Eltörölték a kötelező védőoltást Ausztriában

Fehér Buda 2022-06-23 16:01:28
Tavaly novemberben jelentették be, februárban szankciók nélkül lépett életbe.

Nem lesz oltási kötelezettség Ausztriában – ezt egy csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be Johannes Rauch egészségügyi miniszter. Ezzel végleg lekerült a napirendről a kötelező koronavírus elleni védőoltás kérdése, írják az ORFK.at oldalán. Korábban már „határozatlan időre“ hatályon kívül helyezték a kötelező oltást, egészen pontosan augusztus 31-ig. Most viszont a kormány úgy döntött, végleg lekerül a napirendről ez a kérdés, tehát nem lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás. „A kötelező védőoltás senkit sem késztet oltásra“ – mondta Rauch. Hozzátette, hogy mély szakadékokat szakított fel egyesületekben, munkahelyeken és családon belül is.

„Árkokat betömni és hidakat építeni“

Az új változattal csökkent a fertőzés elleni védőoltás hatékonysága. Rauch szerint még azokat is nehezebb meggyőzni az oltás szükségességéről, akik alapvetően hajlandóak beoltatni magukat. Ausztria egyébként az egyetlen olyan ország, amely úgy döntött, hogy kötelezővé teszi a védőoltást – mondta az egészségügyi miniszter. A kötelező védőoltásokról szóló viták olyan hevességet öltöttek, amely messze túlmutatott az alkalmon. Most a „szakadékok áthidalása és a hidak építése“ a feladat.

A kormány egy „átfogó intézkedéscsomagot“ kíván előterjeszteni a „Coviddal való élethez“ – mondta Rauch. Védelmet kell nyújtania a kiszolgáltatottaknak, de ugyanakkor ki kell lépnünk a „katasztrófa üzemmódból“ – a „vírussal való együttélés“ fázisa felé. A hullámok folytatódnának, de „ki kell szállni a szavak eszkalációjából“, és meg kell találni a tiszta, észszerű kezelési módot. Rauch utalt a mentális betegségekre és a világjárvány utóhatásaira is, amelyeknek nagyobb figyelmet kell szentelni.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.