Az LMP szerint a kormány szándékosan ellehetetleníti a pedagógusok sztrájkját

Farkas Bazsi 2022-09-12 18:25:20
A párt a sztrájkjog visszaállítását követeli.

Gál József az LMP szóvivője szerint a drasztikus tanárhiány, a megalázó bérek, a sztrájkjog ellehetetlenítése, a szabad tankönyválasztás és a saját minisztérium hiánya, valamint az infrastruktúra lepusztítása miatt tiltakoznak folyamatosan a tanárok, különböző, kreatív módszerekkel. Vannak, akik polgári engedetlenségbe kezdtek, mások élőláncot alkotnak az iskoláik körül, de olyanok is vannak, akik csöndben tűrnek, a létbizonytalanságukkal küzdve.

Az LMP szerint a kormány szándékosan ellehetetleníti a pedagógusok sztrájkját, ami egyáltalán nem demokratikus, és ezzel gyermekeink jövőjét veszélyeztetik. Eközben az oktatásban résztvevő szakemberek évről-évre egyre nehezebb helyzetben vannak, a rendszer rövid időn belül összeomolhat. A pedagógushiány egyre intenzívebb, már a rangosabb iskolákban is folyamatos a tanárhiány, egyre többen hagyják el az oktatói pályát. A kormány minden másra költ, Gál megemlítette például a Vodafone felvásárlását, azonban még a fideszes politikusok sem tudják megindokolni, hogy miért nem emelik meg végre a pedagógusok béreit.

Az LMP követeli a pedagógusok alapvető munkavállalói jogának, a sztrájkjognak a visszaállítását, oly módon, hogy az ismét alkalmas legyen érdekérvényesítésére, és nyomásgyakorlásra. E joguk csorbítása teszi szükségessé a jelenlegi engedetlenségi akciókat, és ezért nem járhat nekik retorzió. Ezen felül az LMP a bérek azonnali rendezését kéri, hogy aztán a 2023-as évtől évente kétszer, infláció követően emelkedjenek. A pedagógusok béremelése nem az Európai Uniótól vagy Soros Györgytől függ, hanem egyedül a Fidesz-KDNP kormánytól. Most kell megemelni a béreket, akkor, hiszen az infláció 20 százalék közeli, és minden fillér számít, és amikor a kormány esztelen gazdaságpolitikája illetve pénzszórása miatt a rezsiköltségek is az egekben vannak. 
A zöldpárt éppen ezért petíciót is indított, azt kérik, hogy aki egyetért a pedagógusok béremelésével, az írja alá. 

Címlapfotónk illusztráció.

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.