Két fideszes képviselőnek is beszólt a győri polgármester

Pintér Bence 2023-01-19 11:23:00
A szentiváni Sik Sándor és a gyárvárosi Hajtó Péter kapta az ívet.

A GyőrPlusz Rádió vendége volt reggel Dézsi Csaba András polgármester, ahol a kátyús utakról is beszélt az Új Szó Nálunk beszámolója szerint. Ennek kapcsán először arról beszélt az 1994 óta képviselőként, egy időben pedig alpolgármesterként is tevékenykedő polgármester, hogy elődei nem fordítottak elég figyelmet az úthálózat karbantartására.

Azután a téma mentén először Hajtó Péterbe, Gyárváros fideszes képviselőjébe, majd Sik Sándorba, Győrszentiván fideszes képviselőjébe állt bele, bár a nevüket nem mondta ki.

„A képviselőknek itt van szerepük, nemcsak odaszólnak az illetékeseknek, hanem követni is kell a történéseket. Nagysándor József utcában a fa gyökere emelte fel járdát. Mint kiderült, az útkezelő és a Győr-Szol között nem volt összhang, s ha képviselő ilyenkor nem menedzseli a dolgokat, akkor lesz ez. Illetve megcsinálja a polgármester, a képviselő meg felháborodik, hogy a városvezető miért megy oda, s miért az ő hangjára csinálják meg” – idézi a polgármestert az Új Szó Nálunk.

Ezután azt mondta, hogy kigyűjteti, mire fordítanak a képviselők a 15 millió forintos képviselői keretből, mert abból futnia kéne szerinte három méter járda felújítására.

Csak illusztrációképpen, ilyesmiket fog áttekinteni a polgármester: novemberben a közgyűlés fideszes többsége is megszavazta azt a polgármesteri döntést (29. oldal), ami feltehetően az ún. „képviselői keretből” az Adyvárosi tó körüli fejlesztésekre bólintott rá feltehetően Radnóti Ákos alpolgármester úr kezdeményezésére, köztük ezzel:

bruttó 5,7 millió forintért „látványvízoszlop kerékpármeghajtással, egyedi gyártású, gravírozott élvilágított motívum kerékpármeghajtással” fog épülni tehát az ún. „képviselői keretből”.

Ebből is látszik, hogy egyébként minden ilyen fejlesztés keresztülfut a polgármesteren, konkrétan ő dönt róla.

A rádióműsorban ezután a polgármester Sik Sándor képviselő posztjára reagált, amelyen egy nagy tócsát mutatott be. Erre a polgármester azt mondta, hogy szabálytalanul történt ott egy építés évekkel ezelőtt, és a vízelvezető nem tudja elvezetni ezt a mennyiségű csapadékot. „A képviselő úrnak be kell mennie ilyenkor az adott házba, s elmondani, hogy ezt nem lehet. Nem mindig fölfelé kell mutogatni, csinálni kell” – mondta.

Sik Sándor és Hajtó Péter az elmúlt évben többször is szembementek a polgármester akaratával: a szentiváni képviselő több, a szentiváni Ipari Park bővítésével kapcsolatos döntésnél szavazott ki a frakcióból,  Hajtó Péter pedig egyszer kivonult egy szavazásról, illetve megosztotta Sik Sándor posztját, miszerint nem szeretnének akkumulátorgyárat Szentivánra.

A kéthetente szokásos polgármesteri interjúkat nem lehet visszahallgatni, mivel a GyőrPlusz nem teszi közzé azok felvételét.

Szólj hozzá!

Plakáton köszönte meg tanárainak Dézsi polgármester, hogy emberré faragták

Pedagógusnap alkalmából kedveskedett egykori tanárainak a polgármester.

Nem nyírta le jól a füvet a Győr-Szol, Balla Jenő megcsinálta helyettük egy helyen

Két év után ismét közterületen nyírt füvet a független képviselő.

„A jegyző nem hazudik” – vagy mégis?

Nagyné Dr. László Edit győri jegyző a közgyűlésen azt mondta, nem kaptak hiánypótlásra felszólítást az Alkotmánybíróságtól, pedig úgy tűnik, hogy kaptak.

Elmarad a kecskeméti repülőnap

Érdekes, hogy pont egy háborúban nincs haditechnikai bemutató egy NATO tagországban.

390 millió forintért árulja a Metal Hungária Holding a szombathelyi irodaházát

Ez az a cég, amelyik nemrég 120 millió forintot ajánlott fel az Emlékmű-domb rendbetételére.

Sok napsütés, néha kipattanó záporok

A hőmérséklet délután 26 és 31 között alakul.

Az EP szerint aggodalomra ad okot, hogy Magyarország tölti be az uniós tanács elnökségét 2024-ben

A 442 szavazattal, 144 ellenszavazat és 33 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásukban az EP képviselők megkérdőjelezték, hogy Magyarország hitelesen tudná-e betölteni az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2024 második felében.

Mától indul az élelmiszerek kötelező akciózása

A most életbe lépő szabályozás az egymilliárd forint fölötti árbevétellel rendelkező kereskedőkre vonatkozik.

Gerstmár Ferenc lesz az LMP veszprémi polgármesterjelöltje

Méltányosabb, zöldebb, szabadabb várost kínál a jelölt.

Lemondott a GYAC-elnökségi tagságáról Radnóti Ákos

Sportért felelős alpolgármesterként továbbra is segíteni akarja a klubot.

Nyílt napot tartanak a szombathelyi börtönben

Nem csak be, de ki is engedik a látogatókat.

Ha nem állampapírba fektet, akkor jön az értesítő

Kötelező lesz a bankoknak tájékoztatni azokat, akik nem állampapírba fektetettek.

Dézsi: GYAC-ügyben nem kívánok állást foglalni

Fontosnak tartja a tizenhárom szakosztály biztonságos működését - emelte ki.