A Munkáspárt ezúttal a hardcore oltásellenessekkel szövetkezve sajnálta a megtámadott oroszokat

ugytudjuk.hu 2022-07-26 06:33:00
Budapesten tartott akciónapot Thürmer Gyula skanzenpártja. Bár a pártelnök is elmondta, hogy ő még senkivel nem találkozott a háború résztvevőiből, úgyhogy nem hisz a bucsai mészárlásban, közel sem ő volt a legsúlyosabb megszólaló.

Fekő Ádám riportja társlapunkon, az Azonnali.hun jelent meg eredetileg.

Rövid időn belül harmadszor is belemerülhettem a Fidesz után Magyarország második legnagyobb kádárista mozgalmának számító Munkáspárt nevű alternatív univerzumba, ami ezúttal a szokásosnál igy nagyobbat dobott: hétfőn 9:00 és 17:00 között akciónapot tartottak, ahol aláírásokat gyűjtöttek a békéért. Ez a béke természetesen jól tudjuk, mit jelent a Munkáspárt szempontjából:

azt, hogy Oroszországnak mindenben igaza van, Ukrajna és az Egyesült Államok pedig hagyja amit csinál.

Az ígéret viszont ennél is többet adott: 14:00-tól nem csak a szokásos sztár, Thürmer Gyula mondott beszédet, hanem az ígéret szerint bárki elmondhatta a véleményét! Annyira persze nem meglepő módon a bejelentett beszéd előtt tényleg csak a Nyugati téren valamiért áthaladni kényszerülő pár ember volt ott a párttagokon kívül, nekik igazából három lehetőségük volt a megdöbbenésen kívül:

1. Elfogadni egyet a Szabadság nevű újságból, ami a borítóján békét, közösségi társadalmat és migránsmentes Magyarországot követel

2. Megvásárolni a pultokra kitett valamelyik könyvet Thürmer Gyulától

Fotó: Fekő Ádám

3. Adományozni valamennyi pénzt, ebből ránézésre úgy 5-6 ezer forint plusz egy dollár jött össze

Fotó: Fekő Ádám

Thürmer kezdésére azért összegyűlt pár ember kamerával, és nagyjából az a réteg, aki a május 1-i felvonuláson is megmozgatható, plusz az az ember, akit annyira zavart ez az ő jellemzése szerint „hangos büdös zsidó zene”, hogy azt kérte, kapcsolják ki, mert így nem lehet egyszerűen beszélgetni. 

Fotó: Fekő Ádám

Szerencsére még beszéde előtt sikerült a mindig magabiztosan magyarázó pártelnököt elkapnom, aki elmondta az Azonnalinak, a háború ellen küzdés egyszerre az infláció ellen és a rezsicsökkentésért folytatott harc is.

„Azt is meg kell mutatni az embereknek, hogy azért emelkednek az árak, mert az Európai Unió és a NATO ezt ránk kényszeríti” 

– mondta ki kicsit keményebben, amit a magyar kormány is szokott fejtegetni. 

Arra a kérdésre, hogyan lehetne elérni ezt a kívánt békét, újra egyetértett Orbán Viktorral abban, hogy az USA és Oroszország közt kell rendet tenni, de itt jött az igazi izgalom arról elmélkedve, hogy az oroszoknak ezek után mit kéne kezdeni azzal, hogy minden jel szerint háborús bűncselekményeket követtek el Ukrajnában. „Itt nemcsak katonai háború, hanem médiaháború is folyik, a Nyugat ezt nagyon ügyesen csinálja, minden létezőt próbál ráhúzni az orosz fegyveres erőkre. Egyszerűen a tényekből kell kiindulni, és nem elragadtatni magunkat.” – mondta Thürmer.

Innen inkább szó szerint idézek:

Én: Ezek szerint a bucsai mészárlás szemtanúi, akiknek megölték a szomszédaikat vagy családjukat, hazudnak?

Thürmer Gyula: Ön a médiában dolgozik, ezért nem kell elmagyaráznom, hogy ma a médiában minden lehetséges.

Én: De akik ott voltak?

Thürmer Gyula: A manipuláció az elképzelhető eszköz, és be is vetik.

Én: De ha személyesen mondják el akár az én kollégáimnak emberek, hogy mit láttak és éltek át, nekik az a Munkáspárt üzenete: hogy hazudnak vagy őket is megvezették?

