Az Egis Körmend egy kalappal feljebb került a BL-sorsolás előtt

Vágvölgyi Bálint 2022-07-06 08:34:00
A Falco helyzete változatlan.

Ahogy korábban már mi is megírtuk, a Bajnokok Ligája főtáblájának sorsolását a második kalapból várja a magyar bajnok Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely, az ezüstérmes Egis Körmend pedig a selejtező negyedik kalapjában kapott helyet.

A FIBA hivatalosan is kihirdette az indulókat, amiben van változás: a Pau-Lacq-Orthez nem indul a BL 2022/23-as idényében, helyét pedig a szintén francia SIG Strasbourg veszi át.

A Strasbourg így kikerült a selejtező első kalapjából, helyére az észak-macedón TFT Szkopje került. Utóbbi csak a hatodik kalapban kapott helyet, így lényegében mindenki egy hellyel feljebb csúszott a listán, ez pedig azt jelenti, hogy az Egis Körmend nem a negyedik, hanem a harmadik kalapból várja majd a csütörtöki sorsolást.

Ez azt is jelenti egyben, hogy ugyan továbbra is kell negyeddöntőt, elődöntőt és döntőt is játszania a vasi piros-feketéknek a főtáblához (csak az első és a második kalap kiemelt), de nem az ötödik, hanem a hatodik kalapból kap majd ellenfelet Antonisz Konsztantinidesz csapata. A negyeddöntőben tehát a szerb FMP Meridiannal, a koszovói Golden Eagle Yllivel, a szlovák Patrioti Levicével vagy a már említett TFT Szkopjével kerülhet össze a Körmend – írja az MKOSZ honlapja.

A főtáblán a Strasbourg a nemzetközi pontjai miatt azonnal bekerült az első kalapba, de ez nem befolyásolja a Falco helyzetét, a szombathelyi gárda így is a második kalapban van.

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.