Kiengedték az előzetesből Fekete Dávidot

Nagy Donát 2022-07-05 18:07:00
A vád szerint az egykori győri énekes több mint 320 millió forint kárt okozott 21 bűncselekménnyel, ugyanakkor a bíróság szerint elég, ha otthon marad, amíg a nyomoznak az ügyben.

A Győri Járásbíróság a mai napon megszüntette a vádlott letartóztatását, és egyúttal a letartóztatás fenntartására irányuló ügyészségi indítványt elutasította - írja a Győri Törvényszék közleménye Fekete Dávid ügye kapcsán. Emellett elrendelte az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig a vádlott bűnügyi felügyeletét.

Az egykori énekes így a tartózkodási helyéül szolgáló ingatlant csak külön engedéllyel hagyhatja el, a szabály betartását pedig nyomkövetővel ellenőrzi a rendőrség.

A bíróság döntése szerint a vádlott személyi körülményei rendeződni látszanak, családi kötődése és a kiskorú gyermekei iránti érzelmei miatt pedig nem kell tartani a szökéstől vagy elrejtőzéstől.

Ahogy azt korábban írtuk, az egykori győri énekes, jelenleg autókereskedéssel foglalkozó üzletember elleni vád szerint az érintett 21 bűncselekményt követett el és a sértetteknek összesen 322 millió 928 ezer 213 forint kárt okozott.

A vádirati szerint 2017 nyarától kezdődően járművek adásvétele kapcsán követett el csalásokat és sikkasztásokat, egyre fenyegetőbb anyagi helyzete miatt kölcsönöket vett fel magánszemélyektől is, illetőleg egy banktól is. Az összegeket ismeretlen célra fordította, majd az eladósodott cégét egy – általa is tudottan halálos betegségben szenvedő személynek – értékesítette.

Ezt követően is folytatta azonban autókkal kapcsolatos tevékenységét, kölcsönöket is vett fel, melyekkel kapcsolatban elszámolni szintén nem tud.

A vádlott által okozott legkisebb kárösszeg egymillió forint volt, a legnagyobb 73 millió forint.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.