Üres a kassza, ezért egyeztetett ma Dézsi polgármester a cég- és intézményvezetőkkel

Pintér Bence 2022-06-07 20:01:00
Információink szerint az önkormányzati rezsicsökkentés megszüntetése adta meg a kegyelemdöfést a győri költségvetésnek, de az adóbevételek sem a legjobban alakultak.

Érdekes szöveggel rakott ki posztot Dézsi Csaba András polgármester arról, hogy összehívta egyeztetésre a város összes cégvezetőjét. Azt írta eredetileg:

„Szakmai egyeztetés a városházán! Összehívtam Győr város cégeit, a győri polgárok mindennapi életét is befolyásoló döntésekre lesz szükség!”

írta a polgármester.

Aztán pár órával később kicsit finomított a szövegen:

„Szakmai egyeztetés a Városházán! Összehívtam Győr város cégeit, számba vettük az eddig bevezetett takarékossági intézkedéseket. Kértem, hogy dolgozzanak ki alternatívákat a várható további közműdíj-emelkedések kompenzálására, hogy megőrizzük a város gazdasági egyensúlyát.”

A második szövegből feltűnően kimaradt „a győri polgárok mindennapi életét is befolyásoló döntésekre lesz szükség”-kitétel, pedig információink szerint ez nem is kicsit igaz:

drasztikus megoldásokra van szükség, mert a költségvetés katasztrofális helyzetben van.

Hétvégén jött a kegyelemdöfés

Arról eddig is szóltak a háttérben információk, hogy az idei győri költségvetés nem a legerősebb: a Borkai-érából maradt tartalékokat – amelyek Dézsi polgármester állításai ellenére nagyon is léteztek – a város az elmúlt két évben felélte, az idei adóbevételek pedig elmaradtak a várttól. Mindehhez hozzájön a tavaly év végén elfuserált gázszerződés – amely az egész országban csak nálunk vezetett szerződésbontáshoz –, illetve az átlagosan emelkedő rezsiárak.

A rezsidíj-növekedéstől eddig megvédte a várost az, hogy rezsicsökkentés az önkormányzatokra is vonatkozott, ezt azonban kiderült, hogy ezt kivezeti a kormány

– mint arról hétvégén a hvg.hu beszámolt.

De már ez előtt is erős küzdelem folyt a győri városházán, hogy hogyan tömjék be a költségvetés réseit a városban, amelyet az országban az egyik legtehetősebbnek tartanak. Úgy értesültünk, hogy a városvezetés többször is végigkilincselte a budapesti minisztériumokat megoldásért, de csak azt a tippet kapták, mint korábban: vegyenek fel hitelt.

A helyzet odáig fajult, hogy míg eddig arról beszéltek a legtöbben, hogy a költségvetésben előirányzott összegek valójában csak szeptemberig eléegek, nemrég úgy értesültünk: jelen állás szerint már ennél korábban is problémát jelenthet a városnak a városi dolgozók fizetésének megfelelő kifizetése.

A mai megbeszélésen – értesüléseink szerint – olyan konkrét és drasztikus költségcsökkentő intézkedésekről volt szó, mint a győri önkormányzati cégek alá tartozó egyes intézmények, szolgáltató egységek bezárása.

A részletekkel még a héten jelentkezünk.

Szólj hozzá!

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.

A megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása: miből válogathatunk?

Általában minden ház esetében a legfontosabb rész az alap és a tető. Ennek a két elemnek a minősége, elkészítési módja és a használt alapanyagok nagymértékben befolyásolják majd az ingatlan élettartamát, problémamentességét és még a megjelenését is.