Ipari Park-bővítés: A Civilek Győrért szerint elhibázott a városháza kommunikciója

Pintér Bence 2022-08-16 16:23:10
Szerintük nem megfelelő tájékoztatás vezetett oda, hogy „a baloldali politikusok önös politikai érdektől vezérelve felhasználhatták a győrszentiváni lakosság egy csoportjának vélt vagy valós félelmeit”.

Úgy tűnik győri Ipari Park tervezett bővítése és az az ellen itiltakozás még az olyan, közgyűlésben és azon kívül is az esetek többségében néma politikai szereplőket is megszólalásra készteti, mint a Civilek Győrért Egyesület.

Közleményük elején most azt írják:

„A Civilek Győrért Egyesület aggódva figyeli az ipari park bővítésével kapcsolatos súlyosan elhibázott városházi kommunikációt. A nem megfelelő tájékoztatás és a konstruktív párbeszéd hiánya vezetett oda, hogy a baloldali politikusok önös politikai érdektől vezérelve felhasználhatták a győrszentiváni lakosság egy csoportjának vélt vagy valós félelmeit. A két politikai oldal szereplőinek felelőtlen viselkedése, súlyos károkat okozhat Győr gazdasági fejlődése szempontjából.”

Ez azért is érdekes, mert – bár a polgármester is pedzegette ezt párszor – a szentiváni tiltakozás környékén egyelőre egy baloldali politikus sem tűnt fel, még azért sem, hogy felhasználja az ügyet „saját önös politikai érdekeiktől vezérelve”. A közgyűlésben is arra szorítkoztak, hogy gratuláltak a szentivániak összefogásához, de ezt a fideszes polgármester is megtette egyébként.

A civil szervezet így folytatja:

Álláspontunk szerint az ipari park bővítése elengedhetetlen ahhoz, hogy Győr megőrizze a magyar nemzetgazdaságban betöltött vezető szerepét. A beruházások munkahelyeket teremtenek, kenyeret tesznek az asztalra és biztosítják Győr helyét a XXI. századi termelési láncokban. A beruházásokért versenyhelyzetben vagyunk nem csak külföldi helyszínekkel, de már a belföldi nagyobb városokkal is. Egy mostanihoz hasonló bizonytalan globális környezetben, amikor a város gazdaságának jövőjéről van szó, nekünk győrieknek egységesnek, higgadtnak és bölcsnek kell lennünk.

A felmerült környezetvédelmi aggályokat a konkrét beruházás és annak műszaki tartalma ismeretében lehet és kell megvizsgálni, hogy valósak-e. Amennyiben igen, úgy az önkormányzatnak lehetősége és kötelessége is a szigorú környezetvédelmi szabályokat a beruházón már a tervezési szakaszban számonkérni.

A politikai sakktáblát most tegyük be a szekrénybe, mert félő, hogy a fürdővízzel kiöntjük a gyereket is.

Arra tehát ők sem tértek ki végül közleményükben, hogy egészen pontosan ki is vette elő szerintük a politikai sakktáblát. A tervezett beruházás ellen szentiváni civilek gyűjtöttek össze egy hét alatt 5585 aláírást, amit kedden adtak át a polgármesternek.

Szólj hozzá!

Ungár: A külföldi nagyvállalatok helyett a tanárokat kéne támogatnia a kormánynak

Az LMP frakcióvezetője szerint a pedagógusok és úgy általában a közalkalmazottak fizetését jelentősen emelni kell, és ezt a nagyvállalatokkal kell megfizettetni.

Valami sumákolás van a Győrben kihelyezett drága padok körül

A Győr-Szol szerint nem ők vették, ezért nem tudják megmondani, kitől vették. Viszont ők kapták meg rájuk a pénzt: 216 ezer forintba került darabja.

Október 14-re sztrájkot hirdet a Pedagógusok Szakszervezete

A sztrájkot a jogszerűséghez október 7-én 16 óráig be kell jelenteni az intézményvezetőknek.

Egyet leszámítva minden világnapról megemlékezett a héten a győri polgármester

Tele volt a hét világnapokkal, de a pedagógusok világnapja pont kimaradt Dézsi Csaba András naptárából.

Sik: Úgy érzem, hogy ez a poszt ebben a kontextusban „bicskanyitogató” volt

Újabb beszélgetést szervezne a szentiváni fideszes képviselő a polgármesterrel, ezúttal családos fiatalokat meghívva.

Rongyos 612 milliárdba kerül az extranyugdíj

4,5 százaléknyi nyugdíjemelést hajt végre a kormány, januárig visszamenőleg.

Pénteken napsütésre számíthatunk

Itt a vénasszonyok nyara, 21, 22 fok körül alakul ma a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Több mint másfél milliárd forint adót csalt el egy szombathelyi szállal is rendelkező, biztonsági őröket foglalkoztató szervezet

Tizennyolc embert fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben, közülük hatot őrizetbe vettek.

Többségében a nők döntenek a pénztárnál, még ingatlanvásárlásnál is

Így gyakorlatilag ők dönthetik el, mely cégek élik túl a válságot.

M1 híradó a diáktüntetésről: ellenzéki politikusok, Gulyás Gergely, fizetésemelés, Brüsszel

Egyetlen demonstrálót sem sikerült megszólaltatni a híradós anyagban, ellenben a 3 perces tudósításból 1 percben a minisztert idézték.

Visszamenőlegesen 4,5 százalékkal emelkedik a nyugdíj

Novemberben már az emelt összeg érkezik.

Eperjes Károly minden nap elmond egy tized rózsafüzért Gyurcsány Ferenc lelki üdvéért 

Legyünk büszkék a keresztény alaptörvényünkre - hangoztatta a színész.

Magyarország is megszavazta az új brüsszeli szankciókat

Ez a nyolcadik csomag, amelyben ársapkát vezetnek be az orosz olajra, újabb termékek behozatalát tiltják. Magyarország most is beállt a sorba.

Győrújbaráton is élőlánccal tiltakoztak a pedagógusokért

Iskolakezdés előtt tiltakoztak csendesen szülők, diákok és tanárok.