Két fideszes képviselőnek is beszólt a győri polgármester

Pintér Bence 2023-01-19 11:23:00
A szentiváni Sik Sándor és a gyárvárosi Hajtó Péter kapta az ívet.

A GyőrPlusz Rádió vendége volt reggel Dézsi Csaba András polgármester, ahol a kátyús utakról is beszélt az Új Szó Nálunk beszámolója szerint. Ennek kapcsán először arról beszélt az 1994 óta képviselőként, egy időben pedig alpolgármesterként is tevékenykedő polgármester, hogy elődei nem fordítottak elég figyelmet az úthálózat karbantartására.

Azután a téma mentén először Hajtó Péterbe, Gyárváros fideszes képviselőjébe, majd Sik Sándorba, Győrszentiván fideszes képviselőjébe állt bele, bár a nevüket nem mondta ki.

„A képviselőknek itt van szerepük, nemcsak odaszólnak az illetékeseknek, hanem követni is kell a történéseket. Nagysándor József utcában a fa gyökere emelte fel járdát. Mint kiderült, az útkezelő és a Győr-Szol között nem volt összhang, s ha képviselő ilyenkor nem menedzseli a dolgokat, akkor lesz ez. Illetve megcsinálja a polgármester, a képviselő meg felháborodik, hogy a városvezető miért megy oda, s miért az ő hangjára csinálják meg” – idézi a polgármestert az Új Szó Nálunk.

Ezután azt mondta, hogy kigyűjteti, mire fordítanak a képviselők a 15 millió forintos képviselői keretből, mert abból futnia kéne szerinte három méter járda felújítására.

Csak illusztrációképpen, ilyesmiket fog áttekinteni a polgármester: novemberben a közgyűlés fideszes többsége is megszavazta azt a polgármesteri döntést (29. oldal), ami feltehetően az ún. „képviselői keretből” az Adyvárosi tó körüli fejlesztésekre bólintott rá feltehetően Radnóti Ákos alpolgármester úr kezdeményezésére, köztük ezzel:

bruttó 5,7 millió forintért „látványvízoszlop kerékpármeghajtással, egyedi gyártású, gravírozott élvilágított motívum kerékpármeghajtással” fog épülni tehát az ún. „képviselői keretből”.

Ebből is látszik, hogy egyébként minden ilyen fejlesztés keresztülfut a polgármesteren, konkrétan ő dönt róla.

A rádióműsorban ezután a polgármester Sik Sándor képviselő posztjára reagált, amelyen egy nagy tócsát mutatott be. Erre a polgármester azt mondta, hogy szabálytalanul történt ott egy építés évekkel ezelőtt, és a vízelvezető nem tudja elvezetni ezt a mennyiségű csapadékot. „A képviselő úrnak be kell mennie ilyenkor az adott házba, s elmondani, hogy ezt nem lehet. Nem mindig fölfelé kell mutogatni, csinálni kell” – mondta.

Sik Sándor és Hajtó Péter az elmúlt évben többször is szembementek a polgármester akaratával: a szentiváni képviselő több, a szentiváni Ipari Park bővítésével kapcsolatos döntésnél szavazott ki a frakcióból,  Hajtó Péter pedig egyszer kivonult egy szavazásról, illetve megosztotta Sik Sándor posztját, miszerint nem szeretnének akkumulátorgyárat Szentivánra.

A kéthetente szokásos polgármesteri interjúkat nem lehet visszahallgatni, mivel a GyőrPlusz nem teszi közzé azok felvételét.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.