Csak a szokásos: megint ugrálnak ki a csavarok a szombathelyi Arany-patak hídból

Farkas Bazsi 2022-07-28 15:36:00
Több, mint egy éve nincsenek forgalom lassító fekvőrendőrök a híd előtt. Ez is hozzá járulhatott a gyors állagromláshoz.

2018. október 31-én a forgalom újra birtokba veheti a szombathelyi Arany-patak hidat - jelentette be a hídon állva a körzet képviselője Kecskés László (Fidesz-KDNP). 

Nem kis procedúra előzte meg ezt a bejelentést, hiszen korábban a város akkori polgármestere, Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) - szintén a híd közelében - azt jelentette be, hogy azt véglegesen lezárják az autós forgalom elől. Indoklásképpen azt mondta, hogy a híd szerkezete annyira leromlott, hogy életveszélyes autós terhelésnek kitenni. Ezért csakis biciklis és gyalogos forgalom használtgatja ezentúl.

Puskás egyébként egy szakvéleményre hivatkozott, amit később ki is kért Horváth Attila (Éljen Szombathely!) a szomszédos oladi városrész képviselője. Horváth azzal állt a sajtó elé, hogy a szakvéleményben semmi olyan nincsen, ami indokolná a híd végleges lezárását. 

Az akkori városvezetésre egyre nagyobb nyomás nehezedett, végül

20 millió forintból felújították a hidat, és újra ráengedték az autós forgalmat.

Ma reggel jártunk kint az Arany-patak hídnál, ami ismét zörög, a csavarok pedig, egy-egy autó elhaladtakor, ugrálnak. Erről videót is készítettünk.

Ugrálnak ki a csavarok a szombathelyi Arany-patak hídjából

A felvételt 2022. július 28-án készítettük. A hidat legutóbb 2018-ban újították fel, akkor 20 millió forintot költött el rá a város.

Három év alatt ismét leromlott a híd állapota, amihez hozzájárulhatott az is, mindkét végéből eltűntek a forgalom lassító fekvőrendőrök.

Ezeket még tavaly nyáron szedette fel a Vasi Vasembert szervező Pannonsport Kft., azzal, hogy a triatlon verseny után a fekvőrendőrök visszakerülnek. Azóta nem csak a tavalyi, de az idei versenyt is megtartották. A forgalomlassítók azonban sem a tavalyi sem pedig az idei verseny után nem kerültek vissza. Így az autósokat semmi sem tartja vissza, hogy átrobogjanak a hídon, ami mellett sebességkorlátozó tábla nincs, csupán egy 2,5 tonnás súlykorlátozás van kihelyezve.

Kerestük a Kft.-t ott azt a választ kaptuk, hogy szerintük nem nekik kellett volna gondoskodni a fekvőrendőrök visszahelyezéséről. 

Kerestük a városgazdálkodási Kft.-t is. A SZOVA később ígért tájékoztatást az ügyben. 

Úgy tűnik, hogy ami egyfelől bosszúság az autósoknak, az valószínű élettartam hosszabbítás a hídnak. 

Szólj hozzá!

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.

Magyar Klipszemle: Pogány Induló videója kapta a fődíjat

Pogány Induló Úgy hiszem című dalához készült kisfilm kapta a fődíjat a 8. Magyar Klipszemle-gálán. A nyertesek között van Azahriah, a Carson Coma és Krúbi is.

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.