Jogtalanul tette ki az éremátadós képeket Dézsi polgármester a Facebookjára

Pintér Bence 2023-01-26 17:52:40
A szülők arról nyilatkoztak, hogy önkormányzati felületeken megjelenhetnek a gyerekekről készült képek, de a polgármester Facebook-oldala nem az.

Nemrég számoltunk be a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság határozatáról, amelyből kiderült, hogy Dézsi Csaba András győri polgármester polgármesteri Facebook-oldala magánoldal, tehát nem hivatalos önkormányzati felület. A határozat végén szóba került az éremátadásokról készült fényképek ügye is, amelyek kapcsán korábban mi is cikkeztünk:

véleménycikkünkban arról írtunk, hogy visszás az a gyakorlat, hogy csak azoknak a gyerekeknek jár ilyen érme, akiknek szülei aláírják, hogy fényképezkednek a polgármesterrel.

Mint azt cikkünkben akkor jeleztük, egészen pontosan ezt kellett aláírni az érmeátvételhez:

Hozzájárulásomat adom továbbá ahhoz, hogy a fentiek szerint készített fényképeket a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata területi, módbeli és időbeli korlátozás nélkül, térítésmentesen felhasználja, így különösen utólagosan szerkessze, módosítsa, közzétegye (digitális és nem digitális formában) Győr város hivatalos felületein, az általa működtetett honlapon (jelenleg: https://gyor.hu), a közösségi médiában, pl.: Győr Megyei Jogú Város hivatalos facebook oldalán és youtube csatornáján, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata által készített vagy készíttetett bármilyen más kiadványban, továbbá egyéb online és offline felületeken, prezentációkban, újságcikkekben a Győr várossá válásának 750. évfordulójával és a Győr 750 programsorozattal, valamint Győr város népszerűsítésével összefüggésben. Tudomásul veszem, hogy a fényképek digitalizálására, többszörözésére sor kerül a fenti cél megvalósítása érdekében.

(A cikk miatt, amelyben a „politikai pedofília” fordulattal jellemeztük a gyakorlatot, a polgármester egyébként beperelt minket, mivel szerinte pedofilnak állítottuk be őt, a pert azonban elbukta.)

Most azonban világossá vált, hogy a polgármester oldala nem számít Győr MJV hivatalos felületének, felmerül tehát a kérdés, hogy mit keresnek a mai napig Dézsi polgármester Facebook-oldalán a gyerekekkel készült éremátadó fényképek.

Hiszen abba senki nem egyezett bele jogilag, hogy ezeket a fényképeket Dézsi Csaba András magánember a Facebook-oldalán politikai reklámként használja fel. Az ügyben megkérdeztük a győri jegyzőt, a választ egyelőre várjuk.

Szólj hozzá!

Ma bebizonyosodott: a fák még közösséget is tudnak építeni

Elkezdődött a szombathelyi fásítás egy újabb programja. A Gayer park, a Thököly utca, a Mártírok tere és az Ady tér kapott új csemetéket.

Felújítás után kinyitott a győri városi könyvtár főépülete

300 millió forintból újult meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér.

Gyalogos és két kutya is sérült egy győri balesetben

Autó ütközött busszal, a lesodródó autó kutyasétáltatót gázolt.

A Kisalföld szűkszavúan, a GyőrPlusz névtelen lejárató ckkben számolt be az akkugyár-ellenes tüntetésről

Haragosan vonultak el a tüntetők a GyőrPlusz névtelen tudósítása szerint.

Ma 22 óra 24 perckor kezdődik a csillagászati tavasz

Ennél ma már nem lesz pontosabb előrejelzés.

A tükörképüket támadó madarak védelmére hívják fel a figyelmet a természetvédők

Egyszerű módszerekkel védhetjük meg maguktól az állatokat.

A Védegylet és az LMP megtámadta a debreceni akkumulátorgyár környezethasználati engedélyét

Azért támadták meg a debreceni akkumulátorgyár létesítéséhez kiadott környezethasználati engedélyt, mert álláspontjuk szerint azt a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatalnak el kellett volna utasítania.

Aligátor "kopogtatott" be egy floridai férfi házába, az ajtónyitás utána meg is harapta

Az illetékes floridai hatóság később befogta és elaltatta az aligátort.

LMP: A szántóföldi művelés helyett napi több száz kamion jár majd Győrszentiván mellett

Hétfőn tüntet az LMP a győri civilekkel közösen a különösen veszélyes ipari terület létesítése ellen.

A sünök védelmére szólít fel az MME

Óvatosan bolygassuk a lomb- és rőzserakásokat.

Hatalmas átverés a Lego 745 forintért árult Millenium Falconja

Egyre-másra tűnnek fel Facebookon a hirdetések. A Lego azt javasolja, senki se kattintson.

Tappancs programot nyújtott be Balassa Péter

A Jobbik szombathelyi képviselője határozati javaslatot nyújtott be, hogy állami program induljon a felelős állattartásért.