Ipari Park-bővítés: A Civilek Győrért szerint elhibázott a városháza kommunikciója

Pintér Bence 2022-08-16 16:23:10
Szerintük nem megfelelő tájékoztatás vezetett oda, hogy „a baloldali politikusok önös politikai érdektől vezérelve felhasználhatták a győrszentiváni lakosság egy csoportjának vélt vagy valós félelmeit”.

Úgy tűnik győri Ipari Park tervezett bővítése és az az ellen itiltakozás még az olyan, közgyűlésben és azon kívül is az esetek többségében néma politikai szereplőket is megszólalásra készteti, mint a Civilek Győrért Egyesület.

Közleményük elején most azt írják:

„A Civilek Győrért Egyesület aggódva figyeli az ipari park bővítésével kapcsolatos súlyosan elhibázott városházi kommunikációt. A nem megfelelő tájékoztatás és a konstruktív párbeszéd hiánya vezetett oda, hogy a baloldali politikusok önös politikai érdektől vezérelve felhasználhatták a győrszentiváni lakosság egy csoportjának vélt vagy valós félelmeit. A két politikai oldal szereplőinek felelőtlen viselkedése, súlyos károkat okozhat Győr gazdasági fejlődése szempontjából.”

Ez azért is érdekes, mert – bár a polgármester is pedzegette ezt párszor – a szentiváni tiltakozás környékén egyelőre egy baloldali politikus sem tűnt fel, még azért sem, hogy felhasználja az ügyet „saját önös politikai érdekeiktől vezérelve”. A közgyűlésben is arra szorítkoztak, hogy gratuláltak a szentivániak összefogásához, de ezt a fideszes polgármester is megtette egyébként.

A civil szervezet így folytatja:

Álláspontunk szerint az ipari park bővítése elengedhetetlen ahhoz, hogy Győr megőrizze a magyar nemzetgazdaságban betöltött vezető szerepét. A beruházások munkahelyeket teremtenek, kenyeret tesznek az asztalra és biztosítják Győr helyét a XXI. századi termelési láncokban. A beruházásokért versenyhelyzetben vagyunk nem csak külföldi helyszínekkel, de már a belföldi nagyobb városokkal is. Egy mostanihoz hasonló bizonytalan globális környezetben, amikor a város gazdaságának jövőjéről van szó, nekünk győrieknek egységesnek, higgadtnak és bölcsnek kell lennünk.

A felmerült környezetvédelmi aggályokat a konkrét beruházás és annak műszaki tartalma ismeretében lehet és kell megvizsgálni, hogy valósak-e. Amennyiben igen, úgy az önkormányzatnak lehetősége és kötelessége is a szigorú környezetvédelmi szabályokat a beruházón már a tervezési szakaszban számonkérni.

A politikai sakktáblát most tegyük be a szekrénybe, mert félő, hogy a fürdővízzel kiöntjük a gyereket is.

Arra tehát ők sem tértek ki végül közleményükben, hogy egészen pontosan ki is vette elő szerintük a politikai sakktáblát. A tervezett beruházás ellen szentiváni civilek gyűjtöttek össze egy hét alatt 5585 aláírást, amit kedden adtak át a polgármesternek.

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.