Vajon miért nem lehet kutyát sétáltatni a szombathelyi Sportligetben?

Farkas Bazsi 2022-11-25 16:19:00
A terület direkt azért lett létrehozva, hogy egy rekreációs övezetet építsenek. Kutyát sétáltatni nem rekreáció?

Ugyan az általunk megkérdezett, a szombathelyi Sportligetet rendszeresen látogató olvasóink azt mondták, hogy nem újdonságról van szó, mi mégis csak néhány hete vettük észre azt a táblát, ami tiltja a kutyák sétáltatását a területen.

A Sportligetet 2019-ben újították fel, 1 milliárd 200 millió forintot költött el rá a szombathelyi önkormányzat, a pénzt pedig az EU-tól kapta.

Fotó: Farkas Bazsi

A területet direkt azzal a céllal tervezték újra, hogy új pihenő és rekreációs központja legyen a városnak, ahol sportolni éppen úgy lehet, mint sétálni. Sőt, a biodiverzitás megőrzése érdekében foltokban vadvirágos réteket is kialakítottak, ahol változatos növényekkel próbálják modellezni a természetes élőhelyeket.

Hogy miért nem fér bele egy rekreációs övezetbe az, hogy oda kutyákat is beengedjenek azt a területet fenntartó Szombathelyi Sportközponttól kérdeztük meg. Egyelőre hiába, ugyanis 10 nap elteltével sem kaptunk választ a megkeresésünkre.

Bár az teljesen logikusnak tűnik, hogy egy ilyen ligetbe a kutyákat csak pórázon engedik be, a teljes tiltás előtt értetlenül állunk. És nem csak mi. Ottjártunkkor többen is sétáltatták a kutyáikat a Sportligetben, vagy nem vették észre a táblákat, vagy éppen annyira illogikátlannak találták annak kihelyezését, mint mi.

Minden esetre egyre kíváncsibbak vagyunk, hogy mi indokolta a tiltást eu-s beruházás kapcsán. Ami már csak azért is érdekes, mert az EU szellemiségének egyik fő pillére az integrálás, nem pedig a szeparáció. 

Szólj hozzá!

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.

Pintér Bence két vállra fektette Dézsit, új polgármestere van Győrnek

A testület azonban fideszes többséggel áll fel. Dézsi és Borkai is önkormányzati képviselőként segítheti Pintér munkáját.

Hogyan lehet valaki tűzvédelmi főelőadó?

Vannak olyan szakmák, amelyek speciális tudást igényelnek – és valószínűleg a legtöbb embernek gyerekkorában eszébe sem jutna, hogy ezt tanulja ki. Ha megkérdezünk egy kisfiút, mi szeretne lenni, a tűzoltó lehet, hogy szerepelni fog a listáján, de a tűzvédelmi főelőadó biztosan nem.