Az M1 szerint már egy hónapja elkészült a Szombathely - Balogunyom kerékpárút

Farkas Bazsi 2022-07-25 06:34:13
Annyira nem történt semmi Szombathelyen, hogy a városról készült image filmben 5-6 éve elkészült beruházásokat mutogatott a királyi televízió.

2017. februárjában érkezett meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szombathelyre. Az integrációs folyamat ugyan nem ment egyből végbe, de az ELTE innentől kezdve már maga koordinálta a helyi felsőoktatást. Szóval ÁFA nélkül közel 5 éve, hogy az ország egyik legjobb hírű egyeteme jelen van Szombathelyen.

Az M1 településeket bemutató - és persze a kormányzati támogatásokat taglaló - rovata a Magyarország Ma június 17-én szerkesztette adásba a Szombathelyen készült kisfilmet

Ildi, jól tudom, hogy a szombathelyi Savaria Egyetem egyesült az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel? - kezdi máris kérdését a szerkesztő, mire a helyi tudósító nagyban helyesel. Persze, hogy jól tudják ezt az M1-nél, hiszen ennek már 5 éve, volt idő bőven, hogy az infó elérjen hozzájuk. 

De nem ez volt az egyetlen időutazás a bemutatóban.

Kremser “átlag autós” Csaba, aki a 2019 nyarán kiadott fideszes kampányújság, a Szombathelyi Hírlap kiadója volt, lelkesen meséli a volán mögött, hogy miként került fel Szombathely a térképére az M86-os megépülte után. Csakhogy ez sem mostanság történt meg, hanem már több, mint 6 éve, hiszen 2016. október 25-én készült el a gyorsforgalmi utolsó szakasza. Ez valahogy kimaradt a riportból.

Több új bicikliút épült, így a helyiek már két keréken is eljuthatnak Balogunyomba vagy Vépre - állította a júniusban adásba került ripor. 

Igaz, hogy mind a két kerékpárút épül, csakhogy eddig egyik sem készült el. 2023. év elejére lehetnek kész a beruházások. Ezt persze a Szombathelyen tartózkodó stáb maga is láthatta volna, ha kigurul a jelenleg is folyó építkezésekre.

A kormány támogatott beruházásoknak köszönhetően, Szombathely folyamatosan fejlődik és erősödik. Ezt szolgálja egyebek mellett az újabb gyorsforgalmi út építése is. Amely a helyiek és a gazdasági szféra szereplőinek egyaránt kedvező - zárták így a riportot. 

Minden esetre elég beszédes, hogy egy most elkészült, a kormányzati fejlesztéseket taglaló, szombathelyi image filmbe csupán olyan beruházások kerültek be, amiket 5-6 éve hajtottak végre. Ez persze nem csoda, hiszen a 2019-es önkormányzati választás után a város mindössze 1 milliárd 200 millió forintot kapott fejlesztésre. A cimkézett pénzből pedig eddig - az idő rövidsége miatt - nem készült el semmi. A csomag részét képező útfelújítások közül a Paragvári utca felbontása, majd ezt követő rekonstrukciója a múlt héten kezdődött meg.

A riportfilmben emlegetett újabb gyorsforgalmi út építése pedig egyelőre csak terv marad. Ahogy arról beszámoltunk sem az északi elkerülő újabb szakasza, sem a Kőszeg - Szombathely közötti M87-es, sem pedig az M86-os folytatása nem fog belátható időn belül elkészülni. A kormány ugyanis felfüggesztette azokat az állami útépítéseket, amelyek kivitelezése még nem kezdődött meg. 

Szólj hozzá!

Vitézy Dávid: háborús filmeket lehetne forgatni Budapesten, olyan rosszak az utak

Budapest gyakorlatilag kivonult az útfelújítási feladatköréből, ezért olyan rosszak az utak, hogy háborús filmeket lehetne forgatni - fogalmazott Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szombati sajtótájékoztatóján a fővárosban.

Miért fontos az optimális páratartalom?

40-60% között mozog az ideális beltéri páratartalom. Ha ettől alacsonyabb, akkor száraz a levegő, ha magasabb, akkor pedig túlzottan párás. Egyik sem jó, mindkettő allergiás panaszokat is okozhat. Amikor 40% alá csökken a pára mennyisége, akkor párásítás szükséges.

Most a győri Városháza folyosóján lépett meg Pintér Bence elől a GYHG vezérigazgatója

Legutóbb az irodában bújkálva rendőrt hívott, de most sem vette át a Kúria ítéletét.

Mitől lesz igazán modern egy konyha?

Mindannyian tudjuk, hogy a trendek jönnek és mennek, hogy a lakberendezési stílusok legalább olyan lendületesen változnak, mint az öltözködésben a divat, mégis vágyunk arra, hogy a mi konyhánk is modern legyen.

Nem kapott NB II-es licencet a Haladás

Az NB III-as versenyengedélyben még reménykedik a vezetőség.

A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

2,3 milliárd forint vesztesége volt 2023-ban a Győr-Szolnak

Megjelent a városüzemeltető cég beszámolója a tavalyi évről.

Öt és fél évet kapott a drogos, ittas győrűjfalui autós ámokfutó

Az autóban senki sem használt biztonsági övet, egy fiatal nő meghalt.

Zsugorodik a Fidesz Szombathelyen?

Egy kis teremben elfért Dömötör Csaba hallgatósága.

Győr nagy részén szúnyogirtás lesz csütörtök éjszaka

Amennyiben az időjárási körülmények engedik.

Mi alapján válassz arcápoló kozmetikumokat?

Sok nagy márka életkor szerint ajánlja az arcápoló készítményeket, így ha most kezded a bőröd ápolását, valószínűleg eszerint választasz, azonban sokkal inkább a bőröd aktuális állapota kellene, hogy meghatározza a rutinodat. 

Hetven tő kendert nevelt a családi ház mellett a vendvidéki településen élő férfi

A vádlott által termesztett növények száma a csekély mennyiség felső határát meghaladta.

Győr volt polgármestere, Balogh József Pintér Bencét támogatja

Vérfrissítésre, fiatalokra van szükség a volt polgármester szerint.

Új köztéri szobra lehet Szombathelynek

Éhen Gyula alakja kerülhet vissza az Éhen Gyula térre.

A szombathelyi Városházán lesz az SZKKA szurkolói ankétja - Frissítve

Teljesen nyilvánosan öntene tiszta vizet a pohárba a városvezetés.

Női karóra a merészebb színek kedvelőinek

Sokan a diszkrét, visszafogott kiegészítőkre esküsznek, míg mások szeretnek kísérletezni és játszani a különféle színekkel vagy anyagokkal. Olykor szívesen nyúlunk egy-egy extravagánsabb darabhoz, mint például egy lenyűgöző zöld női karórához.

Három játékos távozott a Szombathelyi Haladástól

Pálfi Donát a Facebook-on köszönt el a szurkolóktól.