Szilágyi Liliána: Apám nem egyszer verte össze nagyapámat

Székely Zoárd 2022-04-25 18:32:00
Döbbenetes részleteket árult el családjáról az úszónő.

Az Eb-ezüstérmes úszónő, Szilágyi Liliána sokkolta a közvéleményt, amikor tavaly év végén az édesapját, a korábbi olimpikon úszót, Szilágyi Zoltánt fizikai, lelki és szexuális bántalmazással vádolta meg.

Büntetőfeljelentés és eltiltás is várhat Szilágyi Liliána apjára

mondta a Blikknek dr. Papp Gábor ügyvéd, a Magyar Úszó Szövetség által indított vizsgálóbizottság vezetője. Ők elsősorban az uszodai, illetve a klubon belüli történéseket hivatottak vizsgálni, az esetlegesen családon belül történt erőszakot nem. A Magyar Úszó Szövetség elnöksége elfogadta az elnök, dr. Wladár Sándor indítványát Szilágyi Liliána ügyének kivizsgálása kapcsán, így azzal nem a fegyelmi bizottság, hanem külön vizsgálóbizottság foglalkozik.

A sportoló nemrég a Klubrádió Szavakon túl című műsorában számolt be traumáiról, a beszélgetés első részében apai nagyanyjáról árult el megdöbbentő részleteket.

„Viszonylag kicsi voltam, öt-hatéves, és nála aludtam. Lefürdetett, majd bevitt a szobába, és elkezdett nyúlkálni a nemi szervemben. Majd amikor mondtam, hogy ez kényelmetlen, és én ezt nem akarom, akkor azt mondta, fontos, hogy minden lánynak fürdés után meg legyen nézve a nunija, és ezt neked apádnak kell csinálnia"

– emlékezett vissza Szilágyi.

Az interjú második része vasárnap került fel az internetre, ebben az úszónő arról mesélt, hogy anyai nagyapja, a 2013-ban elhunyt Gyarmati Dezső háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó annak idején többször is összeverekedett az apjával.

„Nem egyszer és nem egy ember előtt verekedtek össze. Apám nem egyszer verte össze nagyapámat"

– mondta Szilágyi Liliána, hozzátéve, hogy a legendás Nemzet Sportolója igenis többször közbeavatkozott, „több dulakodásuk is volt”, egy ízben apja „felszorította a falra”.

Szilágyi Liliána most arra is reagált, hogy sokak szemében azért hiteltelenek a vádjai, mert nem fordul bírósághoz. Az úszónő elmondása szerint 12 évesen „egy brutál verekedés után” ügyvéd segítségét kérte, de az kiröhögte, ő pedig rájött: ezt a harcot egyedül kell megvívnia.

„Nem tudok haragot tartani, nem tudok gyűlölködni"

– indokolta „önazonos” döntését, hogy az ügyvédeivel összeállított „nagyon komoly paksaméta” (benne orvosszakértői véleménnyel, több mint húsz tanúvallomással) ellenére sem tesz feljelentést.

Szavakon túl - Szilágyi Liliána 2.rész (Klubrádió)

Iratkozz fel a csatornámra: https://bit.ly/KadarkaiYouTube​​​kövess Facebookon: https://bit.ly/KadarkaiFB​​​Instán: https://bit.ly/KadarkaiInsta​​​szerkesztő...

„Nem hiszem, hogy ha ő börtönbe kerül, attól nekem jobb lesz (…) Mindig csak az volt a célom, hogy mindezt ki tudjam mondani"

– mondta Liliána, aki az évekig tartó pereskedésnél fontosabbnak tartja, hogy a médiafelhajtás miatt elindult a bántalmazásokkal kapcsolatos társadalmi vita, edukáció. A legnagyobb eredményének pedig azt tartja, hogy anyja az ő kiállása hatására szánta rá magát, hogy terápiára járjon.

 

Címlapfotó: MTI/Illyés Tibor

Szólj hozzá!

Most a győri Városháza folyosóján lépett meg Pintér Bence elől a GYHG vezérigazgatója

Legutóbb az irodában bújkálva rendőrt hívott, de most sem vette át a Kúria ítéletét.

Mitől lesz igazán modern egy konyha?

Mindannyian tudjuk, hogy a trendek jönnek és mennek, hogy a lakberendezési stílusok legalább olyan lendületesen változnak, mint az öltözködésben a divat, mégis vágyunk arra, hogy a mi konyhánk is modern legyen.

Nem kapott NB II-es licencet a Haladás

Az NB III-as versenyengedélyben még reménykedik a vezetőség.

A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

2,3 milliárd forint vesztesége volt 2023-ban a Győr-Szolnak

Megjelent a városüzemeltető cég beszámolója a tavalyi évről.

Öt és fél évet kapott a drogos, ittas győrűjfalui autós ámokfutó

Az autóban senki sem használt biztonsági övet, egy fiatal nő meghalt.

Zsugorodik a Fidesz Szombathelyen?

Egy kis teremben elfért Dömötör Csaba hallgatósága.

Győr nagy részén szúnyogirtás lesz csütörtök éjszaka

Amennyiben az időjárási körülmények engedik.

Mi alapján válassz arcápoló kozmetikumokat?

Sok nagy márka életkor szerint ajánlja az arcápoló készítményeket, így ha most kezded a bőröd ápolását, valószínűleg eszerint választasz, azonban sokkal inkább a bőröd aktuális állapota kellene, hogy meghatározza a rutinodat. 

Hetven tő kendert nevelt a családi ház mellett a vendvidéki településen élő férfi

A vádlott által termesztett növények száma a csekély mennyiség felső határát meghaladta.

Győr volt polgármestere, Balogh József Pintér Bencét támogatja

Vérfrissítésre, fiatalokra van szükség a volt polgármester szerint.

Új köztéri szobra lehet Szombathelynek

Éhen Gyula alakja kerülhet vissza az Éhen Gyula térre.

A szombathelyi Városházán lesz az SZKKA szurkolói ankétja - Frissítve

Teljesen nyilvánosan öntene tiszta vizet a pohárba a városvezetés.

Női karóra a merészebb színek kedvelőinek

Sokan a diszkrét, visszafogott kiegészítőkre esküsznek, míg mások szeretnek kísérletezni és játszani a különféle színekkel vagy anyagokkal. Olykor szívesen nyúlunk egy-egy extravagánsabb darabhoz, mint például egy lenyűgöző zöld női karórához.

Három játékos távozott a Szombathelyi Haladástól

Pálfi Donát a Facebook-on köszönt el a szurkolóktól.

A győri Rómer Házba érkezik a Háromharmad podcast

Élőben veszik fel a 24.hu politikai kibeszélőműsorát.

A charmok mindenki szívébe belopják magukat

Ékszerek terén is elengedhetetlen a megújulás, ennek ellenére léteznek olyan különleges koncepciók, amelyek hosszú éveken át velünk maradnak. Ennek ékes példái a charmok, amelyek töretlen népszerűségnek örvendnek az utóbbi időben. 

Legyen sajtónyilvános a Haladás taggyűlése!

Nyílt levél a Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. tulajdonosaihoz.