A közvilágításon és az uszodai medencék hőmérsékletén spórolna például a győri polgármester

Pintér Bence 2022-06-09 13:55:00
Nem nagyon van már hova nyúlni, és ezekhez is nehéz lesz. Teljes létszámstop van az önkormányzatnál.

Mint arról beszámoltunk: nemrég a város összes cég- és intézményvezetőjét összehívta Dézsi Csaba András polgármester, hogy a februári spórolási kör után újabb takarékoskodásra szólítsa fel őket. Az ok az, hogy az önkormányzatok kikerülnek a rezsicsökkentés alól, azaz teljes árat kell fizetnie a rezsiért. Hogy ez mennyi plusz kiadást jelent, arról árulkodnak a szombathelyi önkormányzat nyilvánosságra hozott számai.

Ezt pedig már nem igazán bírja el a győri önkormányzat forrásaink szerint eddig is csak sántikáló költségvetése.

A GyőrPlusz Rádió műsorán reggel a polgármester arról beszélt, hogy ezen a találkozón bejelenetette a változást a vezetőknek. A polgármester itt beszélt arról, hogy például a közvilágítás esetében kell átgondolni, hogy hogyan lehet spórolni. Például korszerűsítéssel lehetne, de az 2,5 milliárdba kerülne, erre pedig most nincs pénz. Naponta 1,3 millióval kéne kevesebbet fizetni korszerű lámpákkal.

„Most már nem az a helyzet van Győrben, hogy ha hátradőlsz, akkor pénzeszsákra dőlsz” – mondta a műsorban a polgármester, aki korábban azt állította, hogy üres kasszát vett át Borkai Zsolt polgármestertől, azt azonban elfelejtette megemlíteni, hogy a rendszerben valójában közel tíz milliárd forintos tartalék maradt a szexbotrányba belebukó, szintén fideszes polgármester után. Ezt a pénzt a város az elmúlt két évben felélte.

Dézsi polgármester egyébként a járványt, a háborút, és a spekulánsokat jelölte meg az energiár drágulásának okaként.

Forrásaink szerint felmerült, hogy később kapcsolják be a közvilágítást, de erre a jogszabályok elvileg nem adnak lehetőséget.

Ugyanígy felmerült, hogy a város által fenntartott uszodákban a medencék hőmérsékletét csökkentsék le, azonban ez is problémákba ütközhet. Az önkormányzatnál egyébként szigorú spórolás van, még a távozók helyére sem lehet új embert felvenni. A költségvetés számaira rálátó forrásunk még télen arról beszélt, hogy az akkori számokkal szerinte úgy szeptemberig elég az önkormányzat pénze, most ugyanez a forrásunk ennél jóval borúlátóbb.

A GyőrPlusz műsorán egyébként ezután arról kérdezték a polgármestert, hogy hogy érezte magát a beszélgetésen DJ Yaminával, majd arról, hogy milyen koncertek lesznek a városban – ezek szerint a spórolás ezekre a programokra egyelőre nem terjed ki. Ezen felül arról is szó esett, hogy a polgármester gitározni tanul.

Szólj hozzá!

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.