Két hónapja nem kapunk választ arra, hogy miért tilos kutyát sétáltatni a szombathelyi Sportligetben

Farkas Bazsi 2023-01-16 17:09:00
Tisztában vagyunk vele, hogy nem ez a világ legfontosabb kérdése, de talán egy közpénzből működő, városi közfeladatot ellátó cég vezetője válaszolhatna a feltett kérdésekre.

Vajon miért nem lehet kutyát sétáltatni a szombathelyi Sportligetben? - írtuk novemberben egy cikkünkben. A Sportligetet 2019-ben uniós pénzek felhasználásával mintegy 1 milliárd 200 millió forintért építették át.

A liget az átépítés után a szombathelyiek egyik kedvelt célpontja lett. Szép időben sokan sétálnak itt, vagy használnák a kihelyezett fitness eszközöket, pihennek a napozóágyon. A bejáratnál azonban minden egyes helyen tilalmi tábla került ki, ami a kutyák sétáltatását tiltja.

Amennyiben egy terület határán nem jelzi az önkormányzat, hogy kutyafuttatóról van szó, ott a négylábúakat csakis pórázon szabad sétáltani. Ám olyan közterületről mi nem tudunk a Sportligeten kívül ahová még pórázon sem mehetnek be a kutyák.

Fotó: Farkas Bazsi

A tiltás azért is furcsa, mivel az uniós elvek sokkal inkább az integrálás felé húznak, semi mint a szeparációhoz. 

Hogy pontosan miért is nem mehetnek be a kutyák a területre, azt az üzemeltető városi cégtől, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.-től, egészen pontosan annak üzemeltetőjétől, Kovács Cecíliától kérdeztük meg.

A cégvezetőnek november 15-én küldünk megkeresést a témában. Két hónapja nem érkezett reakció a megkeresésre. Amit azért is tartunk szomorúnak mert egyrészt egy közpénzből működő, közfeladatot ellátó cégről van szó, aminek csak illene sajtó megkeresésre válaszolnia. Másrészt pedig Szombathely el szeretné érni, hogy kutyabarát településsé nyilvánítsák. Ebben a kontextusban elég furcsa, hogy egy rekreációs területre nem lehet kutyával besétálni.

A Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezetői feladatait 2021. január 28-tól látja el Kovács Cecília. Kovácsot tavaly június 1-én nevezték ki a SZOVA vezérigazgatójának is. Korábban a Haladás Sportkomplexumot üzemeltető Kft. ügyvezetője volt. Ám a létesítmény állami átvételekor mennie kellett.

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester az tavalyi szeptemberi városi közgyűlésen azt mondta, hogy évi 36 millió forintot spórol meg az önkormányzat azza, hogy a két cégnek egy ügyvezetője van. 

Szólj hozzá!

Péntektől felfordulás lesz a szombathelyi Vasútállomáson

Vágányzár, vonatpótló buszok, pályaépítés.

Háromszor ütött a kemenesháti sportbálon

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Október 7-én ismét nyit a nagyközönségnek a szombathelyi Jégcsarnok

Augusztus végétől ismét van jég a létesítményben.

Akkugyárról kérdezett a momentumos, bemutatott neki a polgármester

Zárt ülésen tárgyalták Nyíregyházán az oda tervezett akkugyár ügyét.

LMP: Lantos Csabának távoznia kell

A zöldpárt szerint a kormány pénteken hatályba léptetett veszélyhelyzeti kormányrendelete a szennyező, környezetromboló cégeknek kedvez.    

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.

Hende: A jelenlegi szombathelyi városvezetés látszat-városvezetést folytat

A választókerületi elnököt megszólalásra késztette a lehetséges fideszes önkormányzati képviselő-jelöltekről megjelent lista.

A pertől tartva közzétette a szentiváni légszennyezettség-mérés adatait a győri önkormányzat

A szentiváni civilek máris találtak benne olyan adatot, ami annyira nem megnyugtató.

Megvannak a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselő-jelöltjei?

Czeglédy Csaba tudni véli, hogy kik az indulók.

Karácsony nyerne Budapesten

Az ellenzéki választók együttműködést várnak a pártoktól.

Nem akarta kifizetni a szállodai cechet egy férfi Szombathelyen

Két hétig lakott az ideiglenes szálláson, de fizetni, azt nem akart.

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.