Thürmer Gyula: Én arról tudok nyilatkozni, amit saját magam megtapasztaltam. Én nem találkoztam még a háború egyetlen résztvevőjével sem, a médiában pedig nem hiszek.

Én: Sokan nem találkoztak a holokauszt áldozataival sem, mégis elhiszik, hogy volt.

Thürmer Gyula: Ne terelje el másfele a szót, itt most egy konkrét háborúról van szó.

Fotó: Fekő Ádám

Ezek után egy hideg sárgadinnyével kedveskedő úriember miatt félbeszakadt a kissé semmibe vezető beszélgetésem Thürmerrel, de már meg is volt az új műsor, egy táraság ugyanis orosz zászlót próbált tartani a fent látható módon, viszont a mellettük álló aktivistának annyira sikerült elbizonytalanítania őket a helyes színsorrendben, hogy a biztonság kedvéért beálltak máshogy is.

Fotó: Fekő Ádám

Ekkor lépett a mikrofonhoz a délután sztárja, Thürmer Gyula: a pártelnök a szokásos harcosságával azzal kezdte, hogy mögöttük csak a Munkáspárt és a magyar zászló van, amin bevallom kicsit meglepődtem, hiszen továbbra is ott volt az orosz is. 

Ezen az apróságon persze nem akadhattam fenn sokáig, hiszen először kiosztotta a liberálisokat, akiket csak a Pride érdekel, a béke nem, de ő és a Munkáspárt továbbra is dolgozik:

„Elmentem tavasszal kétszer is Belaruszba, folyamatosan kapcsolatban vagyunk és mindenkinek elmondtuk, hogy mi Magyarország érdekeit képviseljük, ezért akarunk megegyezést Oroszországgal” 

– mondta, hozzátéve, hogy a Munkáspárt az április óta tartott időközi választásokon is csak a békepárti üzenetek hirdetése miatt indult egyáltalán, nem is akartak győzni.

Fotó: Fekő Ádám

Thürmer ezek után tulajdonképpen a kötelezőt hozta, tehát egy szélsőségesen fasiszta ukrán vezetést látott, akik betiltottak már minden velük egyet nem értő hangot. Az ukrán kormánnyal tehát nagyon nem elégedett az utolsó régisulis kommunista politikusok egyike, ellenben a magyarral most úgy tűnik, nagyon:

mint elmondta, nagyon jó, hogy Szijjártó Péter Moszkvába utazott, Orbán Viktor Tusványoson elhangzott beszédéből pedig mindent támogat a Munkáspárt is, és egyből fel is ajánlotta, hogy támaszkodjon egymásra a Fidesz és a Munkáspárt.

Azt egyelőre csak sejtjük, felveszik-e Orbánék a KDNP után Thürmeréket is, de itt már nem volt megállás, és az open mic stílusú rendezvényen előkerült Fóris Eszter, aki a FELTEMAG (Felelősséget Vállaló Magyarok) civil csoport tagja.

Ez az a csoport, ami egyébként nemrég még a koronavírus elleni védőoltások ellen szervezkedett, most viszont már a magyarok nagy részéhez hasonlóan a geopolitika szakértői is, amit Fóris saját bevallása szerint annak is köszönhet, hogy vannak olyan valóságot sugárzó portálok, mint az oroszhirek.hu. 

Fotó: Fekő Ádám

Ezek után talán senkinek nem okoz meglepetést, hogy Fóris beszédében a deep state kifejezés hangzott el a legtöbbször, a deep state-es kormányok pedig szerinte megtámadták Oroszországot Ukrajnán keresztül, Ukrajna ugyanis a saját területén kezdte el támadni korábban Oroszországot. Ezt már nem tűrte egy kissé ittasnak tűnő járókelő sem, és odament Fórishoz kicsit ordibálni arról, hogy 1956-ra emlékezzen már vissza (elhangzott a „te büdös kurva” jelző is), de a férfit elzavarták, Fóris pedig elárulta, hogy amúgy 1956 sem úgy volt ám, ahogy tanítják.

