Na ki jelent nemzetbiztonsági kockázatot Georg Spöttle szerint és kit tiltana ki Bayer Zsolt az ukrán háborúban?

Fehér Buda 2022-03-06 13:00:00
Megint nagyot mennek a kormánypárti megmondó emberek, de ha neked Gyurcsány Ferenc jutott eszedbe, csalódást kell okoznunk.

„Azzal, hogy a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje oroszpártinak titulálta a kárpátaljai magyarokat, szintén veszélyezteti azokat, akik ott maradtak. Ebben a helyzetben tehát Márki-Zay Péter jelenti az egyik legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot

– mondta a Magyar Nemzetnek Georg Spöttle.

A „biztonságpolitikai szakértő” kritika nélkül felmondta az interjúban, hogy a jó magyar-orosz kapcsolatoknak köszönhetően „évtizedekre az európai piaci árnál ötször olcsóbban vásároljuk a gázt”, ami egyszerűen nem igaz, ezt már Deák András szakértő is elmondta egy konferencián. Ezen az áron ugyanis csak Belarusz kap gázt Oroszországtól. A magyar átvételi árat a kormány következetesen titkolja, de a Népszava nemrég utánaszámolt, és kiderült, hogy az említettnél biztosan drágább árat fizetünk, ráadásul ez is folyamatosan emelkedik.

Márki-Zay Péter itt is elérhető hétértékelőjében – kétségtelenül nem túl szerencsés módon – pedig arról beszélt, hogy a hatvanezer kárpátaljai magyar menekült, aki már átjött a határon, valószínűleg magyar útlevéllel, és így szavazójoggal is rendelkezik, és április 3-án már nem kell majd átjönniük a határon, „mert már itt vannak”.

Erre Simon András, a miniszterelnök-jelölt sajtófőnöke közbevetette, hogy „a sorozás, meg az orosz tankok elől menekülnek”.

Erre Márki-Zay Péter úgy válaszolt, hogy

„a sorozás az egy ukrán sorozás, az orosz tankok azok oroszok, ne zárjuk ki a lehetőségét, hogy nagyon sok kárpátaljai magyar az inkább oroszpárti lehetett, mint ukrán párti ebben a konfliktusban akár. Tehát én nem tudom azt kizárni, hogy a Fidesznek azért lesz támogatottsága közöttük.

Majd úgy folytatta, „remélem, hogy ott is nagyon sokan megértették azt, hogy az az Orbán, aki őelőlük a gázt is elzárta, mert elzárta már egyszer Putyin parancsára (tény, hogy éppen 2014 szeptemberében, miután a Krím félsziget orosz megszállása után a Gazprom leállította a gázszállításait Ukrajna felé, váratlanul a magyar Földgázszállító Zrt. Is közölte, hogy felfüggeszti a gázszállítást Magyarország felől, a lépést akkor az EU vezetése is élesen elítélte – a szerk.), vagy az a háború, amit Orbán Viktor magatartása robbantott ki, hiszen, hogyha

Orbán nem akadályozta volna az elmúlt évtizedben, hogy Ukrajnát a NATO is megvédje, akkor ez a háború ki se robbant volna. Tehát én azt remélem, hogy minél több külföldi magyar rájön arra, hogy egy hazaárulóra még nekik sem szabad szavazniuk.”

Megtalálta az aktuális ellenséget Bayer Zsolt is, aki korábban azt mondta, „Oroszország nem fogja megtámadni Ukrajnát, ezt a hülye is tudja”, most Ljubov Nepop ukrán nagykövetnek ment neki.

Ukrán nagykövet: Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz

mondta péntek délután egy konferencián a magyar nép felé Nepop Ljubov, Ukrajna budapesti nagykövete egy zárt körű konferencián Budapesten, írja a 444.hu. Ezzel arra utalt, amit Orbán Viktor mondott a reggeli rádióinterjújában, hogy szerinte háború idején csak megfontoltan szabad reagálni, ezért stratégiai nyugalomba vonult az ügyben.

A diplomata – aki a háború kitörése után az első exkluzív interjút az Azonnalinak adta – a Political Capital konferenciáján Orbán Viktor korábbi kijelentésére (miszerint „stratégiai nagyalomra” van szükség a háborúban), azt mondta, „stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz”. Bayer Zsolt erre reagálva írta blogján – amit a 444.hu szúrt ki –, hogy

„az ukrán nagykövet asszonyt normális esetben 48 órán belül kellene kitiltani Magyarországról, a magyarsághoz intézett ezen szavaiért”.

 

(Via Azonnali)

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.