Nagyon úgy tűnik, hogy a bezár január-februárban Győri Nemzeti Színház épülete

Pintér Bence 2022-10-21 11:46:30
Összefognak a győri kulturális intézmények az energiaválság miatt.

„A legpraktikusabb és leggazdaságosabb megoldásokon dolgozik a Győri Nemzeti Színház, mindezt úgy, hogy a színházszerető közönség élménye megmaradjon” – derül ki a friss GyőrPlusz magazinból, amelyben a színházigazgató Bakos-Kiss Gábor, a bábszínházt vezető Kocsis Rozi, a Győri Balettet vezető Velekei László és Győri Filharmonikus Zenekar vezetője, Fűke Géza nyilatkozott.

„Lesznek olyan előadások, amelyeket a Vaskakas Bábszínház épületében játszunk, így a Mindenkinek mindene – Apor Vilmos című életrajzi dráma bemutatóját is ott tartjuk” – tájékoztatott Bakos-Kiss Gábor igazgató. A Padlásszínházban is lesz bemutató, tantermi előadásokat is terveznek, országjárásra indulnak a Déry Program keretein belül, a Richter Teremben pedig egy különleges gálakoncert kap helyet”

– mondta Bakos-Kiss Gábor.

Eközben a bábszínház a kamarateremben rendez előadást, illetve ők is országjárásra indulnak a nagytermi darabokkal. „Mivel az évadban még két nagytermi bemutatóval készülünk, amihez próbálnunk is ott kell, így azt tervezzük, hogy márciusban viszszatérünk a nagyszínpadi előadásokkal” – hangsúlyozta Kocsis Rozi.

„Nem lesz egyszerű a következő időszak, de hiszem azt, hogy ezzel a közös összefogással át tudjuk majd vészelni az előttünk álló hónapokat” – mondta a lapnak Velekei László. A Győri Balett vezetője elmondta: december 31-ig az előadások több mint felét kijátsszák, az elmaradt bérletes előadásokat márciustól kezdődően bepótolják, így egyetlen néző sem szenved majd hiányt. Januárban és februárban nem lesz előadása a balettnek.

A fiharmonikusok vezetője a jövő évre főleg nem győri koncertjeiket sorotla fel, majd kiderült: jelenleg a Győri Nemzeti Színházzal tárgyalnak a terem adta lehetőségekről, a
tervek szerint a teátrum a meghirdetett Rigoletto című előadása helyett egy opera és operettgálával szórakoztatná bérletes közönségét közel húsz alkalommal.

Mindezek alapján úgy tűnik, hogy bár senki nem mondta ki egyértelműen, de a Győri Nemzeti Színház épülete január-februárban zárva lesz,

a színház ebben az időszakban a Vaskakas Bábszínházban, a Richter-teremben és a Padlásszínházban szervez előadásokat, a Balettnek nem lesznek előadásai ebben az időszakban, a filharmonikusok és a bábszínház társulata pedig főleg alternatív helyeken lép fel.

A színház épületéről és az elmaradt, többek között energetikai elemeket is tartalmazó felújításáról nemrég csináltunk videót TikTokon a Befejezetlen Győr-sorozatban.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.