Hányást imitálva alkotott véleményt Bereczki Zoltán a séi koncertje előtt elmondott Hende-kampánybeszédről

Farkas Bazsi 2022-03-27 11:20:00
Az énekes azon akadt ki, hogy vele nem közölték, hogy kampány rendezvényre jön. Egyébként nem is annak kellett volna lennie.

Korábban írtunk már arról a koncertsorozatról, amit az MMIK indított el a Szombathely környéki falvakban. A program lényege az, hogy a választókerülethez tartozó falvakba koncertet visz az intézmény - közpénzen - majd a koncertek előtt rendre beszédet mond Hende Csaba, fideszes képviselőjelölt. 

A toronyi koncert előtt ez például így történt:

Hende Csaba beszéde Charlie ingyenes, toronyi koncertje előtt

2022 március 12-én adott ingyenes koncertet Charlie Toronyban. A koncertet az állami fenntartású szombathelyi MMIK szervezte. A fellépés előtt Hende Csaba, a...

De volt koncert, Nardán, Náraiban, tegnap pedig Sében, ahol Dér Heni és Bereczki Zoltán adott koncertet. 

A kormány propagandaszlogenjével reklámozza magát a szombathelyi MMIK

Az egyik szombathelyi helyi járatos busz hátsó falán látható a következő reklám: A szöveg szerint: Az MMIK előre megy, nem hátra. Kultúra előre megy, nem hátra. Ez pontosan megegyezik azzal a propaganda szlogennel, mint amit a Fidesz kormány kezdett el fújni hetek óta.

A programot Bereczki kezdte, vagyis pontosabban a település polgármestere, Nagy Róbert (független), aki arra kérte a hallgatóságot, hogy támogassák a választáson Hende Csabát, aki nélkül nem épülhetne meg Sé új óvodája. Majd színpadra szólította Hendét, aki szintén arra kérte a helyieket, hogy szavazzanak rá.

Fotó: MMIK Facebook

Ez már többeknek nem tetszett, például a színpadra lépő Bereczki Zoltánnak sem, aki elmondta, hogy nem tudta, hogy kampányrendezvényre érkezik, ha ezzel tisztában lett volna, akkor nem is vállalja a fellépést. Majd leszögezte, hogy csakis a közönséggel szembeni tisztelet miatt marad a színpadon és adja elő a dalokat. 

Bereczki ujját a torka felé mutatva hányást imitált, ezzel is kifejezve véleményét a politikusi jelenlétről.

Kerestük Bereczki Zoltán menedzserét, aki nem cáfolta a történteket, de egyebet nem szeretett volna hozzáfűzni az ügyhöz.

Hogy volt összezördülés Bereczki is Hende között az is bizonyítja, hogy míg Hende korábban a hasonló MMIK koncertek előadóival készült szelfit szinte azonnal posztolta, a Bereczkivel készült közös fotót eddig hiába kerestük a Facebook-oldalán. 

A séi polgármester többeknek azt mondta, hogy a programot maga Hende Csaba fizette, ezért viselkedhetett úgy, mint aki az est házigazdája. Csakhogy ez nem igaz. A rendezvény plakátján olvasható, hogy a program az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg, vagyis teljes egészében közpénzből fizették ki. 

További érdekesség egyébként, hogy míg Náraiban, Nardán, Toronyban, Sében volt az MMIK rendezésében koncert, addig például a szomszédos Gencsapátiban nem volt ilyen. Gencs egyébként nem Hende választókerülete, a település már Vas 02-es körzethez tartozik.

Gyakorlatilag magánkézbe került a szombathelyi MMIK

Korábban nem egy cikkben foglalkoztunk már a lassan kibontakozó szombathelyi kultúrharccal. Ennek egyik "csatamezője" az egykori Megyei Művelődési is Ifjúsági Központ, vagyis az MMIK. Az épület eddig öszvér megoldással működött, az ugyanis az állam tulajdona volt, az üzemeltetést azonban a városi kulturális intézmény, az AGORA látta el.

Az is említésre méltó, hogy a falvakba szervezett MMIK koncerteknek egyelőre vége. Valamiért április 3. után egyetlen településre sem hirdetett rendezvényt a kulturális központ.

