“Ha kell, én kimondom: a Puskás Tivadar vezette városvezetés a felelős azért, mert kamu szerződések miatt nem épült meg a zanati kerékpárút”

Farkas Bazsi 2022-03-06 15:31:32
Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely! frakcióvezetője zárta rövidre a kérdést.

Bírósági keresetet is nyújtott be a szombathelyi városvezetés, hogy megpróbálják végre bevasalni azt a pénzt, amit a HORWAT Investment Ingatlanforgalmazó Kft.-nek kellett volna kifizetnie a zanati kerékpárút megépítése kapcsán.

A céggel 2008-ban kötött megállapodást Szombathely. Az önkormányzat azt vállalta, hogy belterületté von néhány olyan külterületi területet, amin a Decathlon, a Burger King, vagy éppen az autómosó épült meg később. A cég pedig ennek fejében megépíti a Zanatig tartó kerékpárutat.

A bíróság elutasította a város keresetét, 3 millió forintos perköltséget kell fizetnie az önkormányzatnak. Igaz, a kerékpárút a döntéstől függetlenül megépül, mivel kormányzati intézkedés után központi forrás érkezett rá.

Bár az ügy szempontjából szinte már lényegtelennek is lehetne tekinteni, mégis úgy gondoljuk, hogy igenis érdemelnek annyit a szombathelyiek, hogy megtudják, kinek a hibájából nem épült meg 14 év alatt a bicikliút.

Tóth Kálmánt, az Éljen Szombathely! frakcióvezetőjét kérdeztük, hogy a városvezető frakció miért nem szavazta meg azt a közgyűlési indítványt, mi szerint újra álljon fel a kerékpárút meg nem épültét vizsgáló bizottság.

Nincs ezen mit tovább vizsgálni, el kell fogadni, hogy a 2011-ben, a Puskás Tivadar vezette többség volt a felelős azért, hogy a vállalkozó meg tudta úszni, hogy neki kelljen kifizetni azt a több száz millió forintot, amibe a kerékpárút megépítése került volna. Ki engedi, hogy vállalkozói közösségek szórakozzanak Szombathellyel? Az, aki éppen hatalmon van. Egy dolgot mondhatok: amíg mi ülünk a városvezetői székben, addig egyetlen egy hasonló ügyet sem fogunk megengedni - mondta Tóth.

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.