A körmendi kórház ügye tartja lázban Vas 3. számú választókerületét

Bazsó Bálint 2022-03-31 11:06:00
Vas megye 3-as számú választókerületében négy induló közül lehet választani vasárnap, igaz, közülük csak egyetlen képviselőjelölt vette a fáradságot, hogy bemutassa magát és a programját.

Az Ugytudjuk.hu fontosnak tartja, hogy a közelgő országgyűlési választáson a szavazók a legszélesebb tájékozottsággal rendelkezzenek a jelöltek személyével kapcsolatban.

Portálunk ezért szeretné bemutatni a nyugat-magyarországi régióban a 2022-es országgyűlési választásokon induló jelölteket. Akiktől rövid bemutatkozást, illetve két kérdés megválaszolását kértük.

  • Mit tart jelenleg az ország legnagyobb problémájának?
  • Milyen megoldást javasolna rá?

A válaszokat választókerületekre bontva közöljük.

Ezúttal Vas megye 3. számú választókerületének jelöltjeit mutatjuk be.

Bana Tibor (Egységben Magyarországért; DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd)

1985-ben születtem Körmenden, gyermekkoromtól Szentgotthárdon élek. Nős vagyok.

A Nagy Lajos Gimnáziumban érettségiztem. Politológus-közgazdász diplomámat a Budapesti Corvinus Egyetemen szereztem. Németül és angolul felsőfokon beszélek. A Pécsi Tudományegyetem negyedéves demográfus-szociológus doktorandusz hallgatója vagyok.

2010 óta dolgozom Önökért országgyűlési képviselőként. 12 éve szolgálom a körmendi választókerület 127 településén élőket, számtalan ügyben komoly sikereket értem el.

Szívügyem ez a térség: itt nőttem fel, ide köt minden, ismerem a problémákat. Egyéni képviselővé választásom esetén a települések nem pártpolitikai alapon, hanem adottságaik és szükségleteik alapján részesülnek a támogatásokból.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom tagjaként Szentgotthárdtól Jánosházáig, Orfalutól Karakóig mindenkiért dolgozom. Az itt élők megérdemlik, hogy végre ne jobbra, de ne is balra induljunk, hanem csak felfelé. Számítok Önökre, írjunk sikertörténetet – településeink sikertörténetét!

Lendületet és új képviselőt a körzetnek!

Számomra a térségben élők képviselete az elsődleges. Szívügyem a körmendi-szentgotthárdi körzet: itt nőttem fel, ide köt minden, feleségemmel itt tervezzük a jövőnket. Amennyiben április 3-án megtisztelnek a bizalmukkal és egyéni képviselőként szolgálhatom Önöket, a települések nem politikai alapon, hanem szükségleteiknek megfelelően részesülnek majd a támogatásokból. Ez az Önök érdeke is!

Mentsük meg a körmendi kórházat!

Egyre több forrásból hallani felháborító és egyben elkeserítő híreket a körmendi kórházról. Ezek mind arról szólnak, hogy kiürítették a műtőket, az osztályokból elvitték az orvosi műszereket, berendezéseket, műtéti eszközöket, gépeket.

A dolgozók és a térségben élők nem kapnak tájékoztatást arról, hogy mi lesz a kórházzal, de minden jel arra mutat, hogy megalapozott az aggodalom. Számos alkalommal kiálltam az intézmény és dolgozói mellett. Nem hagyhatjuk, hogy bezárják a körmendi kórházat!

Felháborító a mostani bizonytalanság. Az itt élők megérdemlik, hogy visszaállítsuk az érdemi ellátást és a kórház megfelelően működjön. Ennek érdekében aláírásokat is gyűjtünk.

Ki hogyan javítaná az egészségügyet, az oktatást, az utakat vagy a szennyvízelvezetést?

V. Németh Zsolt még csak nem is válaszolt a vitára való kihívásomra, pedig a körmendi-szentgotthárdi választókerületben élők megérdemelnék, hogy érdemi vitára kerüljön sor a térséget érintő legfontosabb kérdésekről. Sajnos nem meglepő ez, hiszen V. Németh egy korábbi kijelentése szerint csak azoknak tartozik elszámolással, akik rá szavaztak. Kérem, támogassanak, hogy lendületet és fejlődést hozzak szeretett térségünknek! Írjunk sikertörténetet!  

Közösen rendbe hozzuk az utakat, járdákat, bővítjük a buszjáratokat, mindenhol kiépítjük a csatornákat, Szentgotthárdon és Jánosházán bentlakásos idősek otthonát hozunk létre, Vasváron elkészítjük az elkerülő utat, az Őrségben a helyi igényekhez igazítjuk a Nemzeti Park működését. Együtt megírjuk térségünk sikertörténetét, számítok Önökre!

V. Német Zsolt (Fidesz), Dávid Dávid (Megoldás Mozgalom), valamint Németi Csaba (Mi hazánk) nem válaszoltak többszöri megkeresésünkre, vagyis nem éltek a nyilvánosság adta lehetősségel, így esetleges terveiket, céljaikat és ha van, programjukat nem ismerhetik meg olvasóink.

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.