Szilágyi Liliána: Apám nem egyszer verte össze nagyapámat

Székely Zoárd 2022-04-25 18:32:00
Döbbenetes részleteket árult el családjáról az úszónő.

Az Eb-ezüstérmes úszónő, Szilágyi Liliána sokkolta a közvéleményt, amikor tavaly év végén az édesapját, a korábbi olimpikon úszót, Szilágyi Zoltánt fizikai, lelki és szexuális bántalmazással vádolta meg.

Büntetőfeljelentés és eltiltás is várhat Szilágyi Liliána apjára

mondta a Blikknek dr. Papp Gábor ügyvéd, a Magyar Úszó Szövetség által indított vizsgálóbizottság vezetője. Ők elsősorban az uszodai, illetve a klubon belüli történéseket hivatottak vizsgálni, az esetlegesen családon belül történt erőszakot nem. A Magyar Úszó Szövetség elnöksége elfogadta az elnök, dr. Wladár Sándor indítványát Szilágyi Liliána ügyének kivizsgálása kapcsán, így azzal nem a fegyelmi bizottság, hanem külön vizsgálóbizottság foglalkozik.

A sportoló nemrég a Klubrádió Szavakon túl című műsorában számolt be traumáiról, a beszélgetés első részében apai nagyanyjáról árult el megdöbbentő részleteket.

„Viszonylag kicsi voltam, öt-hatéves, és nála aludtam. Lefürdetett, majd bevitt a szobába, és elkezdett nyúlkálni a nemi szervemben. Majd amikor mondtam, hogy ez kényelmetlen, és én ezt nem akarom, akkor azt mondta, fontos, hogy minden lánynak fürdés után meg legyen nézve a nunija, és ezt neked apádnak kell csinálnia"

– emlékezett vissza Szilágyi.

Az interjú második része vasárnap került fel az internetre, ebben az úszónő arról mesélt, hogy anyai nagyapja, a 2013-ban elhunyt Gyarmati Dezső háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó annak idején többször is összeverekedett az apjával.

„Nem egyszer és nem egy ember előtt verekedtek össze. Apám nem egyszer verte össze nagyapámat"

– mondta Szilágyi Liliána, hozzátéve, hogy a legendás Nemzet Sportolója igenis többször közbeavatkozott, „több dulakodásuk is volt”, egy ízben apja „felszorította a falra”.

Szilágyi Liliána most arra is reagált, hogy sokak szemében azért hiteltelenek a vádjai, mert nem fordul bírósághoz. Az úszónő elmondása szerint 12 évesen „egy brutál verekedés után” ügyvéd segítségét kérte, de az kiröhögte, ő pedig rájött: ezt a harcot egyedül kell megvívnia.

„Nem tudok haragot tartani, nem tudok gyűlölködni"

– indokolta „önazonos” döntését, hogy az ügyvédeivel összeállított „nagyon komoly paksaméta” (benne orvosszakértői véleménnyel, több mint húsz tanúvallomással) ellenére sem tesz feljelentést.

Szavakon túl - Szilágyi Liliána 2.rész (Klubrádió)

Iratkozz fel a csatornámra: https://bit.ly/KadarkaiYouTube​​​kövess Facebookon: https://bit.ly/KadarkaiFB​​​Instán: https://bit.ly/KadarkaiInsta​​​szerkesztő...

„Nem hiszem, hogy ha ő börtönbe kerül, attól nekem jobb lesz (…) Mindig csak az volt a célom, hogy mindezt ki tudjam mondani"

– mondta Liliána, aki az évekig tartó pereskedésnél fontosabbnak tartja, hogy a médiafelhajtás miatt elindult a bántalmazásokkal kapcsolatos társadalmi vita, edukáció. A legnagyobb eredményének pedig azt tartja, hogy anyja az ő kiállása hatására szánta rá magát, hogy terápiára járjon.

 

Címlapfotó: MTI/Illyés Tibor

Szólj hozzá!

Péntektől felfordulás lesz a szombathelyi Vasútállomáson

Vágányzár, vonatpótló buszok, pályaépítés.

Háromszor ütött a kemenesháti sportbálon

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Október 7-én ismét nyit a nagyközönségnek a szombathelyi Jégcsarnok

Augusztus végétől ismét van jég a létesítményben.

Akkugyárról kérdezett a momentumos, bemutatott neki a polgármester

Zárt ülésen tárgyalták Nyíregyházán az oda tervezett akkugyár ügyét.

LMP: Lantos Csabának távoznia kell

A zöldpárt szerint a kormány pénteken hatályba léptetett veszélyhelyzeti kormányrendelete a szennyező, környezetromboló cégeknek kedvez.    

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.

Hende: A jelenlegi szombathelyi városvezetés látszat-városvezetést folytat

A választókerületi elnököt megszólalásra késztette a lehetséges fideszes önkormányzati képviselő-jelöltekről megjelent lista.

A pertől tartva közzétette a szentiváni légszennyezettség-mérés adatait a győri önkormányzat

A szentiváni civilek máris találtak benne olyan adatot, ami annyira nem megnyugtató.

Megvannak a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselő-jelöltjei?

Czeglédy Csaba tudni véli, hogy kik az indulók.

Karácsony nyerne Budapesten

Az ellenzéki választók együttműködést várnak a pártoktól.

Nem akarta kifizetni a szállodai cechet egy férfi Szombathelyen

Két hétig lakott az ideiglenes szálláson, de fizetni, azt nem akart.

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.