Kösd fel a gatyádat, ha olyan kultúrrendezvényre akarsz elmenni, ami előtt nem mond beszédet Hende Csaba!

Farkas Bazsi 2022-03-21 07:24:00
A Fidesz-KDNP képviselőjelöltje egy alkalmat sem hagyna ki, hogy az MMIK rendezvényei előtt ne mutassa meg magát.

Március 13-án Charlie koncertet tartottak Toronyban. A rendezvény ingyenes volt, közel 200-an vettek részt rajta. Az állami pénzből működő MMIK szervezte a koncertet, az intézmény is fizetett mindent. A koncert előtt Hende Csaba, a térség fideszes képviselője tartott köszöntő beszédet. Ami akkor ott, így hangzott:

Hende Csaba beszéde Charlie ingyenes, toronyi koncertje előtt

2022 március 12-én adott ingyenes koncertet Charlie Toronyban. A koncertet az állami fenntartású szombathelyi MMIK szervezte. A fellépés előtt Hende Csaba, a...

Csakhogy Hendének semmi köze nem volt a rendezvényhez, ahogy azt fentebb is írtam, az MMIK állami pénzből működik, egy közalapítványi háttér a cég tulajdonosi köre, igaz ezek az alapítványok egytől-egyig mind fideszes politikusok érdekeltségébe tartoznak. 

Úgy tűnik tehát, hogy a közpénzből megrendezett kulturális eseményeket Hende arra használja, hogy oda furakodjon és egy-két kedves szót mondva azt a látszatot keltse, mintha a helyi közösség neki köszönhetné a programot. 

És nem a toronyi volt az egyetlen ilyen szituáció.

Fotó: MMIK Facebook

Március 17-én, vagyis múlt hét csütörtökön a Déryné Program keretében tartottak előadást az MMIK színháztermében. 

A Déryné program, négy alprogramjával széles körben szólítja meg a magyar színházi élet résztvevőit, s karolja fel a kulturális fejlettség növelésében érdekelt térségeket, valamint a kistelepüléseket, az elérés mellett minőségemelést indukál. A Déryné Program olyan hiánypótló kezdeményezés, amely összetett módon kíván támogatást nyújtani a színházi szakma eddig perifériára szorult területeire - írja a program weboldala. A program anyacége a Nemzeti Színház.

A program keretében tartott csütörtöki előadás előtt Hende ugyancsak beszédet mondott. A megyei napilap beszámolója szerint akkor azt tartotta elengedhetetlenül fontos bejelentésnek, hogy egy 2020 (!) decemberi kormánydöntésnek köszönhetően az idei év Petőfi Sándor-emlékév lesz.

Fotó: MMIK Facebook

Hendét március 19-én, szombaton szintén színpadra szólították. Ezen a napon Nardán koncertezett Delhusa Gjon és Oszvald Marika. Az intézmény fotóján is látszik, amint Hende az Emberi Erőforrások Minisztréiuma, vagyis a programot adófizetői pénzből finanszírozó tárca táblája mellett áll és beszél. 

Vagyis az eseményeket tekintve teljesen úgy tűnik, hogy Hende kampányrendezvényként kezeli azokat a porogramokat, amiket közpénzből fizetnek ki.

A kormány propagandaszlogenjével reklámozza magát a szombathelyi MMIK

Az egyik szombathelyi helyi járatos busz hátsó falán látható a következő reklám: A szöveg szerint: Az MMIK előre megy, nem hátra. Kultúra előre megy, nem hátra. Ez pontosan megegyezik azzal a propaganda szlogennel, mint amit a Fidesz kormány kezdett el fújni hetek óta.

Írásban kerestük meg az MMIK-t, hogy megtudjuk miért tartják fontosnak, hogy Hende rendre megjelenjen és beszédet mondjon az intézmény szervezésében megtartott rendezvényeken, vagy olyan eseményeken, amiknek az MMIK biztosít otthont. Amint választ kapunk, jelentkezni fogunk. 

Szólj hozzá!

Szlovákia ideiglenesen visszaállítja az ellenőrzéseket a magyar határon

Az intézkedés egyelőre október 14-ig lesz hatályos.

Egy komplett tantermet újított fel a TDK a szombathelyi Gépipariban

Ablakcserére, új vakolatra, festésre, padfelújításra és digitális táblára is futott a felajánlott 10 millió forintból.

Ezután csak állami jóváhagyással fogadhatnak el magánadományokat az iskolák!

Jól gondolja meg monden szülő, ha mondjuk egy terem kifestésére gondolna!

Jövő héten lezárják a szombathelyi Károly Róbert utcát

A KISZ lakótelep egyik fő közlekedési ütőerét két hétig biztosan nem használhatják az autósok.

Nem indul együtt az EP-választáson az LMP és a Párbeszéd

Bár Ungár Péter szerint korábban volt szó róla, hogy együtt induljanak, de „elhunytak a tárgyalások a Párbeszéddel a közös EP-listáról”.

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat

A díjat az elektronok atomon belüli mozgásának vizsgálatát szolgáló attoszekundumos fényimpulzusokat előállító kísérleti módszereikért kapták.

Átment a másik sávba, elcsapott egy biciklist

Celldömölk és Mersevát között történt az eset.

Marad még a meleg kedden

A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik.

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.