Nagyon úgy tűnik, hogy a bezár január-februárban Győri Nemzeti Színház épülete

Pintér Bence 2022-10-21 11:46:30
Összefognak a győri kulturális intézmények az energiaválság miatt.

„A legpraktikusabb és leggazdaságosabb megoldásokon dolgozik a Győri Nemzeti Színház, mindezt úgy, hogy a színházszerető közönség élménye megmaradjon” – derül ki a friss GyőrPlusz magazinból, amelyben a színházigazgató Bakos-Kiss Gábor, a bábszínházt vezető Kocsis Rozi, a Győri Balettet vezető Velekei László és Győri Filharmonikus Zenekar vezetője, Fűke Géza nyilatkozott.

„Lesznek olyan előadások, amelyeket a Vaskakas Bábszínház épületében játszunk, így a Mindenkinek mindene – Apor Vilmos című életrajzi dráma bemutatóját is ott tartjuk” – tájékoztatott Bakos-Kiss Gábor igazgató. A Padlásszínházban is lesz bemutató, tantermi előadásokat is terveznek, országjárásra indulnak a Déry Program keretein belül, a Richter Teremben pedig egy különleges gálakoncert kap helyet”

– mondta Bakos-Kiss Gábor.

Eközben a bábszínház a kamarateremben rendez előadást, illetve ők is országjárásra indulnak a nagytermi darabokkal. „Mivel az évadban még két nagytermi bemutatóval készülünk, amihez próbálnunk is ott kell, így azt tervezzük, hogy márciusban viszszatérünk a nagyszínpadi előadásokkal” – hangsúlyozta Kocsis Rozi.

„Nem lesz egyszerű a következő időszak, de hiszem azt, hogy ezzel a közös összefogással át tudjuk majd vészelni az előttünk álló hónapokat” – mondta a lapnak Velekei László. A Győri Balett vezetője elmondta: december 31-ig az előadások több mint felét kijátsszák, az elmaradt bérletes előadásokat márciustól kezdődően bepótolják, így egyetlen néző sem szenved majd hiányt. Januárban és februárban nem lesz előadása a balettnek.

A fiharmonikusok vezetője a jövő évre főleg nem győri koncertjeiket sorotla fel, majd kiderült: jelenleg a Győri Nemzeti Színházzal tárgyalnak a terem adta lehetőségekről, a
tervek szerint a teátrum a meghirdetett Rigoletto című előadása helyett egy opera és operettgálával szórakoztatná bérletes közönségét közel húsz alkalommal.

Mindezek alapján úgy tűnik, hogy bár senki nem mondta ki egyértelműen, de a Győri Nemzeti Színház épülete január-februárban zárva lesz,

a színház ebben az időszakban a Vaskakas Bábszínházban, a Richter-teremben és a Padlásszínházban szervez előadásokat, a Balettnek nem lesznek előadásai ebben az időszakban, a filharmonikusok és a bábszínház társulata pedig főleg alternatív helyeken lép fel.

A színház épületéről és az elmaradt, többek között energetikai elemeket is tartalmazó felújításáról nemrég csináltunk videót TikTokon a Befejezetlen Győr-sorozatban.

Szólj hozzá!

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.

A megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása: miből válogathatunk?

Általában minden ház esetében a legfontosabb rész az alap és a tető. Ennek a két elemnek a minősége, elkészítési módja és a használt alapanyagok nagymértékben befolyásolják majd az ingatlan élettartamát, problémamentességét és még a megjelenését is.