Csütörtökön a Körhinta című előadást rendezték meg az MMIK színháztermébe. A program előtt Fekete Péter államtitkár megköszönte Hende Csaba támogatását, aki - Fekete állítása szerint - nagyon sokat segített abban, hogy az épület megmeneküljön a pusztulástól. Ezután maga Hende is színpadra állt, hogy beszédet mondjon, az úgy fizetős jeggyel látogatható előadás előtt.

Szólj hozzá!

Elegáns és stílusos falat szeretnél? Nézd meg, mi rejlik a tapétákban!

A tapéták napjainkban már nagyon széles választékban kaphatók az üzletek polcain. Ha szeretnél valami újat és izgalmasat csempészni a szobák falára, akkor jó helyen jársz. Ebben a cikkben egy kis ajánlót találsz a tapéták típusairól és anyagáról, hogy segítséget kapj terveid megvalósításához.

Így védekezhetsz az interneten rád leselkedő veszélyek ellen

Az internet világában való biztonságos jelenlét ma már elengedhetetlen fontosságú. Az internetes bűnözők egyre kifinomultabb módszerekkel próbálják megszerezni a személyes adatainkat, banki információinkat és egyéb értékeinket.

A KDNP felé kacsingat Horváth Gábor

A szombathelyi önkormányzati képviselő rendre ki szokta jelenteni, hogy ő nem fideszes. 

A kismacskák helyes etetése

A tej az emlősök számára létfontosságú táplálékforrás, amely a korai fejlődési szakaszban biztosítani tudja a szükséges tápanyagokat az éppen a mama pocakjából kibújt és fejlődésnek induló szervezet növekedéshez és egészségéhez.

Egy férfi tökön rúgta a szentgotthárdi vasútállomás vagyonőrét

Másnap pedig lefejelte a kocsivizsgálót. Elítélte a bíróság a vasúti garázdát.

Rendszeresen megverte anyját egy sárvári férfi

Most az ügyészség vádat emelt ellene.

Szombaton nyit a szombathelyi Termálfürdő

A Szentivánéji vigasságok miatt azonban le lesz zárva a parkoló.

Védik a hőségtől a GYHG-s dolgozókat

Életbe léptette azokat az intézkedéseket a GYHG, amik a hőség ellen védik a dolgozókat.

Kiderítettük, miért fontos, hogy minden gyereknek legyen plüssmacija!

Gyakran láthatunk kisgyerekeket plüssmacit vagy valamilyen más pihe-puha figurát szorongatva, sőt sokszor egészen a hírekig eljut egy-egy elveszett mackó esete.

A dunaszerdahelyi DAC-ból érkezett az ETO első friss igazolása

Željko Gavrić erősíti majd az NB I-be jutott csapatot.

Fejre állt egy autó a szombathelyi Petőfi Sándor utcában

Információink szerint személyi sérülés nem történt.

Az Audi Hungaria 160 000 négyzetméterrel bővíti napelemparkját

A járműszerelő csarnok tetejére, valamint 75 ezer négyzetméter zöldteület helyére építenek napelemparkot.

Eső nem lesz, szaharai por viszont igen

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul.

Te mennyire vagy szorongó alkat?

Korunk népbetegsége a szorongás – hirdetik a híroldalak, és sajnos igazat kell adnunk nekik. Soha korábban nem szorongott ennyire és ennyi dolog miatt az ember. Elég csak a megélhetési gondokra vagy éppen a környezeti változásokra gondolni, és máris összeszorul a torok, kiszárad a száj, és erőteljes gyomorideg költözik belénk.

Ittasan vezetett segédmotoros kerékpárt a szombathelyi férfi

Közúti járművezetésétől eltiltást indítványozott az ügyészség.

Elindult a szombathelyi Brenner-villa felújítása

Állványozzák az épületet, nemsokára készül az új tető.

Dézsi Csaba András szerint Borkai és a rossz tanácsadók miatt kapott ki a választáson

Szerinte ő kitakarította a városból a győri polipot, és remél, hogy azt nem hozza vissza Pintér Bence.

Mégsem ül ma össze a Szombathelyi Haladás taggyűlése

Pont akkor tart a többségi tulajdonos a társaság érdekében egy üzleti megbeszélést.