Az ellenzék szerint Paks II megbukott

ugytudjuk.hu 2022-03-29 16:23:17
Az Egységben Magyarországért pártszövetség politikusai felszólították Orbán Viktort, hogy ne háborúzzon tovább.

Paks II megbukott - hangoztatták keddi sajtótájékoztatójukon az Egységben Magyarországért pártszövetség politikusai, és felszólították Orbán Viktort, hogy ne háborúzzon tovább.

Ungár Péter (LMP) szerint a paksi atomerőmű orosz bővítése a legújabb fejlemények tükrében egyszerre négy szempontból is kockázatot jelent. Az első a biztonsági kockázat: azok az oroszok, akik már betörtek a magyar külügyminisztérium szerverébe is, úgy építenék meg ezt az atomerőművet, ami ellentétes Magyarország nemzetközi politikai helyzetével, szuverenitásával. A második a korrupciós kockázat, a beruházás ugyanis szinte átláthatatlan.

„Paks2 megbukott - Orbán ne háborúzzon tovább!"

Szél Bernadettaz Egységben Magyarországért képviselő jelöltje, Pest 2. oevkSzabó Rebekaa Párbeszéd zuglói alpolgármestereaz Egységben Magyarországért képvise...

A harmadik kockázat, hogy a megépítés Magyarország nemzetközi elszigetelődését jelentené. A napokban a finnek visszaléptek egy nagyon hasonló konstrukcióban, orosz beruházásként tervezett erőműépítéstől - jelezte ezzel kapcsolatban Ungár Péter. A negyedik kockázat pedig szerinte az, hogy

„úgy költ el pénzeket, hogy azzal Magyarország nem lép rá arra a zöld útra, ami azért kell, hogy a klímaváltozással szemben fellépjünk".

Szabó Rebeka (Párbeszéd) szerint az egész Paks II bővítés totális kudarc Magyarország számára, nagyon veszélyes út, amire nem is lett volna szabad rálépni. Emlékeztetett arra, hogy versenyeztetés nélkül állapodtak meg az oroszokkal 2014-ben. A kezdeti becslések szerint 3600 milliárd forintba kerülő építkezést hitelből tervezték fedezni, a hitelszerződést is Putyinnal kötötték meg.

„Akkor még azt gondoltuk, illetve ezt állította Orbán Viktor, hogy az elhasznált fűtőelemeket majd vissza lehet vinni Oroszországba. Azóta az is kiderült, hogy ez sem így van, ezeket a rendkívül veszélyes anyagokat majd nekünk kell itthon tárolni" - sorolta kifogásait az ellenzéki politikus.

Szél Bernadett a sajtótájékoztatón azon véleményének adott hangot, hogy

„ez alapvetően korrupciós projekt, és soha nem az atomenergiáról szólt, hanem kifejezetten arról, hogy hogyan finanszírozza a Fidesz-kormány a saját oligarcháit".

A független képviselőnő szerint azért is kell kormányváltás, mert most már tényleg nagyon gyorsan fel kell venni a harcot a klímaválság ellen. Ez - tette hozzá - lehetetlen a megújuló energiaforrások hasznosítása nélkül. Nonszensznek nevezte, hogy a szélenergiát ma tiltják Magyarországon, és hogy „hungarikummá vált a napelemadó".  

Szólj hozzá!

Ungár: A külföldi nagyvállalatok helyett a tanárokat kéne támogatnia a kormánynak

Az LMP frakcióvezetője szerint a pedagógusok és úgy általában a közalkalmazottak fizetését jelentősen emelni kell, és ezt a nagyvállalatokkal kell megfizettetni.

Valami sumákolás van a Győrben kihelyezett drága padok körül

A Győr-Szol szerint nem ők vették, ezért nem tudják megmondani, kitől vették. Viszont ők kapták meg rájuk a pénzt: 216 ezer forintba került darabja.

Október 14-re sztrájkot hirdet a Pedagógusok Szakszervezete

A sztrájkot a jogszerűséghez október 7-én 16 óráig be kell jelenteni az intézményvezetőknek.

Egyet leszámítva minden világnapról megemlékezett a héten a győri polgármester

Tele volt a hét világnapokkal, de a pedagógusok világnapja pont kimaradt Dézsi Csaba András naptárából.

Sik: Úgy érzem, hogy ez a poszt ebben a kontextusban „bicskanyitogató” volt

Újabb beszélgetést szervezne a szentiváni fideszes képviselő a polgármesterrel, ezúttal családos fiatalokat meghívva.

Rongyos 612 milliárdba kerül az extranyugdíj

4,5 százaléknyi nyugdíjemelést hajt végre a kormány, januárig visszamenőleg.

Pénteken napsütésre számíthatunk

Itt a vénasszonyok nyara, 21, 22 fok körül alakul ma a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Több mint másfél milliárd forint adót csalt el egy szombathelyi szállal is rendelkező, biztonsági őröket foglalkoztató szervezet

Tizennyolc embert fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként az ügyben, közülük hatot őrizetbe vettek.

Többségében a nők döntenek a pénztárnál, még ingatlanvásárlásnál is

Így gyakorlatilag ők dönthetik el, mely cégek élik túl a válságot.

M1 híradó a diáktüntetésről: ellenzéki politikusok, Gulyás Gergely, fizetésemelés, Brüsszel

Egyetlen demonstrálót sem sikerült megszólaltatni a híradós anyagban, ellenben a 3 perces tudósításból 1 percben a minisztert idézték.

Visszamenőlegesen 4,5 százalékkal emelkedik a nyugdíj

Novemberben már az emelt összeg érkezik.

Eperjes Károly minden nap elmond egy tized rózsafüzért Gyurcsány Ferenc lelki üdvéért 

Legyünk büszkék a keresztény alaptörvényünkre - hangoztatta a színész.

Magyarország is megszavazta az új brüsszeli szankciókat

Ez a nyolcadik csomag, amelyben ársapkát vezetnek be az orosz olajra, újabb termékek behozatalát tiltják. Magyarország most is beállt a sorba.

Győrújbaráton is élőlánccal tiltakoztak a pedagógusokért

Iskolakezdés előtt tiltakoztak csendesen szülők, diákok és tanárok.