A közvilágításon és az uszodai medencék hőmérsékletén spórolna például a győri polgármester

Pintér Bence 2022-06-09 13:55:00
Nem nagyon van már hova nyúlni, és ezekhez is nehéz lesz. Teljes létszámstop van az önkormányzatnál.

Mint arról beszámoltunk: nemrég a város összes cég- és intézményvezetőjét összehívta Dézsi Csaba András polgármester, hogy a februári spórolási kör után újabb takarékoskodásra szólítsa fel őket. Az ok az, hogy az önkormányzatok kikerülnek a rezsicsökkentés alól, azaz teljes árat kell fizetnie a rezsiért. Hogy ez mennyi plusz kiadást jelent, arról árulkodnak a szombathelyi önkormányzat nyilvánosságra hozott számai.

Ezt pedig már nem igazán bírja el a győri önkormányzat forrásaink szerint eddig is csak sántikáló költségvetése.

A GyőrPlusz Rádió műsorán reggel a polgármester arról beszélt, hogy ezen a találkozón bejelenetette a változást a vezetőknek. A polgármester itt beszélt arról, hogy például a közvilágítás esetében kell átgondolni, hogy hogyan lehet spórolni. Például korszerűsítéssel lehetne, de az 2,5 milliárdba kerülne, erre pedig most nincs pénz. Naponta 1,3 millióval kéne kevesebbet fizetni korszerű lámpákkal.

„Most már nem az a helyzet van Győrben, hogy ha hátradőlsz, akkor pénzeszsákra dőlsz” – mondta a műsorban a polgármester, aki korábban azt állította, hogy üres kasszát vett át Borkai Zsolt polgármestertől, azt azonban elfelejtette megemlíteni, hogy a rendszerben valójában közel tíz milliárd forintos tartalék maradt a szexbotrányba belebukó, szintén fideszes polgármester után. Ezt a pénzt a város az elmúlt két évben felélte.

Dézsi polgármester egyébként a járványt, a háborút, és a spekulánsokat jelölte meg az energiár drágulásának okaként.

Forrásaink szerint felmerült, hogy később kapcsolják be a közvilágítást, de erre a jogszabályok elvileg nem adnak lehetőséget.

Ugyanígy felmerült, hogy a város által fenntartott uszodákban a medencék hőmérsékletét csökkentsék le, azonban ez is problémákba ütközhet. Az önkormányzatnál egyébként szigorú spórolás van, még a távozók helyére sem lehet új embert felvenni. A költségvetés számaira rálátó forrásunk még télen arról beszélt, hogy az akkori számokkal szerinte úgy szeptemberig elég az önkormányzat pénze, most ugyanez a forrásunk ennél jóval borúlátóbb.

A GyőrPlusz műsorán egyébként ezután arról kérdezték a polgármestert, hogy hogy érezte magát a beszélgetésen DJ Yaminával, majd arról, hogy milyen koncertek lesznek a városban – ezek szerint a spórolás ezekre a programokra egyelőre nem terjed ki. Ezen felül arról is szó esett, hogy a polgármester gitározni tanul.

Szólj hozzá!

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.

Néhány igen hasznos segédanyag, melyekre nekünk is szükségünk lehet

Amikor egy olyan nagy horderejű projekt előtt állunk, mint amilyen a lakásfelújítás, akkor eleinte a figyelmünk a szükséges alapanyagok, illetve munkaeszközök beszerzésére összpontosul. 

Megújult Győrben a Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum

Átadták szerdán Győrben a Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum új háromszintes épületszárnyát.

Az egyik első Windowsos játék volt: a pasziánsz

Idén ünnepli 34. születésnapját minden idők egyik legnépszerűbb számítógépes játéka.