LMP: Akkor leszünk energiafüggetlenek, ha mi magunk teremtjük meg azt

Farkas Bazsi 2022-12-20 12:03:00
A párt szerint az ukrán-orosz konfliktus és az elszabaduló energiaárak mutatták meg, hogy mennyire fontos az energiafüggetlenség elérése, ehhez pedig zöld fordulatra van szükség.

Ahhoz, hogy hazánk energiafüggetlenségét elérjük, nem nyugatról, és nem keletről kell importálni energiát, hanem nekünk magunknak kell azt megtermelnünk helyben. Szombaton Orbán Viktor a román, a grúz, és az azeri miniszterelnökkel Bukarestben aláírt egy megállapodást, melyel a világ leghosszabb tenger alatti villamosenergia-vezetékét építenék meg. Ez a vezeték Grúzia és Románia között 1200 kilométer hosszan a tenger alatt futna. Csak a megvalósíthatósági tanulmány 2,5 millió euróba kerül, melyet a világbank fedez, és maga a megépítés 2,3 milliárd euró, melyre az Európai Bizottság irányzott elő támogatást. Azt nem tudjuk, hogy Magyarországnak ehhez mennyi pénzzel kell még hozzájárulnia – ismertette Gál József, az LMP szóvivője.

Gál elmondta azt is, hogy a vezetéken az azerbajdzsáni még meg nem épült szélerőművek által termelt villamosenergia érkezne Magyarországra, miközben hazánkban az import arány már most is nagyon magas, harminc százalék körüli. A zöldek szerint rengeteg pénzt költünk el olyan energiának az importjára, melyet itthon is meg tudnánk termelni. Ezt Orbán megadealnek hívja, ezzel szemben a zöldek egy valóban fenntartható energetikai megadealt kínált a kormánynak, ez pedig a következő:

- azonnal oldják fel az összes tiltást, mely a szélerőművek telepítésére vonatkozik. Az LMP szerint nem keletről kell importálni energiát, hanem itthon kell megtermelni azt.
- el kell törölni a napelemadót, és ezzel párhuzamosan fejleszteni kell a hálózatot.
- épületszigetelési programot kell elindítani, hiszen a legolcsóbb energia a fel nem használt energia.
- be kell vezetni az olcsó havi 5000 forintba kerülő, országosan minden tömegközlekedési eszközre érvényes klímabérletet
- a paksi szerződést fel kell bontani, az erre szánt pénzt pedig zöldberuházásokra kell költeni, hiszen az atomenergia se nem zöld, se nem olcsó, se nem fenntartható.

Az LMP szerint az ukrán-orosz konfliktus és az elszabaduló energiaárak mutatták meg, hogy mennyire fontos az energiafüggetlenség elérése, ehhez pedig zöld fordulatra van szükség.

Szólj hozzá!

Miért fontos az optimális páratartalom?

40-60% között mozog az ideális beltéri páratartalom. Ha ettől alacsonyabb, akkor száraz a levegő, ha magasabb, akkor pedig túlzottan párás. Egyik sem jó, mindkettő allergiás panaszokat is okozhat. Amikor 40% alá csökken a pára mennyisége, akkor párásítás szükséges.

Most a győri Városháza folyosóján lépett meg Pintér Bence elől a GYHG vezérigazgatója

Legutóbb az irodában bújkálva rendőrt hívott, de most sem vette át a Kúria ítéletét.

Mitől lesz igazán modern egy konyha?

Mindannyian tudjuk, hogy a trendek jönnek és mennek, hogy a lakberendezési stílusok legalább olyan lendületesen változnak, mint az öltözködésben a divat, mégis vágyunk arra, hogy a mi konyhánk is modern legyen.

Nem kapott NB II-es licencet a Haladás

Az NB III-as versenyengedélyben még reménykedik a vezetőség.

A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

2,3 milliárd forint vesztesége volt 2023-ban a Győr-Szolnak

Megjelent a városüzemeltető cég beszámolója a tavalyi évről.

Öt és fél évet kapott a drogos, ittas győrűjfalui autós ámokfutó

Az autóban senki sem használt biztonsági övet, egy fiatal nő meghalt.

Zsugorodik a Fidesz Szombathelyen?

Egy kis teremben elfért Dömötör Csaba hallgatósága.

Győr nagy részén szúnyogirtás lesz csütörtök éjszaka

Amennyiben az időjárási körülmények engedik.

Mi alapján válassz arcápoló kozmetikumokat?

Sok nagy márka életkor szerint ajánlja az arcápoló készítményeket, így ha most kezded a bőröd ápolását, valószínűleg eszerint választasz, azonban sokkal inkább a bőröd aktuális állapota kellene, hogy meghatározza a rutinodat. 

Hetven tő kendert nevelt a családi ház mellett a vendvidéki településen élő férfi

A vádlott által termesztett növények száma a csekély mennyiség felső határát meghaladta.

Győr volt polgármestere, Balogh József Pintér Bencét támogatja

Vérfrissítésre, fiatalokra van szükség a volt polgármester szerint.

Új köztéri szobra lehet Szombathelynek

Éhen Gyula alakja kerülhet vissza az Éhen Gyula térre.

A szombathelyi Városházán lesz az SZKKA szurkolói ankétja - Frissítve

Teljesen nyilvánosan öntene tiszta vizet a pohárba a városvezetés.

Női karóra a merészebb színek kedvelőinek

Sokan a diszkrét, visszafogott kiegészítőkre esküsznek, míg mások szeretnek kísérletezni és játszani a különféle színekkel vagy anyagokkal. Olykor szívesen nyúlunk egy-egy extravagánsabb darabhoz, mint például egy lenyűgöző zöld női karórához.

Három játékos távozott a Szombathelyi Haladástól

Pálfi Donát a Facebook-on köszönt el a szurkolóktól.

A győri Rómer Házba érkezik a Háromharmad podcast

Élőben veszik fel a 24.hu politikai kibeszélőműsorát.