Úgy tűnik, mégis átvenné a győri hulladéktársulás az Alföldy Alexander-féle hibás hulladékszállító szalagot

Pintér Bence 2022-09-02 10:47:59
Korábban még perelni akartak miatta, most ugyan kevesebb pénzért, de inkább megtartanák a működő, de hibás szalagokat.

Először kedden, aztán pénteken ült össze a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa. Azért kellett újra összeülnie a Győr környéki települések szemétszállítására alakult társaság tanácsának, mert a keddi ülésen a negyedik napirendi pontot 9-0 arányban leszavazta a Tanács.

A napirendi pont arról szólt, hogy tárgyalásba kezdjenek a sashegyi hulladéklerakóba telepített, nem megfelelően működő szállítószalagról az azt leszállító céggel arról, hogy mégis átvennék azt.

Tavaly ősszel megállapították, hogy a GYHG körüli ügyek kapcsán megismert Alföldy Alexander-féle Ads-Procon Kft. által leszállított hulladékszállító szalag a próbaüzem alatt 2-3 napig sem tudott hibamentesen működni. Ezért akkor a szerződés felmondásáról határoztak: arról, hogy a vételár második felét nem fizetik ki, az első felét pedig visszaszerzik, akár peres úton is.

Most mégis az merült fel, hogy a szalagot inkább átvennék még hibásan is, hogy lehessen használni, mivel a jelenlegi bérválogatást – amely során valahova elszállítják, majd visszaszállítják a hulladékot – nehéz lesz fenntartani az üzemanyagárak mellett. A szalag pedig ugyan több szempontból is rosszul és hibásan, de legalább működik.

A javaslat azonban felzúdulást keltett, információink szerint a tanács tagjai közül nem csak Pollreisz Balázs (MSZP), de Szeles Szabolcs alpolgármester (Fidesz) is nemtetszését fejezte ki, végül kedden 9-0 arányban ellene döntött a testület.

Péntekre kicsit újrafogalmazták a javaslatot, és konkretizálták benne, hogy milyen szempontok alapján tárgyalnak a céggel. Rögzítették, hogy minőségi és mennyiségi kifogása van a Társulásnak a szalaggal kapcsolatban, ezért késedelmes teljesítés és hibás teljesítés miatt kötbért számolnának fel, és azt szeretnék, ha a 36 hónapos garancia a cég által kezdeményezett nyári megismételt próbaüzemtől indulna, nem a leszállítás időpontjától. A tárgyalás után a Társulási Tanács döntene arról, elfogadja-e a kialkudott megoldást.

Az ülésen Pollreisz Balázs (MSZP) szólalt fel, aki azt mondta: ellenzi, hogy ezzel a vállalkozóval hosszú távú szerződést kössön a Társulás.

Azt javasolta, hogy írjanak ki új közbeszerzést, ezt a szalagot pedig adják vissza. Kifejtette: a szerződést korábban felmondta a társulás, de most mégis érvényesíteni akarják, tehát módosítják a korábbi döntésüket, ezt szerinte érdemes kiemelni és rögzíteni, illetve kéne majd szavazni róla. Azt is javasolta, hogy ha a Tanács mégis a hibásan működő szalag megtartása mellett dönt, akkor ne a próbaüzemtől, hanem a használatba vételi időponttól induljon a garancia.

A Tanács végül megszavazta azt, hogy Szabó Jenő társulási elnök tárgyalni kezdjen az Ads-Proconnal.

Szólj hozzá!

Szlovákia ideiglenesen visszaállítja az ellenőrzéseket a magyar határon

Az intézkedés egyelőre október 14-ig lesz hatályos.

10 millió forintos fejlesztést finanszírozott meg a TDK a szombathelyi Gépipariban

Egy komplett tantermet újítottak fel. Ablakcserére, új vakolatra, festésre, padfelújításra és digitális táblára is futott az összegből.

Ezután csak állami jóváhagyással fogadhatnak el magánadományokat az iskolák!

Jól gondolja meg monden szülő, ha mondjuk egy terem kifestésére gondolna!

Jövő héten lezárják a szombathelyi Károly Róbert utcát

A KISZ lakótelep egyik fő közlekedési ütőerét két hétig biztosan nem használhatják az autósok.

Nem indul együtt az EP-választáson az LMP és a Párbeszéd

Bár Ungár Péter szerint korábban volt szó róla, hogy együtt induljanak, de „elhunytak a tárgyalások a Párbeszéddel a közös EP-listáról”.

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat

A díjat az elektronok atomon belüli mozgásának vizsgálatát szolgáló attoszekundumos fényimpulzusokat előállító kísérleti módszereikért kapták.

Átment a másik sávba, elcsapott egy biciklist

Celldömölk és Mersevát között történt az eset.

Marad még a meleg kedden

A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik.

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.