Sokadszor is interjúidőpontot kértünk a győri polgármestertől, miután élő adásban jelezte, hogy úgy adna

Pintér Bence 2022-11-10 18:45:00
Harmadszor vártuk a GyőrPlusz előtt Dézsi Csaba Andrást kamerával: ezúttal egy győri fideszes influenszert vetett be, majd nyilatkozott a Magyar Narancs újságírójának – nekünk továbbra sem.

Ezen a héten már készült Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) győri polgármester arra, hogy a szokásos GyőrPlusz-interjúja után az önkormányzati média épülete előtt kamerával várjuk: először TikTok-videón vette fel, hogy az interjú előtt, fél nyolckor nem voltunk ott – nem is szoktunk akkor ott lenni –, majd odaérkezésünkkor tapasztaltuk, hogy a helyszínen van Dézsi polgármester legnagyobb győri rajongója, Szakács István fideszes influenszer, aki aztán az egész élő bejelentkezés alatt oldalról beszélt bele abba, amit mondtunk.

Újságírói vizit, harmadik rész. | By Ugytudjuk.hu Győr | Facebook

3,336 views, 49 likes, 3 loves, 181 comments, 22 shares, Facebook Watch Videos from Ugytudjuk.hu Győr: Újságírói vizit, harmadik rész.

Aztán egyszer csak felbukkant Papp László Tamás volt kollégánk, aki a múlt héthez hasonlóan most is segített fedezni a hátsó bejáratot, de mint kiderült, őt behívta a polgármester, és neki adott interjút. Ezután adásban maradtunk, szerencsére, hiszen

megjelent Dézsi Csaba András, aki ismét nem állt meg érdemben, hogy meghallgassa a kérdésünket, viszont azt mondta, hogy kérjünk időpontot interjúra – bár konkrét ígéretet nem tett, hogy kapunk is.

Ennek ellenére az interjúkérelmet – sokadik alkalommal – elküldtük csütörtök délelőtt. Mivel azt gondoljuk, hogy a polgármesternek nincs félnivalója, és az a formátum legtisztább, ezért egy élő videós interjút kértünk  tőle. Reméljük a következő győrpluszos rádióinterjújáig kapunk időpontot, mert ha nem, kénytelenek leszünk ismét ott várni őt, hogy feltegyük aktuális kérdéseinket.

Míg 2021 januárjában még nagyinterjút adott nekünk Dézsi polgármester, azon év nyara óta ismeretlen okból sajtókérdéseinkre nem válaszol, közérdekű adatigényléseinkre sem, interjúkérelmeinket elutasította vagy szó nélkül hagyta, amikor pedig kamerával vártuk bárhol, egyszer sem válaszolt érdemben a feltett kérdéseinkre. Ezzel párhuzamosan nem hívják lapunkat – és még több más helyi újságírót sem – a polgármester sajtótájékoztatóira, sajtóeseményeire. Ezért próbáljuk a városvezetőt az utcán megszólaltatni.

Dézsi polgármester pár hónapja személyesen tett ígéretet főszerkesztőnknek, hogy felveteti az Ugytudjuk.hu-t is a sajtólistára, így kapunk majd meghívókat a sajtótájékoztatókra. Ezt követően úgy tartották meg a LED-izzócseréről szóló sajtótájékoztatót, hogy szerkesztőségünk nem kapott meghívást. Ezt követően Dézsi telefonon újra megígérte, hogy kapunk meghívókat. Azóta sem érkezett egyetlen sajtótájékoztatós invitálás sem a fiókunkba.

Szólj hozzá!

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.