A kezdődő étterembezárási hullám volt az ősz legolvasottabb témája az Ugytudjukon

Farkas Bazsi 2022-12-29 18:31:44
Hogy miért lett a Hétforrás “Nem ivóvíz” és mit mondtak a Haladás vezetői a szurkolónak, ez is kiderül összeállításunkból.

Folytatjuk sorozatunkat, amiben negyedéves bontásban nézzük meg, hogy mik voltak az idei év legolvasotabb országos és vasi cikkei az Ugytudjukon. Jöjjön a következő ötös, a július és szeptember között megjelent cikkek közül a legtöbbet klikkelt.

Végleg bezárt Szombathely egyik vendéglátója

Július 31 volt az utolsó nap.

Augusztusban jelent meg cikkünk, a komoly történelemmel rendelkező Gyöngyös étterem helyén működő vendéglátó bezárásáról. Hogy a Gyöngyös mennyire a szombathelyiek életének része volt, azt jól mutatja, hogy napokon keresztül ez a cikkünk pörgött a legjobban. Azóta újabb és újabb vendéglők jelentették be, hogy bezárnak. A szakma képviselői szerint pedig nincsen még vége a folyamatnak.

Hétfőtől már csak a nem rezsicsökkentett 10,9 kilós PB gázpalackot lehet venni a MOL-nál

Az elmúlt hónapokban felborult az egyensúly a PB gázpalackok piacán, emiatt jelentősen megnőtt a kereslet a MOL által forgalmazott 11,5 kg-os PB palackok iránt. Célunk továbbra is az, hogy biztosítsuk az ellátást, az ország minden pontján, minden vásárlónknak és elejét vegyük komolyabb ellátási problémák kialakulásának, ezért vált szükségessé az újfajta, 10,9 kg töltettömegű PB gázpalack bevezetése - többek között ez áll abban a levélben, ami szerkesztőségünk birtokába jutott és, amit a MOL küldött ki partnereinek.

A rezsidémon a gázpackokat méretére is hatással volt. A 11,5 kg-os PB palackat újfajta, 10,9 kg töltettömegű PB gázpalackra cserélte a MOL. Ezeket viszont drágábban adták, mint a nagyobb palackokat korábban. Erről portálunk írt elsőként, majd a hír végigfutott az országos médián is.

Tovább dagad a Hali-botrány: a „friss" vezetők szerint a szurkolók miatt esett ki a focicsapat 2019-ben az NB I-ből

Tegnap 0-0-ás döntetlent játszott a Szombathelyi Haladás NB II-es csapata az Ajka ellen. A zöld-fehéreknél nemrég váltották le a korábbi vezetőedzőt Németh Szabolcsot, két meccsre pedig a szakmai vezetőt, Mészöly Gézát nevezték ki a tulajdonosok.

Szeptemberben fogadta az Ajka csapatát a Haladás NB II-es együttese. A focimeccsnek 0-0-ás vége lett. Ez eddig még nem is lett volna különösen érdekes, ám a mérkőzés után a szombathelyi csapat vezetősége szóváltásba keveredett a B-középpel, ahol Szántó Erzsébet, a klub ügyvezetője azt fogalmazta meg, hogy a szurkolók szerinte nem tettek meg mindent akkor, amikor 2019-ben a csapat kiesett az NB I-ből. Komoly adok-kapok kerekedett belőle.

Vadiúj járdát festettek össze Szombathelyen a kutyapártosok

200 millió forintos járdafelújítási csomagot indított útjának a szombathelyi városvezetés. Ennek keretén belül teljesen újjáépítették a gyalog sztrádát a Bartók Béla körúton is, a Csónakázó-tó mellett. 400 méteren terül most el a vadiúj, tükörsima aszfalt. Amit a Magyar Kétfarkú Kutyapárt passzivistái friss Facebook-posztjuk szerint négyszínfestéssel ki is pingáltak.

200 millió forintos járdafelújításba kezdett Szombathely. A program keretében megújult a Csónakázó-tó előtti járda is, amit aztán a Magyar Kétfarkú Kutya Párt - az önkormányzat kérésére - kifestett. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire jó ötlet egy vadiúj járdát kifesteni. Az olvasóink szerint nagyon is az!

"Nem ivóvíz" tábla került ki a kőszegi Hétforrás fölé

A népegészségügyi hatóság szerint a víz alkalmatlan emberi fogyasztásra. A Facebookon terjed vadul az a fotó, amin az látszik, hogy a Kőszegi-hegy egyik kedvelt kiránduló helyéhez, a Hétforráshoz "Nem ivóvíz" feliratú tábla került ki. A tábla szerint a népegészségügyi hatóság a vízből vett minta alapján került arra az álláspontra, hogy a víz emberi fogyasztásra alkalmatlan.

Sokak egyik kedvenc kirándulóhelye a kőszegi hegyen található Hétforrás. Szeptemberben “Nem ivóvíz” tábla került ki a forrás fölé, ez is sokak kíváncsiságát felkeltette. 

Utóbb kiderült a Hétforrás vize megfelelő, ám a hivatal nem ajánlja senkinek, hogy fogyassza. 

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.