöld tanácsnokát szívesen látnák a Homok úton - ezzel a címmel jelent meg egy írás alig pár napja a Vas Népében.

A cikk igazából lehetne is egy helyi lakóközösség véleményének tolmácsolása, csakhogy itt nem erről van szó. Egyetlen ember véleményét, nyilatkozatát tolmácsolta a lap: Kremser Csabáét.

Kremser korábban is feltűnt már az ügy körül, ő volt az, aki aláírásokat gyűjtött annak érdekében, hogy a Homok úti, kijelölt építési területre ne épüljenek meg az ide tervezett társasházak. Az aláírásokat aztán ő maga vitte el Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármesternek, majd tárgyalt is vele annak érdekében, hogy a környék internet, víz és áram ellátását fejlesszék. 

Tesszük hozzá, hogy ez elsősorban nem az önkormányzat feladata lenne, ugyanis az egész Parkerdő lakóparknak egyetlen beruházó a gazdája. Csakhogy annak idején a tervezettnél nagyobb számú ingatlant húztak fel ide, ez okozza az ellátásbeli problémákat.

Na de térjünk vissza a héten megjelent cikkre. 

Nyilvánvaló, hogy a szombathelyi közélet egyik témája most már lassan évek óta a Nemény-féle 800 millió forintos ingatlancsomag. Ennek a része volt a Markusovszky utcai telek, ami a parkolók vs. társasház cirkusz folyt hosszú hónapokon keresztül, és szintén ennek a pakknak a része a Homok úti telek is. 

Mivel a kórházzal szembeni terület ügye nem ennyire fekete-fehér, hiszen Hende Csaba (Fidesz-KDNP) a térség országgyűlési képviselőjének ígérete lógva madat, így valami könnyebben kommunikálható után kellett nézni.

Így jutottunk el a Homok utcai telekhez, ahol a “gonosz vállalkozó” kivágja a fákat az építési telken.

A történet sokkal jobban hangzik, ha mindezt nem egy politikus, hanem a helyi kisember, a civil mondja el az újságon keresztül az olvasóknak.

A Vas Népének pedig pont kapóra jött Kremser, aki egyébként abszolút nem volt ismeretlen a cikket jegyző újságírónak, Tömböly Ágnesnek.

Tömböly ugyanis a Puskás-érában Koczka Tibor, akkori fideszes alpolgármesternek volt a titkárnője. Abban az időben pedig Kremser mint sajtós dolgozott Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester mellett.

De nem ez az első alkalom, hogy Kremser feltűnik egy kormány közeli médiában, mint a nép hangja.

Tavaly nyáron került adásba a Magyarország Ma Szombathelyt bemutató kisfilmje. Itt Kremser “átlag autós” Csaba lelkesen mesélte a volán mögött, hogy miként került fel Szombathely a térképére az M86-os megépülte után. 2016. október 25-én készült el a gyorsforgalmi utolsó szakasza. Ez valahogy kimaradt a riportból.

Fideszes képviselőjelölt civilként

A módszer, hogy átlag civilnek mutat be egy - mondjuk így - politikailag nem semleges karaktert a megyei napilap nem egyedi eset. Tavaly augusztusban egy társasház felújításával járó építési kosz zavart egy “átlag olvasót”.

Azt a Büki Zoltánt, aki a 2019-es önkormányzati választáson fideszes képviselőjelölt volt és bár a testületbe nem jutott be, a kampány után is a Hende Csaba egyik bizalmi embere maradt. 

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.