A Vas megyei közgyűléssel konzorciumban teheti rendbe a Zuhogót és környékét Sárvár

Fehér Buda 2022-05-18 05:52:00
A Kertvárost szorosabban kapcsolnák a belvárosi kerékpárhálózathoz.

Szabó Zoltán alpolgármester, még az áprilisi közgyűlésen kérte arra a képviselőket, hogy fogadjanak el egy olyan pályázat-tervezetet, amivel a város turizmusát fejlesztenék a városvezetők. Egészen pontosan egy kerékpárútra pályázik a város, amit a Téglagyári-tó és a Zuhogó között alakítanának majd ki.

A város a megyei közgyűléssel konzorciumban, 100 százalékos támogatottságért pályázik.

Az alpolgármester aztán nemrég a Facebook-oldalán részletesebben is belement a tervekbe, elmondta, hogy az elképzelések szerint a korszerű kerékpárútnak köszönhetően a Kertváros szorosabban kapcsolódna a belvároshoz, hiszen az új kerékpár a már meglévő hálózatra csatlakozna rá. Ezt úgy tennék meg, hogy a Tizenháromváros útburkolatát is kipótolnák, hogy a bicikliseknek is meglegyen a kijelölt sávjuk. Szabó megosztotta azt is, hogy az elképzelések szerint az erre irányuló pályázatot is egyidőben adnák be, így egyszerre készülhetne majd el a két beruházás.

 

De az alpolgármester szerint itt még nem állnak le a tervek, a városvezetés azt tervezi, hogy  miután a kerékpárút elkészül,

a Zuhogó körüli területet is kicsinosítanák, hogy több turistát vonzzon a zöld terület. 

Ez viszont még mindig nem minden, a városban jelenleg több helyen is a csapadékvíz-elvezetésen dolgoznak. Már évekkel ezelőtt elkezdődött a belvárosban a csapadékvíz-elvezetés problémájának felgöngyölítése. A Szegedi Kőrös Gáspár utcától északi irányban, a Balassi, a Kisfaludy és a Vörösmarty utcák északi szakaszain, valamint az Uzsoki utcában épülhetett ki részben nyílt, részben zárt csapadékcsatorna. 

 

A sárvári önkormányzat emellett még tavaly nyert pályázati forrást egy Fekete-híd utcai csapadékvíz-átemelő létesítésére. A helyi Aldi alatt húzódó, és a Gárdonyi parkot is érintő csapadékvíz elvezetőt olyan új átemelővel váltják, amelyet a város szintén a Vas megyei önkormányzattal közösen valósít meg. A területfejlesztési operatív program keretében nyert 300 millió forintot a belváros csapadékvíz elvezető rendszerének fejlesztésére, a munka jelenleg is tart a Fekete-híd utcában.

 

A Zuhógónál is hasonló megoldások születhetnek nemsokára, ezt már az Élhető Sárvárért nevet kapó pályázat biztosítja majd. A város a Széchenyi Plusz kereteiben pályázott, már el is nyerték a támogatást arra, hogy megoldják a kertváros csapadékvíz-elvezetést is. Az alpolgármester szerint az új beruházás a kertvárosiak vízelvezetésének a végpontján készül el, eddig az Ungvár utcában kizúduló csapadékvíz pangani szokott. Az új beruházás részeként viszont egy szivattyú- és zsiliprendszerrel az újmajori árokba emelik át a vizet. Ugyanebből a pályázatból pedig megújítják a Tüskés út és az Ungvár utca árkainak egy részét. 

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.