Eltörölték a kötelező védőoltást Ausztriában

Fehér Buda 2022-06-23 16:01:28
Tavaly novemberben jelentették be, februárban szankciók nélkül lépett életbe.

Nem lesz oltási kötelezettség Ausztriában – ezt egy csütörtöki sajtótájékoztatón jelentette be Johannes Rauch egészségügyi miniszter. Ezzel végleg lekerült a napirendről a kötelező koronavírus elleni védőoltás kérdése, írják az ORFK.at oldalán. Korábban már „határozatlan időre“ hatályon kívül helyezték a kötelező oltást, egészen pontosan augusztus 31-ig. Most viszont a kormány úgy döntött, végleg lekerül a napirendről ez a kérdés, tehát nem lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás. „A kötelező védőoltás senkit sem késztet oltásra“ – mondta Rauch. Hozzátette, hogy mély szakadékokat szakított fel egyesületekben, munkahelyeken és családon belül is.

„Árkokat betömni és hidakat építeni“

Az új változattal csökkent a fertőzés elleni védőoltás hatékonysága. Rauch szerint még azokat is nehezebb meggyőzni az oltás szükségességéről, akik alapvetően hajlandóak beoltatni magukat. Ausztria egyébként az egyetlen olyan ország, amely úgy döntött, hogy kötelezővé teszi a védőoltást – mondta az egészségügyi miniszter. A kötelező védőoltásokról szóló viták olyan hevességet öltöttek, amely messze túlmutatott az alkalmon. Most a „szakadékok áthidalása és a hidak építése“ a feladat.

A kormány egy „átfogó intézkedéscsomagot“ kíván előterjeszteni a „Coviddal való élethez“ – mondta Rauch. Védelmet kell nyújtania a kiszolgáltatottaknak, de ugyanakkor ki kell lépnünk a „katasztrófa üzemmódból“ – a „vírussal való együttélés“ fázisa felé. A hullámok folytatódnának, de „ki kell szállni a szavak eszkalációjából“, és meg kell találni a tiszta, észszerű kezelési módot. Rauch utalt a mentális betegségekre és a világjárvány utóhatásaira is, amelyeknek nagyobb figyelmet kell szentelni.

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.