Volt kollégák egymás között – Puskás polgármester egykori sajtósát civilként szólaltatta meg a volt fideszes alpolgármester egykori titkárnője

Farkas Bazsi 2023-01-26 11:49:11
Valahogy előszeretettel találja meg a kormánymédia Kremser Csabát.

Szombathelyi tarvágás: a város zöld tanácsnokát szívesen látnák a Homok úton - ezzel a címmel jelent meg egy írás alig pár napja a Vas Népében.

A cikk igazából lehetne is egy helyi lakóközösség véleményének tolmácsolása, csakhogy itt nem erről van szó. Egyetlen ember véleményét, nyilatkozatát tolmácsolta a lap: Kremser Csabáét.

Kremser korábban is feltűnt már az ügy körül, ő volt az, aki aláírásokat gyűjtött annak érdekében, hogy a Homok úti, kijelölt építési területre ne épüljenek meg az ide tervezett társasházak. Az aláírásokat aztán ő maga vitte el Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármesternek, majd tárgyalt is vele annak érdekében, hogy a környék internet, víz és áram ellátását fejlesszék. 

Tesszük hozzá, hogy ez elsősorban nem az önkormányzat feladata lenne, ugyanis az egész Parkerdő lakóparknak egyetlen beruházó a gazdája. Csakhogy annak idején a tervezettnél nagyobb számú ingatlant húztak fel ide, ez okozza az ellátásbeli problémákat.

Na de térjünk vissza a héten megjelent cikkre. 

Nyilvánvaló, hogy a szombathelyi közélet egyik témája most már lassan évek óta a Nemény-féle 800 millió forintos ingatlancsomag. Ennek a része volt a Markusovszky utcai telek, ami a parkolók vs. társasház cirkusz folyt hosszú hónapokon keresztül, és szintén ennek a pakknak a része a Homok úti telek is. 

Mivel a kórházzal szembeni terület ügye nem ennyire fekete-fehér, hiszen Hende Csaba (Fidesz-KDNP) a térség országgyűlési képviselőjének ígérete lógva madat, így valami könnyebben kommunikálható után kellett nézni.

Így jutottunk el a Homok utcai telekhez, ahol a “gonosz vállalkozó” kivágja a fákat az építési telken.

A történet sokkal jobban hangzik, ha mindezt nem egy politikus, hanem a helyi kisember, a civil mondja el az újságon keresztül az olvasóknak.

A Vas Népének pedig pont kapóra jött Kremser, aki egyébként abszolút nem volt ismeretlen a cikket jegyző újságírónak, Tömböly Ágnesnek.

Tömböly ugyanis a Puskás-érában Koczka Tibor, akkori fideszes alpolgármesternek volt a titkárnője. Abban az időben pedig Kremser mint sajtós dolgozott Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester mellett.

De nem ez az első alkalom, hogy Kremser feltűnik egy kormány közeli médiában, mint a nép hangja.

Tavaly nyáron került adásba a Magyarország Ma Szombathelyt bemutató kisfilmje. Itt Kremser “átlag autós” Csaba lelkesen mesélte a volán mögött, hogy miként került fel Szombathely a térképére az M86-os megépülte után. 2016. október 25-én készült el a gyorsforgalmi utolsó szakasza. Ez valahogy kimaradt a riportból.

Fideszes képviselőjelölt civilként

A módszer, hogy átlag civilnek mutat be egy - mondjuk így - politikailag nem semleges karaktert a megyei napilap nem egyedi eset. Tavaly augusztusban egy társasház felújításával járó építési kosz zavart egy “átlag olvasót”.

Azt a Büki Zoltánt, aki a 2019-es önkormányzati választáson fideszes képviselőjelölt volt és bár a testületbe nem jutott be, a kampány után is a Hende Csaba egyik bizalmi embere maradt. 

Szólj hozzá!

Ma bebizonyosodott: a fák még közösséget is tudnak építeni

Elkezdődött a szombathelyi fásítás egy újabb programja. A Gayer park, a Thököly utca, a Mártírok tere és az Ady tér kapott új csemetéket.

Felújítás után kinyitott a győri városi könyvtár főépülete

300 millió forintból újult meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér.

Gyalogos és két kutya is sérült egy győri balesetben

Autó ütközött busszal, a lesodródó autó kutyasétáltatót gázolt.

A Kisalföld szűkszavúan, a GyőrPlusz névtelen lejárató ckkben számolt be az akkugyár-ellenes tüntetésről

Haragosan vonultak el a tüntetők a GyőrPlusz névtelen tudósítása szerint.

Ma 22 óra 24 perckor kezdődik a csillagászati tavasz

Ennél ma már nem lesz pontosabb előrejelzés.

A tükörképüket támadó madarak védelmére hívják fel a figyelmet a természetvédők

Egyszerű módszerekkel védhetjük meg maguktól az állatokat.

A Védegylet és az LMP megtámadta a debreceni akkumulátorgyár környezethasználati engedélyét

Azért támadták meg a debreceni akkumulátorgyár létesítéséhez kiadott környezethasználati engedélyt, mert álláspontjuk szerint azt a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatalnak el kellett volna utasítania.

Aligátor "kopogtatott" be egy floridai férfi házába, az ajtónyitás utána meg is harapta

Az illetékes floridai hatóság később befogta és elaltatta az aligátort.

LMP: A szántóföldi művelés helyett napi több száz kamion jár majd Győrszentiván mellett

Hétfőn tüntet az LMP a győri civilekkel közösen a különösen veszélyes ipari terület létesítése ellen.

A sünök védelmére szólít fel az MME

Óvatosan bolygassuk a lomb- és rőzserakásokat.

Hatalmas átverés a Lego 745 forintért árult Millenium Falconja

Egyre-másra tűnnek fel Facebookon a hirdetések. A Lego azt javasolja, senki se kattintson.

Tappancs programot nyújtott be Balassa Péter

A Jobbik szombathelyi képviselője határozati javaslatot nyújtott be, hogy állami program induljon a felelős állattartásért.