Két kerékpárost ölt meg egy bedrogozott szlovák autós Jánossormoján és Mosonmagyaróváron - vádat emeltek ellene

Bazsó Bálint 2022-03-29 10:39:53
A Győri Járási Ügyészség vádat emelt a 36 éves szlovák férfi ellen, aki 2021 októberében két kerékpárost gázolt halálra, és mindkét esetben elhajtott a helyszínről.

Mint írják: a 36 éves szlovák férfi a cselekmény előtt pár nappal szabadult egy szlovák börtönből. 2021 októberében, a hajnali órákban úgy vezette a vállalkozása tulajdonában lévő autót, hogy előtte kábítószert, kannabinoidot, amfetamint és metamfetamint fogyasztott.

A férfi bódult állapotban vezette át Szlovákiából a járművét, és a hajnali órákban Jánossomorja belterületén haladt, mikor tompultsága miatt jobbra tartva rátért a kerékpársávra, ahol elütötte az ott szabályosan kerékpározó 20 éves nőt.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A sértett az ütközés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

Alig másfél órával később az elkövető már Mosonmagyaróváron járt autójával, ahol a lámpa piros jelzése miatt lépésben haladó kocsisort jobbról előzve ráhajtott a kerékpárútra, és elütötte a szabályosan kerékpározó 49 éves férfi sértettet, majd innen is megállás és segítségnyújtás nélkül távozott. A sértett két héttel később, a kórházban hunyt el a baleset során szerzett sérülései miatt.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Az elkövetőt még aznap reggel, állampolgári bejelentés alapján elfogták a rendőrök. A letartóztatásban lévő terhelt ellen az ügyészség halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette és minősített segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat. A halmazati szabályok alapján vele szemben 12 év szabadságvesztés büntetés is kiszabható. Emellett az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint utasítsa ki Magyarország területéről.

A nyomozás során a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni - olvasható a közleményben.

 

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.