Győri LMP-elnök: Uszodát a Kiserdőbe? Na ne...

ugytudjuk.hu 2022-05-27 16:28:28
Indokolt lenne egy strand a déli városrészben, de ezért nem lenne muszáj fákat kivágni Jenei Ferenc, az LMP győri elnöke szerint.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi szerkesztőségünk álláspontját. Vitáznál velünk? Küldd el az írásod nekünk!

Jenei Ferenc, az LMP győri elnökének írása.

Ha gonoszkodni akarnék, akkor elüthetném a kérdést annyival, hogy Dézsi polgármester számos beruházási (láz)álma biztosan nem fog megvalósulni ebben a ciklusban, azaz 2024 őszéig. A kormány éppen most törölt számos tervet, nagyjából mindent, ami még nincs elkezdve. Úgyhogy nyugi, a Kiserdőnek nem lesz semmi baja!

Komolyabban belegondolva viszont nagyon is indokolt lenne egy vizes létesítmény valahová Marcalváros környékére.

Dézsi Csaba András megválasztása környékén egy beszélgetés során elismerte, hogy a most futó strandfejlesztés elhibázott, mert rossz helyen van és kicsi a területe. Ő az 1-es út soproni leágazásánál, az akkor még önkormányzati tulajdonban lévő kertészet helyére gondolta a strandot – és ez akár jó ötlet lehetet volna. Csakhogy azóta eladták a területet és egy hatalmas üvegház épült ott. Ez a lehetőség tehát „elúszott”.

Én már akkor is egy nagy területű, sok ember befogadására alkalmas és főleg megfizethető strandot szerettem volna, valahová Győr és Ménfőcsanak közé. Van is erre alkalmas terület: a Külső-Pápai út, a Pándzsa és a Rabkerti tó közötti elhanyagolt terület. Ez elég nagy, ahhoz, hogy ott egy komoly méretű strandot lehessen építeni.

Igény lenne rá, hiszen a belvárosi strand már 20-30 évvel ezelőtt is kicsi volt. Most pedig, hogy a közepére gátat építenek, a maradékot pedig egy bazinagy szódásüveg, azaz egy giccses csúszda fogja elfoglani, még szűkösebb lesz.

Lesz egy kicsi és drága strandunk a Sziget-Újváros belvárosi csücskében, ahová a panellakók, csanakiak, barátiak aligha fognak gyakran ellátogatni.

Az általam javasolt területet persze meg kellene vásárolni a tulajdonostól, meg kellene tervezni, forrást találni a beruházásra és egy egyszerű, de otthonos, tágas, zöld és főleg megfizethető strandot kellene építeni. Akár több ütemben, folyamatosan hozzácsatolva az újabb részeket. Ez nem egy kétéves (láz)álom, hanem egy 10-12 éves projekt. De olyan, amit már az első ütem elkészültével használni tudna a keleti városrész és az agglomeráció népes lakossága.

És itt bőven elférne egy tanuszoda is: nem kellene emiatt kivágni a Kiserdő egy jelentős részét.

Szólj hozzá!

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.

A megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása: miből válogathatunk?

Általában minden ház esetében a legfontosabb rész az alap és a tető. Ennek a két elemnek a minősége, elkészítési módja és a használt alapanyagok nagymértékben befolyásolják majd az ingatlan élettartamát, problémamentességét és még a megjelenését is.