Az M1 szerint már egy hónapja elkészült a Szombathely - Balogunyom kerékpárút

Farkas Bazsi 2022-07-25 06:34:13
Annyira nem történt semmi Szombathelyen, hogy a városról készült image filmben 5-6 éve elkészült beruházásokat mutogatott a királyi televízió.

2017. februárjában érkezett meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szombathelyre. Az integrációs folyamat ugyan nem ment egyből végbe, de az ELTE innentől kezdve már maga koordinálta a helyi felsőoktatást. Szóval ÁFA nélkül közel 5 éve, hogy az ország egyik legjobb hírű egyeteme jelen van Szombathelyen.

Az M1 településeket bemutató - és persze a kormányzati támogatásokat taglaló - rovata a Magyarország Ma június 17-én szerkesztette adásba a Szombathelyen készült kisfilmet

Ildi, jól tudom, hogy a szombathelyi Savaria Egyetem egyesült az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel? - kezdi máris kérdését a szerkesztő, mire a helyi tudósító nagyban helyesel. Persze, hogy jól tudják ezt az M1-nél, hiszen ennek már 5 éve, volt idő bőven, hogy az infó elérjen hozzájuk. 

De nem ez volt az egyetlen időutazás a bemutatóban.

Kremser “átlag autós” Csaba, aki a 2019 nyarán kiadott fideszes kampányújság, a Szombathelyi Hírlap kiadója volt, lelkesen meséli a volán mögött, hogy miként került fel Szombathely a térképére az M86-os megépülte után. Csakhogy ez sem mostanság történt meg, hanem már több, mint 6 éve, hiszen 2016. október 25-én készült el a gyorsforgalmi utolsó szakasza. Ez valahogy kimaradt a riportból.

Több új bicikliút épült, így a helyiek már két keréken is eljuthatnak Balogunyomba vagy Vépre - állította a júniusban adásba került ripor. 

Igaz, hogy mind a két kerékpárút épül, csakhogy eddig egyik sem készült el. 2023. év elejére lehetnek kész a beruházások. Ezt persze a Szombathelyen tartózkodó stáb maga is láthatta volna, ha kigurul a jelenleg is folyó építkezésekre.

A kormány támogatott beruházásoknak köszönhetően, Szombathely folyamatosan fejlődik és erősödik. Ezt szolgálja egyebek mellett az újabb gyorsforgalmi út építése is. Amely a helyiek és a gazdasági szféra szereplőinek egyaránt kedvező - zárták így a riportot. 

Minden esetre elég beszédes, hogy egy most elkészült, a kormányzati fejlesztéseket taglaló, szombathelyi image filmbe csupán olyan beruházások kerültek be, amiket 5-6 éve hajtottak végre. Ez persze nem csoda, hiszen a 2019-es önkormányzati választás után a város mindössze 1 milliárd 200 millió forintot kapott fejlesztésre. A cimkézett pénzből pedig eddig - az idő rövidsége miatt - nem készült el semmi. A csomag részét képező útfelújítások közül a Paragvári utca felbontása, majd ezt követő rekonstrukciója a múlt héten kezdődött meg.

A riportfilmben emlegetett újabb gyorsforgalmi út építése pedig egyelőre csak terv marad. Ahogy arról beszámoltunk sem az északi elkerülő újabb szakasza, sem a Kőszeg - Szombathely közötti M87-es, sem pedig az M86-os folytatása nem fog belátható időn belül elkészülni. A kormány ugyanis felfüggesztette azokat az állami útépítéseket, amelyek kivitelezése még nem kezdődött meg. 

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.