A Vas megyei közgyűléssel konzorciumban építhet kerékpárutat Sárvár

Fehér Buda 2022-04-30 10:30:07
80 millióból újul meg a Hegyközség egyik utcája.

Rendhagyó ülést tartott a sárvári képviselő testület csütörtökön délután, Kondora István (Fidesz-KDNP) ugyanis nem tudott megjelenni a városházán, így a polgármester nélkül zajlott az ülés. Helyette Máhr Tivadar (Fidesz-KDNP) vezette a tanácskozást.

Máhr rögtön az ülés elején azzal kezdett, hogy a két ülés között Sárvár elnyert egy pályázatot, ennek köszönhetően megújul a Hegyközségben található Újhegy utca.

A város erre 40 millió forintot nyert, plusz még 40 millió forintos önerőt fordítanak az utca felújítására.

A képviselők aztán meghallgatták a tűzoltók éves beszámolóját, ebből kiderült, hogy Sárváron tavaly nyugodt év volt, drasztikusan csökkentek a káresetek. A tűzoltók viszont megjegyezték, hogy nemrég tragédia történt az egyik sárvári vasúti átkelőnél, ehhez kapcsolódóan felhívták mindenki figyelmét, hogy ha a sorompó jelzője fehéren világít, attól még nem biztos, hogy nem közeledik vonat, mindenkit a körültekintő átkelésre kértek. 

A képviselők a folytatásban elfogadták a 2021. évi végleges költségvetést, amely összesen 7,8 milliárd forintot tett ki. A testület aztán szavazott a településrendezési eszközökről, a képviselők megszavazták, hogy azt a telket, amelyet nemrég a város megvásárolt, falusias övezetté nyilvánítsák. Emellett megváltozott a nagy port kavart, Ungvár utcai telek besorolása is, ez most a kisvárosias övezetbe került.

De ezzel nem fejeződött be az övezetek közötti sorolás, a képviselők ugyanis döntöttek arról is, hogy a Sága régi területeit rozsdaövezetté nyilvánítják. A Sága tulaja a területen lakáscélú ingatlanokat épít majd, így gyakorlatilag folytatódik a Petőfi lakótelep is, modern kori megfogalmazásban.

Az önkormányzat arról is döntött, hogy eladnak egy telekrészt a sárvári plébánia részére. Egy pontosan 86 négyzetméteres telekrészt vásárolt meg a plébánia, ezen a területen a közösségi házat bővítik majd a jövőben.

Szabó Zoltán alpolgármester aztán arra kérte a képviselőket, hogy fogadjanak el egy olyan pályázatot, amivel a város turizmusát fejlesztenék a városvezetők. Egészen pontosan egy kerékpárútra pályázik a város, amit a Téglagyári-tó és a Zuhogó között alakítanának majd ki.

A város a megyei közgyűléssel konzorciumban, 100 százalékos támogatottságért pályázik.

Szólj hozzá!

Vitézy Dávid: háborús filmeket lehetne forgatni Budapesten, olyan rosszak az utak

Budapest gyakorlatilag kivonult az útfelújítási feladatköréből, ezért olyan rosszak az utak, hogy háborús filmeket lehetne forgatni - fogalmazott Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szombati sajtótájékoztatóján a fővárosban.

Miért fontos az optimális páratartalom?

40-60% között mozog az ideális beltéri páratartalom. Ha ettől alacsonyabb, akkor száraz a levegő, ha magasabb, akkor pedig túlzottan párás. Egyik sem jó, mindkettő allergiás panaszokat is okozhat. Amikor 40% alá csökken a pára mennyisége, akkor párásítás szükséges.

Most a győri Városháza folyosóján lépett meg Pintér Bence elől a GYHG vezérigazgatója

Legutóbb az irodában bújkálva rendőrt hívott, de most sem vette át a Kúria ítéletét.

Mitől lesz igazán modern egy konyha?

Mindannyian tudjuk, hogy a trendek jönnek és mennek, hogy a lakberendezési stílusok legalább olyan lendületesen változnak, mint az öltözködésben a divat, mégis vágyunk arra, hogy a mi konyhánk is modern legyen.

Nem kapott NB II-es licencet a Haladás

Az NB III-as versenyengedélyben még reménykedik a vezetőség.

A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

2,3 milliárd forint vesztesége volt 2023-ban a Győr-Szolnak

Megjelent a városüzemeltető cég beszámolója a tavalyi évről.

Öt és fél évet kapott a drogos, ittas győrűjfalui autós ámokfutó

Az autóban senki sem használt biztonsági övet, egy fiatal nő meghalt.

Zsugorodik a Fidesz Szombathelyen?

Egy kis teremben elfért Dömötör Csaba hallgatósága.

Győr nagy részén szúnyogirtás lesz csütörtök éjszaka

Amennyiben az időjárási körülmények engedik.

Mi alapján válassz arcápoló kozmetikumokat?

Sok nagy márka életkor szerint ajánlja az arcápoló készítményeket, így ha most kezded a bőröd ápolását, valószínűleg eszerint választasz, azonban sokkal inkább a bőröd aktuális állapota kellene, hogy meghatározza a rutinodat. 

Hetven tő kendert nevelt a családi ház mellett a vendvidéki településen élő férfi

A vádlott által termesztett növények száma a csekély mennyiség felső határát meghaladta.

Győr volt polgármestere, Balogh József Pintér Bencét támogatja

Vérfrissítésre, fiatalokra van szükség a volt polgármester szerint.

Új köztéri szobra lehet Szombathelynek

Éhen Gyula alakja kerülhet vissza az Éhen Gyula térre.

A szombathelyi Városházán lesz az SZKKA szurkolói ankétja - Frissítve

Teljesen nyilvánosan öntene tiszta vizet a pohárba a városvezetés.

Női karóra a merészebb színek kedvelőinek

Sokan a diszkrét, visszafogott kiegészítőkre esküsznek, míg mások szeretnek kísérletezni és játszani a különféle színekkel vagy anyagokkal. Olykor szívesen nyúlunk egy-egy extravagánsabb darabhoz, mint például egy lenyűgöző zöld női karórához.

Három játékos távozott a Szombathelyi Haladástól

Pálfi Donát a Facebook-on köszönt el a szurkolóktól.