A kezdődő étterembezárási hullám volt az ősz legolvasottabb témája az Ugytudjukon

Farkas Bazsi 2022-12-29 18:31:44
Hogy miért lett a Hétforrás “Nem ivóvíz” és mit mondtak a Haladás vezetői a szurkolónak, ez is kiderül összeállításunkból.

Folytatjuk sorozatunkat, amiben negyedéves bontásban nézzük meg, hogy mik voltak az idei év legolvasotabb országos és vasi cikkei az Ugytudjukon. Jöjjön a következő ötös, a július és szeptember között megjelent cikkek közül a legtöbbet klikkelt.

Végleg bezárt Szombathely egyik vendéglátója

Július 31 volt az utolsó nap.

Augusztusban jelent meg cikkünk, a komoly történelemmel rendelkező Gyöngyös étterem helyén működő vendéglátó bezárásáról. Hogy a Gyöngyös mennyire a szombathelyiek életének része volt, azt jól mutatja, hogy napokon keresztül ez a cikkünk pörgött a legjobban. Azóta újabb és újabb vendéglők jelentették be, hogy bezárnak. A szakma képviselői szerint pedig nincsen még vége a folyamatnak.

Hétfőtől már csak a nem rezsicsökkentett 10,9 kilós PB gázpalackot lehet venni a MOL-nál

Az elmúlt hónapokban felborult az egyensúly a PB gázpalackok piacán, emiatt jelentősen megnőtt a kereslet a MOL által forgalmazott 11,5 kg-os PB palackok iránt. Célunk továbbra is az, hogy biztosítsuk az ellátást, az ország minden pontján, minden vásárlónknak és elejét vegyük komolyabb ellátási problémák kialakulásának, ezért vált szükségessé az újfajta, 10,9 kg töltettömegű PB gázpalack bevezetése - többek között ez áll abban a levélben, ami szerkesztőségünk birtokába jutott és, amit a MOL küldött ki partnereinek.

A rezsidémon a gázpackokat méretére is hatással volt. A 11,5 kg-os PB palackat újfajta, 10,9 kg töltettömegű PB gázpalackra cserélte a MOL. Ezeket viszont drágábban adták, mint a nagyobb palackokat korábban. Erről portálunk írt elsőként, majd a hír végigfutott az országos médián is.

Tovább dagad a Hali-botrány: a „friss" vezetők szerint a szurkolók miatt esett ki a focicsapat 2019-ben az NB I-ből

Tegnap 0-0-ás döntetlent játszott a Szombathelyi Haladás NB II-es csapata az Ajka ellen. A zöld-fehéreknél nemrég váltották le a korábbi vezetőedzőt Németh Szabolcsot, két meccsre pedig a szakmai vezetőt, Mészöly Gézát nevezték ki a tulajdonosok.

Szeptemberben fogadta az Ajka csapatát a Haladás NB II-es együttese. A focimeccsnek 0-0-ás vége lett. Ez eddig még nem is lett volna különösen érdekes, ám a mérkőzés után a szombathelyi csapat vezetősége szóváltásba keveredett a B-középpel, ahol Szántó Erzsébet, a klub ügyvezetője azt fogalmazta meg, hogy a szurkolók szerinte nem tettek meg mindent akkor, amikor 2019-ben a csapat kiesett az NB I-ből. Komoly adok-kapok kerekedett belőle.

Vadiúj járdát festettek össze Szombathelyen a kutyapártosok

200 millió forintos járdafelújítási csomagot indított útjának a szombathelyi városvezetés. Ennek keretén belül teljesen újjáépítették a gyalog sztrádát a Bartók Béla körúton is, a Csónakázó-tó mellett. 400 méteren terül most el a vadiúj, tükörsima aszfalt. Amit a Magyar Kétfarkú Kutyapárt passzivistái friss Facebook-posztjuk szerint négyszínfestéssel ki is pingáltak.