Itt lett egyértelmű, kik használták ki igazán a lehetőséget, hogy mikrofonba beszélhet bárki: azok a konteósok, akik mellett Thürmer stabilan szovjet világképe maga a mértéktartó és koherens gondolatvilág. Fóris után ugyanis Sima Endre érkezett, akiről nem lehetett tudni, hogy mit csinál, de nagyon felháborítónak tartott mindent, amit az EU csinál, a

csúcspont viszont Gurabi Csabáné, A korona igazsága nevű szervezet arca volt, ő szintén a covidtagadó rétegből érkezett, de ha már korona, akkor az 1945 előtti alkotmányhoz való visszatérésnek fontosságára is felhívta a figyelmet, bár ha jól értettem, akkor ő, vagyis az alkotmány valójában most is él, hiszen természeténél fogva nem is lehet megszüntetni.

Bevallom töredelmesen, ezek után én kicsit elvesztem, ugyanis a többi megszólaló már elővette Donald Trumpot, akinek Putyinnal együtt kéne békét tennie, Orbánnak nem szabad visszautasítania Kárpátalját, ha felajánlják (elvileg ezt már Kádár, Antall meg még valaki is megtette), de ez csak akkor lesz kérdés, ha Oroszország kénytelen lesz amúgy is teljesen elfoglalni Ukrajnát, Trump pedig már de jure „miniszterelnök”, hiszen minden perét megnyerte.

Fotó: Fekő Ádám

A teljes freak show-vá változott műsort Thürmer Gyula tartotta kézben, aki többször is megkérte a felszólalókat arra, hogy kicsit gyorsítsák a tempót, és próbáljanak a 8-10 perces időintervallumban maradni, de hát itt jól láthatóan mindenkinek annyi és annyira szerteágazó gondolata volt a baranyai bányák beázásától a nemzet spirituális megvilágosodásán át a németországi fűtésig és a tarvágás szükségeségéig, hogy erre esély sem volt.

A kissé csapongó műsor a végére visszatért a NATO szidásához, talán azért is, mert itt Thürmer már nagyon nyomatékosan kérte az utolsó két felszólalótól, hogy tömören foglalják össze mondandójukat, a legvégére még azért jutott egy felhívás arról, hogy

építsenek fel együtt egy saját önellátó közeget, ami kivonja magát ebből a sok szörnyűségből, a megvalósításhoz pedig ha jól értem, támogatást kért, hogy szinte ráadásként kapjunk meg a felhívást arról, hogy bizony a WHO és a szabadkőművesek is valami nagyon aljas dolgot terveznek mostanában.

Én úgy mentem haza, hogy a bevallottan épp új helyét kereső Munkáspárt minden jel szerint megtalálta azt a modern világban is: azok közt a konteósok közt, akikért már a Mi Hazánk sem szeretne lehajolni, közülük 14-en is felszólaltak hétfő délután. „Az egyik közös vonás köztünk, hogy egyikünk sem szólalhat fel a Parlamentben. Ha van Magyarországon civil társadalom, akkor ez itt van” – zárta Thürmer szinte percre pontosan két órával kezdés után az újabb felejthetetlen eseményt.

Nyitókép: Thürmer Gyula (fotó: Fekő Ádám / Azonnali)

Szólj hozzá!

Péntektől felfordulás lesz a szombathelyi Vasútállomáson

Vágányzár, vonatpótló buszok, pályaépítés.

Háromszor ütött a kemenesháti sportbálon

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Október 7-én ismét nyit a nagyközönségnek a szombathelyi Jégcsarnok

Augusztus végétől ismét van jég a létesítményben.

Akkugyárról kérdezett a momentumos, bemutatott neki a polgármester

Zárt ülésen tárgyalták Nyíregyházán az oda tervezett akkugyár ügyét.

LMP: Lantos Csabának távoznia kell

A zöldpárt szerint a kormány pénteken hatályba léptetett veszélyhelyzeti kormányrendelete a szennyező, környezetromboló cégeknek kedvez.    

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.

Hende: A jelenlegi szombathelyi városvezetés látszat-városvezetést folytat

A választókerületi elnököt megszólalásra késztette a lehetséges fideszes önkormányzati képviselő-jelöltekről megjelent lista.

A pertől tartva közzétette a szentiváni légszennyezettség-mérés adatait a győri önkormányzat

A szentiváni civilek máris találtak benne olyan adatot, ami annyira nem megnyugtató.

Megvannak a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselő-jelöltjei?

Czeglédy Csaba tudni véli, hogy kik az indulók.

Karácsony nyerne Budapesten

Az ellenzéki választók együttműködést várnak a pártoktól.

Nem akarta kifizetni a szállodai cechet egy férfi Szombathelyen

Két hétig lakott az ideiglenes szálláson, de fizetni, azt nem akart.

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.