Kösd fel a gatyádat, ha olyan kultúrrendezvényre akarsz elmenni, ami előtt nem mond beszédet Hende Csaba!

Farkas Bazsi 2022-03-21 07:24:00
A Fidesz-KDNP képviselőjelöltje egy alkalmat sem hagyna ki, hogy az MMIK rendezvényei előtt ne mutassa meg magát.

Március 13-án Charlie koncertet tartottak Toronyban. A rendezvény ingyenes volt, közel 200-an vettek részt rajta. Az állami pénzből működő MMIK szervezte a koncertet, az intézmény is fizetett mindent. A koncert előtt Hende Csaba, a térség fideszes képviselője tartott köszöntő beszédet. Ami akkor ott, így hangzott:

Hende Csaba beszéde Charlie ingyenes, toronyi koncertje előtt

2022 március 12-én adott ingyenes koncertet Charlie Toronyban. A koncertet az állami fenntartású szombathelyi MMIK szervezte. A fellépés előtt Hende Csaba, a...

Csakhogy Hendének semmi köze nem volt a rendezvényhez, ahogy azt fentebb is írtam, az MMIK állami pénzből működik, egy közalapítványi háttér a cég tulajdonosi köre, igaz ezek az alapítványok egytől-egyig mind fideszes politikusok érdekeltségébe tartoznak. 

Úgy tűnik tehát, hogy a közpénzből megrendezett kulturális eseményeket Hende arra használja, hogy oda furakodjon és egy-két kedves szót mondva azt a látszatot keltse, mintha a helyi közösség neki köszönhetné a programot. 

És nem a toronyi volt az egyetlen ilyen szituáció.

Fotó: MMIK Facebook

Március 17-én, vagyis múlt hét csütörtökön a Déryné Program keretében tartottak előadást az MMIK színháztermében. 

A Déryné program, négy alprogramjával széles körben szólítja meg a magyar színházi élet résztvevőit, s karolja fel a kulturális fejlettség növelésében érdekelt térségeket, valamint a kistelepüléseket, az elérés mellett minőségemelést indukál. A Déryné Program olyan hiánypótló kezdeményezés, amely összetett módon kíván támogatást nyújtani a színházi szakma eddig perifériára szorult területeire - írja a program weboldala. A program anyacége a Nemzeti Színház.

A program keretében tartott csütörtöki előadás előtt Hende ugyancsak beszédet mondott. A megyei napilap beszámolója szerint akkor azt tartotta elengedhetetlenül fontos bejelentésnek, hogy egy 2020 (!) decemberi kormánydöntésnek köszönhetően az idei év Petőfi Sándor-emlékév lesz.

Fotó: MMIK Facebook

Hendét március 19-én, szombaton szintén színpadra szólították. Ezen a napon Nardán koncertezett Delhusa Gjon és Oszvald Marika. Az intézmény fotóján is látszik, amint Hende az Emberi Erőforrások Minisztréiuma, vagyis a programot adófizetői pénzből finanszírozó tárca táblája mellett áll és beszél. 

Vagyis az eseményeket tekintve teljesen úgy tűnik, hogy Hende kampányrendezvényként kezeli azokat a porogramokat, amiket közpénzből fizetnek ki.

A kormány propagandaszlogenjével reklámozza magát a szombathelyi MMIK

Az egyik szombathelyi helyi járatos busz hátsó falán látható a következő reklám: A szöveg szerint: Az MMIK előre megy, nem hátra. Kultúra előre megy, nem hátra. Ez pontosan megegyezik azzal a propaganda szlogennel, mint amit a Fidesz kormány kezdett el fújni hetek óta.

Írásban kerestük meg az MMIK-t, hogy megtudjuk miért tartják fontosnak, hogy Hende rendre megjelenjen és beszédet mondjon az intézmény szervezésében megtartott rendezvényeken, vagy olyan eseményeken, amiknek az MMIK biztosít otthont. Amint választ kapunk, jelentkezni fogunk. 

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.