Két hónapja nem kapunk választ arra, hogy miért tilos kutyát sétáltatni a szombathelyi Sportligetben

Farkas Bazsi 2023-01-16 17:09:00
Tisztában vagyunk vele, hogy nem ez a világ legfontosabb kérdése, de talán egy közpénzből működő, városi közfeladatot ellátó cég vezetője válaszolhatna a feltett kérdésekre.

Vajon miért nem lehet kutyát sétáltatni a szombathelyi Sportligetben? - írtuk novemberben egy cikkünkben. A Sportligetet 2019-ben uniós pénzek felhasználásával mintegy 1 milliárd 200 millió forintért építették át.

A liget az átépítés után a szombathelyiek egyik kedvelt célpontja lett. Szép időben sokan sétálnak itt, vagy használnák a kihelyezett fitness eszközöket, pihennek a napozóágyon. A bejáratnál azonban minden egyes helyen tilalmi tábla került ki, ami a kutyák sétáltatását tiltja.

Amennyiben egy terület határán nem jelzi az önkormányzat, hogy kutyafuttatóról van szó, ott a négylábúakat csakis pórázon szabad sétáltani. Ám olyan közterületről mi nem tudunk a Sportligeten kívül ahová még pórázon sem mehetnek be a kutyák.

Fotó: Farkas Bazsi

A tiltás azért is furcsa, mivel az uniós elvek sokkal inkább az integrálás felé húznak, semi mint a szeparációhoz. 

Hogy pontosan miért is nem mehetnek be a kutyák a területre, azt az üzemeltető városi cégtől, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.-től, egészen pontosan annak üzemeltetőjétől, Kovács Cecíliától kérdeztük meg.

A cégvezetőnek november 15-én küldünk megkeresést a témában. Két hónapja nem érkezett reakció a megkeresésre. Amit azért is tartunk szomorúnak mert egyrészt egy közpénzből működő, közfeladatot ellátó cégről van szó, aminek csak illene sajtó megkeresésre válaszolnia. Másrészt pedig Szombathely el szeretné érni, hogy kutyabarát településsé nyilvánítsák. Ebben a kontextusban elég furcsa, hogy egy rekreációs területre nem lehet kutyával besétálni.

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezetői feladatait 2021. január 28-tól látja el Kovács Cecília. Kovácsot tavaly június 1-én nevezték ki a SZOVA vezérigazgatójának is. Korábban a Haladás Sportkomplexumot üzemeltető Kft. ügyvezetője volt. Ám a létesítmény állami átvételekor mennie kellett.

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester az tavalyi szeptemberi városi közgyűlésen azt mondta, hogy évi 36 millió forintot spórol meg az önkormányzat azza, hogy a két cégnek egy ügyvezetője van. 

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.