Jogtalanul tette ki az éremátadós képeket Dézsi polgármester a Facebookjára

Pintér Bence 2023-01-26 17:52:40
A szülők arról nyilatkoztak, hogy önkormányzati felületeken megjelenhetnek a gyerekekről készült képek, de a polgármester Facebook-oldala nem az.

Nemrég számoltunk be a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság határozatáról, amelyből kiderült, hogy Dézsi Csaba András győri polgármester polgármesteri Facebook-oldala magánoldal, tehát nem hivatalos önkormányzati felület. A határozat végén szóba került az éremátadásokról készült fényképek ügye is, amelyek kapcsán korábban mi is cikkeztünk:

véleménycikkünkban arról írtunk, hogy visszás az a gyakorlat, hogy csak azoknak a gyerekeknek jár ilyen érme, akiknek szülei aláírják, hogy fényképezkednek a polgármesterrel.

Mint azt cikkünkben akkor jeleztük, egészen pontosan ezt kellett aláírni az érmeátvételhez:

Hozzájárulásomat adom továbbá ahhoz, hogy a fentiek szerint készített fényképeket a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata területi, módbeli és időbeli korlátozás nélkül, térítésmentesen felhasználja, így különösen utólagosan szerkessze, módosítsa, közzétegye (digitális és nem digitális formában) Győr város hivatalos felületein, az általa működtetett honlapon (jelenleg: https://gyor.hu), a közösségi médiában, pl.: Győr Megyei Jogú Város hivatalos facebook oldalán és youtube csatornáján, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata által készített vagy készíttetett bármilyen más kiadványban, továbbá egyéb online és offline felületeken, prezentációkban, újságcikkekben a Győr várossá válásának 750. évfordulójával és a Győr 750 programsorozattal, valamint Győr város népszerűsítésével összefüggésben. Tudomásul veszem, hogy a fényképek digitalizálására, többszörözésére sor kerül a fenti cél megvalósítása érdekében.

(A cikk miatt, amelyben a „politikai pedofília” fordulattal jellemeztük a gyakorlatot, a polgármester egyébként beperelt minket, mivel szerinte pedofilnak állítottuk be őt, a pert azonban elbukta.)

Most azonban világossá vált, hogy a polgármester oldala nem számít Győr MJV hivatalos felületének, felmerül tehát a kérdés, hogy mit keresnek a mai napig Dézsi polgármester Facebook-oldalán a gyerekekkel készült éremátadó fényképek.

Hiszen abba senki nem egyezett bele jogilag, hogy ezeket a fényképeket Dézsi Csaba András magánember a Facebook-oldalán politikai reklámként használja fel. Az ügyben megkérdeztük a győri jegyzőt, a választ egyelőre várjuk.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.