Két fideszes képviselőnek is beszólt a győri polgármester

Pintér Bence 2023-01-19 11:23:00
A szentiváni Sik Sándor és a gyárvárosi Hajtó Péter kapta az ívet.

A GyőrPlusz Rádió vendége volt reggel Dézsi Csaba András polgármester, ahol a kátyús utakról is beszélt az Új Szó Nálunk beszámolója szerint. Ennek kapcsán először arról beszélt az 1994 óta képviselőként, egy időben pedig alpolgármesterként is tevékenykedő polgármester, hogy elődei nem fordítottak elég figyelmet az úthálózat karbantartására.

Azután a téma mentén először Hajtó Péterbe, Gyárváros fideszes képviselőjébe, majd Sik Sándorba, Győrszentiván fideszes képviselőjébe állt bele, bár a nevüket nem mondta ki.

„A képviselőknek itt van szerepük, nemcsak odaszólnak az illetékeseknek, hanem követni is kell a történéseket. Nagysándor József utcában a fa gyökere emelte fel járdát. Mint kiderült, az útkezelő és a Győr-Szol között nem volt összhang, s ha képviselő ilyenkor nem menedzseli a dolgokat, akkor lesz ez. Illetve megcsinálja a polgármester, a képviselő meg felháborodik, hogy a városvezető miért megy oda, s miért az ő hangjára csinálják meg” – idézi a polgármestert az Új Szó Nálunk.

Ezután azt mondta, hogy kigyűjteti, mire fordítanak a képviselők a 15 millió forintos képviselői keretből, mert abból futnia kéne szerinte három méter járda felújítására.

Csak illusztrációképpen, ilyesmiket fog áttekinteni a polgármester: novemberben a közgyűlés fideszes többsége is megszavazta azt a polgármesteri döntést (29. oldal), ami feltehetően az ún. „képviselői keretből” az Adyvárosi tó körüli fejlesztésekre bólintott rá feltehetően Radnóti Ákos alpolgármester úr kezdeményezésére, köztük ezzel:

bruttó 5,7 millió forintért „látványvízoszlop kerékpármeghajtással, egyedi gyártású, gravírozott élvilágított motívum kerékpármeghajtással” fog épülni tehát az ún. „képviselői keretből”.

Ebből is látszik, hogy egyébként minden ilyen fejlesztés keresztülfut a polgármesteren, konkrétan ő dönt róla.

A rádióműsorban ezután a polgármester Sik Sándor képviselő posztjára reagált, amelyen egy nagy tócsát mutatott be. Erre a polgármester azt mondta, hogy szabálytalanul történt ott egy építés évekkel ezelőtt, és a vízelvezető nem tudja elvezetni ezt a mennyiségű csapadékot. „A képviselő úrnak be kell mennie ilyenkor az adott házba, s elmondani, hogy ezt nem lehet. Nem mindig fölfelé kell mutogatni, csinálni kell” – mondta.

Sik Sándor és Hajtó Péter az elmúlt évben többször is szembementek a polgármester akaratával: a szentiváni képviselő több, a szentiváni Ipari Park bővítésével kapcsolatos döntésnél szavazott ki a frakcióból,  Hajtó Péter pedig egyszer kivonult egy szavazásról, illetve megosztotta Sik Sándor posztját, miszerint nem szeretnének akkumulátorgyárat Szentivánra.

A kéthetente szokásos polgármesteri interjúkat nem lehet visszahallgatni, mivel a GyőrPlusz nem teszi közzé azok felvételét.

Szólj hozzá!

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.