Az ellenzék szerint Paks II megbukott

ugytudjuk.hu 2022-03-29 16:23:17
Az Egységben Magyarországért pártszövetség politikusai felszólították Orbán Viktort, hogy ne háborúzzon tovább.

Paks II megbukott - hangoztatták keddi sajtótájékoztatójukon az Egységben Magyarországért pártszövetség politikusai, és felszólították Orbán Viktort, hogy ne háborúzzon tovább.

Ungár Péter (LMP) szerint a paksi atomerőmű orosz bővítése a legújabb fejlemények tükrében egyszerre négy szempontból is kockázatot jelent. Az első a biztonsági kockázat: azok az oroszok, akik már betörtek a magyar külügyminisztérium szerverébe is, úgy építenék meg ezt az atomerőművet, ami ellentétes Magyarország nemzetközi politikai helyzetével, szuverenitásával. A második a korrupciós kockázat, a beruházás ugyanis szinte átláthatatlan.

„Paks2 megbukott - Orbán ne háborúzzon tovább!"

Szél Bernadettaz Egységben Magyarországért képviselő jelöltje, Pest 2. oevkSzabó Rebekaa Párbeszéd zuglói alpolgármestereaz Egységben Magyarországért képvise...

A harmadik kockázat, hogy a megépítés Magyarország nemzetközi elszigetelődését jelentené. A napokban a finnek visszaléptek egy nagyon hasonló konstrukcióban, orosz beruházásként tervezett erőműépítéstől - jelezte ezzel kapcsolatban Ungár Péter. A negyedik kockázat pedig szerinte az, hogy

„úgy költ el pénzeket, hogy azzal Magyarország nem lép rá arra a zöld útra, ami azért kell, hogy a klímaváltozással szemben fellépjünk".

Szabó Rebeka (Párbeszéd) szerint az egész Paks II bővítés totális kudarc Magyarország számára, nagyon veszélyes út, amire nem is lett volna szabad rálépni. Emlékeztetett arra, hogy versenyeztetés nélkül állapodtak meg az oroszokkal 2014-ben. A kezdeti becslések szerint 3600 milliárd forintba kerülő építkezést hitelből tervezték fedezni, a hitelszerződést is Putyinnal kötötték meg.

„Akkor még azt gondoltuk, illetve ezt állította Orbán Viktor, hogy az elhasznált fűtőelemeket majd vissza lehet vinni Oroszországba. Azóta az is kiderült, hogy ez sem így van, ezeket a rendkívül veszélyes anyagokat majd nekünk kell itthon tárolni" - sorolta kifogásait az ellenzéki politikus.

Szél Bernadett a sajtótájékoztatón azon véleményének adott hangot, hogy

„ez alapvetően korrupciós projekt, és soha nem az atomenergiáról szólt, hanem kifejezetten arról, hogy hogyan finanszírozza a Fidesz-kormány a saját oligarcháit".

A független képviselőnő szerint azért is kell kormányváltás, mert most már tényleg nagyon gyorsan fel kell venni a harcot a klímaválság ellen. Ez - tette hozzá - lehetetlen a megújuló energiaforrások hasznosítása nélkül. Nonszensznek nevezte, hogy a szélenergiát ma tiltják Magyarországon, és hogy „hungarikummá vált a napelemadó".  

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.