200 millió forintos járdafelújításba kezdett Szombathely. A program keretében megújult a Csónakázó-tó előtti járda is, amit aztán a Magyar Kétfarkú Kutya Párt - az önkormányzat kérésére - kifestett. Arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire jó ötlet egy vadiúj járdát kifesteni. Az olvasóink szerint nagyon is az!

"Nem ivóvíz" tábla került ki a kőszegi Hétforrás fölé

A népegészségügyi hatóság szerint a víz alkalmatlan emberi fogyasztásra. A Facebookon terjed vadul az a fotó, amin az látszik, hogy a Kőszegi-hegy egyik kedvelt kiránduló helyéhez, a Hétforráshoz "Nem ivóvíz" feliratú tábla került ki. A tábla szerint a népegészségügyi hatóság a vízből vett minta alapján került arra az álláspontra, hogy a víz emberi fogyasztásra alkalmatlan.

Sokak egyik kedvenc kirándulóhelye a kőszegi hegyen található Hétforrás. Szeptemberben “Nem ivóvíz” tábla került ki a forrás fölé, ez is sokak kíváncsiságát felkeltette. 

Utóbb kiderült a Hétforrás vize megfelelő, ám a hivatal nem ajánlja senkinek, hogy fogyassza. 

Szólj hozzá!

Évente több százmillió őshonos állattal végeznek a macskák Ausztráliában

A házi kedvencek mindegyike átlagosan 110 őshonos állatot öl meg barangolásai, alkalmi vadászatai során.

Rendőrségi feljelentést tett az apa, akinek a lányának szétvágták a cipőjét az egyik szombathelyi iskolában

Nem csak rongálás de lopás is történt, mivel a lány tornazsákja eltűnt, benne egy edzőcipővel.

LMP Borkai bejelentésére: szórakoztató kampány elé nézünk

Őszinte kíváncsisággal várjuk, hogy Dézsi Csaba vagy Borkai Zsolt fogja-e hitelesebben megjeleníteni a konzervatív értékeket a városban, esetleg sor kerül-e az első jobboldali előválasztásra - írják a zöldek.

LMP: jelentősen növelni kell az egészségügy forrásait

Kanász-Nagy Máté arról beszélt, hogy pártja a magánegészségügy bevonását is szorgalmazza a diagnosztikai ellátásba.

Tornádó alakult ki Szombathely mellett

A tölcsér többször is elérte a felszínt.

21,5%-kal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest

Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább.

Megbírságolta a Médiahatóság a Körmend FM-et

Több szabálytalanságot is elkövetett a rádióadó.

Váltson Távhő e-számlára és vegyen részt a nyereményjátékban!

Nem csak egyszerűbb, gyorsabb, de rengeteg papírt is megspórolna így a Szombathelyi Távhőszolgáltató.

Népszámlálás: berobbant a győri agglomeráció

Miközben Győr lakossága kicsit fogyott, a környező településeken óriási népességnövekedés volt.

Járni fog a Szívügyünk Győr-bérlet a tanároknak is

Tovább foltozzák a parkolási rendeletet, jár az olcsóbb bérlet az iskolákban dolgozóknak is.

Július elsejétől indul meg a rendelés a József Attila utcai rendelőben Győrben

Június közepén átadják az épületet, ami már decemberben elkészült, de gondok voltak vele.

Dézsi Csaba András bérgyilkosokhoz hasonlította az Ugytudjuk.hu újságíróit

Újabb szintlépés a „gonosz kukkoló nyúlbéla”, az „idegbeteg” és a „tiszteletlen, füllentős, arrogáns, kiképzett provokátor” után.

Erősen gomolyfelhős idő lesz csütörtökön

Több helyen, nagyobb számban a délutáni, esti órákban várható zápor, zivatar.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt ipari terület épülhet Ácson

Információink szerint akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó termeléshez is kerestek területet a Komárom-Esztergom megyei település környékén korábban.