Az M1 szerint már egy hónapja elkészült a Szombathely - Balogunyom kerékpárút

Farkas Bazsi 2022-07-25 06:34:13
Annyira nem történt semmi Szombathelyen, hogy a városról készült image filmben 5-6 éve elkészült beruházásokat mutogatott a királyi televízió.

2017. februárjában érkezett meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szombathelyre. Az integrációs folyamat ugyan nem ment egyből végbe, de az ELTE innentől kezdve már maga koordinálta a helyi felsőoktatást. Szóval ÁFA nélkül közel 5 éve, hogy az ország egyik legjobb hírű egyeteme jelen van Szombathelyen.

Az M1 településeket bemutató - és persze a kormányzati támogatásokat taglaló - rovata a Magyarország Ma június 17-én szerkesztette adásba a Szombathelyen készült kisfilmet

Ildi, jól tudom, hogy a szombathelyi Savaria Egyetem egyesült az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel? - kezdi máris kérdését a szerkesztő, mire a helyi tudósító nagyban helyesel. Persze, hogy jól tudják ezt az M1-nél, hiszen ennek már 5 éve, volt idő bőven, hogy az infó elérjen hozzájuk. 

De nem ez volt az egyetlen időutazás a bemutatóban.

Kremser “átlag autós” Csaba, aki a 2019 nyarán kiadott fideszes kampányújság, a Szombathelyi Hírlap kiadója volt, lelkesen meséli a volán mögött, hogy miként került fel Szombathely a térképére az M86-os megépülte után. Csakhogy ez sem mostanság történt meg, hanem már több, mint 6 éve, hiszen 2016. október 25-én készült el a gyorsforgalmi utolsó szakasza. Ez valahogy kimaradt a riportból.

Több új bicikliút épült, így a helyiek már két keréken is eljuthatnak Balogunyomba vagy Vépre - állította a júniusban adásba került ripor. 

Igaz, hogy mind a két kerékpárút épül, csakhogy eddig egyik sem készült el. 2023. év elejére lehetnek kész a beruházások. Ezt persze a Szombathelyen tartózkodó stáb maga is láthatta volna, ha kigurul a jelenleg is folyó építkezésekre.

A kormány támogatott beruházásoknak köszönhetően, Szombathely folyamatosan fejlődik és erősödik. Ezt szolgálja egyebek mellett az újabb gyorsforgalmi út építése is. Amely a helyiek és a gazdasági szféra szereplőinek egyaránt kedvező - zárták így a riportot. 

Minden esetre elég beszédes, hogy egy most elkészült, a kormányzati fejlesztéseket taglaló, szombathelyi image filmbe csupán olyan beruházások kerültek be, amiket 5-6 éve hajtottak végre. Ez persze nem csoda, hiszen a 2019-es önkormányzati választás után a város mindössze 1 milliárd 200 millió forintot kapott fejlesztésre. A cimkézett pénzből pedig eddig - az idő rövidsége miatt - nem készült el semmi. A csomag részét képező útfelújítások közül a Paragvári utca felbontása, majd ezt követő rekonstrukciója a múlt héten kezdődött meg.

A riportfilmben emlegetett újabb gyorsforgalmi út építése pedig egyelőre csak terv marad. Ahogy arról beszámoltunk sem az északi elkerülő újabb szakasza, sem a Kőszeg - Szombathely közötti M87-es, sem pedig az M86-os folytatása nem fog belátható időn belül elkészülni. A kormány ugyanis felfüggesztette azokat az állami útépítéseket, amelyek kivitelezése még nem kezdődött meg. 

Szólj hozzá!

Leváltotta a győri Fidesz Hajtó Pétert a gazdasági bizottságból

A zöldbizottságba tették át a Borkai-párti exfideszest, a helyére ültettek.

Péntektől felfordulás lesz a szombathelyi Vasútállomáson

Vágányzár, vonatpótló buszok, pályaépítés.

Háromszor ütött a kemenesháti sportbálon

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Október 7-én ismét nyit a nagyközönségnek a szombathelyi Jégcsarnok

Augusztus végétől ismét van jég a létesítményben.

Akkugyárról kérdezett a momentumos, bemutatott neki a polgármester

Zárt ülésen tárgyalták Nyíregyházán az oda tervezett akkugyár ügyét.

LMP: Lantos Csabának távoznia kell

A zöldpárt szerint a kormány pénteken hatályba léptetett veszélyhelyzeti kormányrendelete a szennyező, környezetromboló cégeknek kedvez.    

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.

Hende: A jelenlegi szombathelyi városvezetés látszat-városvezetést folytat

A választókerületi elnököt megszólalásra késztette a lehetséges fideszes önkormányzati képviselő-jelöltekről megjelent lista.

A pertől tartva közzétette a szentiváni légszennyezettség-mérés adatait a győri önkormányzat

A szentiváni civilek máris találtak benne olyan adatot, ami annyira nem megnyugtató.

Megvannak a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselő-jelöltjei?

Czeglédy Csaba tudni véli, hogy kik az indulók.

Karácsony nyerne Budapesten

Az ellenzéki választók együttműködést várnak a pártoktól.

Nem akarta kifizetni a szállodai cechet egy férfi Szombathelyen

Két hétig lakott az ideiglenes szálláson, de fizetni, azt nem akart.