Kösd fel a gatyádat, ha olyan kultúrrendezvényre akarsz elmenni, ami előtt nem mond beszédet Hende Csaba!

Farkas Bazsi 2022-03-21 07:24:00
A Fidesz-KDNP képviselőjelöltje egy alkalmat sem hagyna ki, hogy az MMIK rendezvényei előtt ne mutassa meg magát.

Március 13-án Charlie koncertet tartottak Toronyban. A rendezvény ingyenes volt, közel 200-an vettek részt rajta. Az állami pénzből működő MMIK szervezte a koncertet, az intézmény is fizetett mindent. A koncert előtt Hende Csaba, a térség fideszes képviselője tartott köszöntő beszédet. Ami akkor ott, így hangzott:

Hende Csaba beszéde Charlie ingyenes, toronyi koncertje előtt

2022 március 12-én adott ingyenes koncertet Charlie Toronyban. A koncertet az állami fenntartású szombathelyi MMIK szervezte. A fellépés előtt Hende Csaba, a...

Csakhogy Hendének semmi köze nem volt a rendezvényhez, ahogy azt fentebb is írtam, az MMIK állami pénzből működik, egy közalapítványi háttér a cég tulajdonosi köre, igaz ezek az alapítványok egytől-egyig mind fideszes politikusok érdekeltségébe tartoznak. 

Úgy tűnik tehát, hogy a közpénzből megrendezett kulturális eseményeket Hende arra használja, hogy oda furakodjon és egy-két kedves szót mondva azt a látszatot keltse, mintha a helyi közösség neki köszönhetné a programot. 

És nem a toronyi volt az egyetlen ilyen szituáció.

Fotó: MMIK Facebook

Március 17-én, vagyis múlt hét csütörtökön a Déryné Program keretében tartottak előadást az MMIK színháztermében. 

A Déryné program, négy alprogramjával széles körben szólítja meg a magyar színházi élet résztvevőit, s karolja fel a kulturális fejlettség növelésében érdekelt térségeket, valamint a kistelepüléseket, az elérés mellett minőségemelést indukál. A Déryné Program olyan hiánypótló kezdeményezés, amely összetett módon kíván támogatást nyújtani a színházi szakma eddig perifériára szorult területeire - írja a program weboldala. A program anyacége a Nemzeti Színház.

A program keretében tartott csütörtöki előadás előtt Hende ugyancsak beszédet mondott. A megyei napilap beszámolója szerint akkor azt tartotta elengedhetetlenül fontos bejelentésnek, hogy egy 2020 (!) decemberi kormánydöntésnek köszönhetően az idei év Petőfi Sándor-emlékév lesz.

Fotó: MMIK Facebook

Hendét március 19-én, szombaton szintén színpadra szólították. Ezen a napon Nardán koncertezett Delhusa Gjon és Oszvald Marika. Az intézmény fotóján is látszik, amint Hende az Emberi Erőforrások Minisztréiuma, vagyis a programot adófizetői pénzből finanszírozó tárca táblája mellett áll és beszél. 

Vagyis az eseményeket tekintve teljesen úgy tűnik, hogy Hende kampányrendezvényként kezeli azokat a porogramokat, amiket közpénzből fizetnek ki.

A kormány propagandaszlogenjével reklámozza magát a szombathelyi MMIK

Az egyik szombathelyi helyi járatos busz hátsó falán látható a következő reklám: A szöveg szerint: Az MMIK előre megy, nem hátra. Kultúra előre megy, nem hátra. Ez pontosan megegyezik azzal a propaganda szlogennel, mint amit a Fidesz kormány kezdett el fújni hetek óta.

Írásban kerestük meg az MMIK-t, hogy megtudjuk miért tartják fontosnak, hogy Hende rendre megjelenjen és beszédet mondjon az intézmény szervezésében megtartott rendezvényeken, vagy olyan eseményeken, amiknek az MMIK biztosít otthont. Amint választ kapunk, jelentkezni fogunk. 

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.