Az M1 szerint már egy hónapja elkészült a Szombathely - Balogunyom kerékpárút

Farkas Bazsi 2022-07-25 06:34:13
Annyira nem történt semmi Szombathelyen, hogy a városról készült image filmben 5-6 éve elkészült beruházásokat mutogatott a királyi televízió.

2017. februárjában érkezett meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szombathelyre. Az integrációs folyamat ugyan nem ment egyből végbe, de az ELTE innentől kezdve már maga koordinálta a helyi felsőoktatást. Szóval ÁFA nélkül közel 5 éve, hogy az ország egyik legjobb hírű egyeteme jelen van Szombathelyen.

Az M1 településeket bemutató - és persze a kormányzati támogatásokat taglaló - rovata a Magyarország Ma június 17-én szerkesztette adásba a Szombathelyen készült kisfilmet

Ildi, jól tudom, hogy a szombathelyi Savaria Egyetem egyesült az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel? - kezdi máris kérdését a szerkesztő, mire a helyi tudósító nagyban helyesel. Persze, hogy jól tudják ezt az M1-nél, hiszen ennek már 5 éve, volt idő bőven, hogy az infó elérjen hozzájuk. 

De nem ez volt az egyetlen időutazás a bemutatóban.

Kremser “átlag autós” Csaba, aki a 2019 nyarán kiadott fideszes kampányújság, a Szombathelyi Hírlap kiadója volt, lelkesen meséli a volán mögött, hogy miként került fel Szombathely a térképére az M86-os megépülte után. Csakhogy ez sem mostanság történt meg, hanem már több, mint 6 éve, hiszen 2016. október 25-én készült el a gyorsforgalmi utolsó szakasza. Ez valahogy kimaradt a riportból.

Több új bicikliút épült, így a helyiek már két keréken is eljuthatnak Balogunyomba vagy Vépre - állította a júniusban adásba került ripor. 

Igaz, hogy mind a két kerékpárút épül, csakhogy eddig egyik sem készült el. 2023. év elejére lehetnek kész a beruházások. Ezt persze a Szombathelyen tartózkodó stáb maga is láthatta volna, ha kigurul a jelenleg is folyó építkezésekre.

A kormány támogatott beruházásoknak köszönhetően, Szombathely folyamatosan fejlődik és erősödik. Ezt szolgálja egyebek mellett az újabb gyorsforgalmi út építése is. Amely a helyiek és a gazdasági szféra szereplőinek egyaránt kedvező - zárták így a riportot. 

Minden esetre elég beszédes, hogy egy most elkészült, a kormányzati fejlesztéseket taglaló, szombathelyi image filmbe csupán olyan beruházások kerültek be, amiket 5-6 éve hajtottak végre. Ez persze nem csoda, hiszen a 2019-es önkormányzati választás után a város mindössze 1 milliárd 200 millió forintot kapott fejlesztésre. A cimkézett pénzből pedig eddig - az idő rövidsége miatt - nem készült el semmi. A csomag részét képező útfelújítások közül a Paragvári utca felbontása, majd ezt követő rekonstrukciója a múlt héten kezdődött meg.

A riportfilmben emlegetett újabb gyorsforgalmi út építése pedig egyelőre csak terv marad. Ahogy arról beszámoltunk sem az északi elkerülő újabb szakasza, sem a Kőszeg - Szombathely közötti M87-es, sem pedig az M86-os folytatása nem fog belátható időn belül elkészülni. A kormány ugyanis felfüggesztette azokat az állami útépítéseket, amelyek kivitelezése még nem kezdődött meg. 

Szólj hozzá!

Büntetést kapott a szombathelyi Credo Rádió a Médiatanácstól

Nem teljesítették a vállalt közszolgálati arányt.

2,3 milliárd forintot fizet a korábbi gázkereskedő cég a Győr-Szolnak

Megegyezéssel ért véget a gázszerződés tavalyi felmondása miatt indított per.

Végleges: bezár a Takarékbank fiókja Jákon

Hiába írt levelet a polgármester, a pénzintézet kimondta az áment.

Itt az Indiana Jones 5 első előzetese

Jövő júniusban lesz a premier.

Végrehajtást indított a NAV a Szombathelyi Haladás ellen

Egyelőre nem tudni, hogy milyen tartozása van a focicsapatnak, de van, az biztos.

A Volán válasza alapján még egyáltalán nem fix, hogy januárban változatlan marad a menetrend Győrben

Dézsi polgármester szerint változatlan marad a menetrend januártól, a Volán válasza alapján viszont még semmi nem dőlt el.

December 14-én tartják a szombathelyi közmeghallgatást

A városházára várják a felszólalókat.

Újabb hibát találtak a MOL finomítójában

A kormányzati médiában megjelent hírrel már a benzinárstop végére készíthetik fel az embereket.

Még december 4-ig Győrben állomásozik Donáth Anna „igazságkiállítása”

A momentumos EP-képviselő plakátkiállítását a Vásárcsarnok előtt lehet megnézni.

Dobrev Klára és Ungár Péter a két legnépszerűbb ellenzéki politikus

A népszerűségi lista legvégén a Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc neve található.

Egy gyerek nevében küldött ízléstelen üzeneteket a fiatal férfi

Az elektronikus naplóba lépett be, az iskola dolgozóinak küldött üzeneteket.

Szabadságvesztés lehet a vége a súlyos környezetszennyezésnek

Egy felnőtt és egy fiatalkorú a vád szerint a Kis-Sorok patakba dobott olyan fémhordókat és műanyag kannákat, melyekben fáradt olaj volt.

Változóan felhős, napos idő várható csütörtökön

Az északkeleti, északi szél csak néhol élénkülhet meg.

Január másodikán sztrájkolnak az autóbuszvezetők

A SZOLIDARITÁS Autóbusz-közlekedési Szakszervezet közleménye.

Eldőlt a kérdés: az Európai Bizottság az uniós pénzek befagyasztását javasolja

Magyarországon elsősorban a korrupció jelent problémát, a 7-es cikk szerint indul eljárás az országgal szemben.