Többször megverte, majd megfenyegette feleségét egy sárvári férfi

ugytudjuk.hu 2022-03-18 16:00:00
Két év börtönt kapott.

A Sárvári Járásbíróság 1 rendbeli felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete, 1 rendbeli testi sértés vétségével, és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt halmazati büntetésül kettő év végrehajtandó börtönre ítélt egy büntetett előéletű férfit, kötelezte továbbá 264 ezer 336 forint bűnügyi költség megfizetésére.

A tényállás szerint a vádlott és a sértett 2017-ben kötött házassága megromlott, köztük gyakorivá váltak a veszekedések. Ezek során a vádlott többször tettlegesen is bántalmazta feleségét. Így például 2019 májusában találkozott a sértettel egy sárvári ingatlanban, ahol szóváltásba keveredtek, amely végül ismét tettlegességbe torkollott, annak során pedig a vádlott a sértettet megragadta és a földre szorította, aki próbálva menekülni a vádlott szorításából megharapta a vádlott kezét, amely miatt a vádlott a még földön fekvő sértettet fejbe rúgta, majd miután a sértett felkelt, a vádlottal egymást ráncigálták, amely során a vádlott fejbe ütötte a sértettet.

A vádlott és a sértett – megromlott kapcsolatuk ellenére – 2019. július 7-én ismét találkoztak egymással Sárváron. Mivel a sértettnek nem volt hol aludnia, a sértett és a vádlott aznap kivett egy hotelszobát Sárváron, ahol két éjszakát töltöttek együtt. A két éjszaka árát, 39.000 forintot, másnap a vádlott fizette ki, majd 2019. július 9-én reggel mindketten távoztak a szállodából, a sértett pedig az esti órákban visszament busszal édesanyja Vas megyei otthonába.

Másnap, 2019. július 10-én a vádlott telefonon hívogatni kezdte a sértettet, majd a déli órákban megjelent a sértett Vas megyei tartózkodási helyén, ahol a retesszel bezárt kaput kinyitotta és bement az udvarra, majd szidalmazni kezdte a sértettet, aki az udvaron található műhelyben bújt el. Mivel a vádlott a sértettet nem találta, távozott az udvarból. A vádlott ezt követően azonban rövid időn belül visszatért, és ismét bement az udvarba, a sértett pedig akkor már az udvaron ült egy fotelben, a visszatérő vádlott pedig ismét szidalmazni kezdte, majd a fáskamra mellett leállított fejszét a kezébe vette és azt lefelé tartva lóbálni kezdte, majd azért, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének érvényt szerezzen, megfenyegette a sértettet azzal, hogy „szétüti”, „levágja a fejét”, „szétrugdossa”, „megöli”, ha nem adja vissza azt a pénzt, amit a vádlott a két éjszakáért fizetett a sárvári hotelben.

A sértett eközben felugrott a fotelból és rákiabált a vádlottra, hogy távozzon az udvarból, és közölte vele, hogy kihívja a rendőrséget, majd tárcsázta a 112-es segélyhívó számot, amire a vádlott a fejszét elhajította, és távozott az udvarból, cselekménye így kísérleti szakban rekedt, azonban a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen maradt.

A bíróság a vádlott bűnösségét ezen ügyektől függetlenül elkövetett csekély mennyiségű kábítószer, fogyasztás céljából tartásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétségében is megállapította.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és a védő elsődlegesen felmentésért, illetve a kiszabott szabadságvesztés enyhítése, továbbá végrehajtásának felfüggesztése érdekében jelentettek be fellebbezést.

Címlapképünk illusztráció

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.