Idén nem 5, hanem 8 ezer forintos Tesco-utalványt kapnak a nyugdíjasok Sárváron

Fehér Buda 2022-03-02 10:42:08
Az elmúlt években nagy titkolózás övezte az ajándékutalványokat, most jóval előre bejelentette az önkormányzat az osztást.

Sárvár Város Önkormányzata idén utalvánnyal támogatja az időskorúakat, jelentették be a város Facebook-oldalán. Azok a 70 év feletti sárvári nyugdíjasok, akiknek a nyugdíj ellátása a nettó 133 ezer forintot nem haladja meg, 2022. február végétől egyszeri, 8 ezer forint összegű önkormányzati támogatásban részesülnek, ajándékutalvány formájában. 

Az időskorúak támogatásáról Kondora István (Fidesz-KDNP), a város polgármester is megszólalt a város oldalán, ő elmondta, hogy a szociális rendelet tavaly novemberi módosítása tette lehetővé ezt az új támogatási formát. Az önkormányzati rendelet értelmében évente egyszer minimum 5 ezer forintot adhat az önkormányzat. Most, húsvét közeledtével

8 ezer forint támogatásról döntöttek.

A jogosultságot hivatalból állapítja meg az önkormányzat a nyugdíjfolyósító szerv adatszolgáltatása alapján. Külön kérvényt benyújtani tehát nem kell az érintetteknek. Az idei évben 781 nyugdíjas részesül a támogatásban.

A jogosultak Tesco-ajándékutalványt kapnak, amely év végéig használható fel. A gondozási központ szolgálati igazolvánnyal rendelkező munkatársai kétszer kísérlik meg az utalványok kézbesítését, amennyiben ez nem sikerül, értesítést hagynak arról, hogy a gondozási központban átvehető az utalvány.

A Tesco-utalványokról korábban már mi is többször írtunk, mivel felmerült, hogy az utalványokat a város fideszes képviselői oszthatták ki, ráadásul úgy, hogy az osztást nem is kötötték szabályokhoz. Az ellenzéki képviselők szerint nem volt véletlen, hogy titokban indultak meg az utalványok, a Fidesz ugyanis így akart mozgósítani a városban.

Valahogy pont csak a fideszes képviselők oszthattak szét 5,2 millió forintnyi ételutalványt Sárváron

Még áprilisban írtunk arról, hogy információink szerint több millió forintnyi tescós utalványt vásárolt be 2019 végén Sárvár az őszi, önkormányzati választások után. Ezzel önmagában nincs probléma, hiszen a polgármesternek joga van arra, hogy a költségvetésből elkülönítsen egy összeget arra, hogy abból a városban élő rászorulók segítséget kapjanak.

Az idei osztás érdekessége, hogy ismét választási évben történik, és az eddigiekkel ellentétben most 3 ezer forinttal többet, 8 ezer forintot kapnak az idősek, a korábbi évek titkolózása helyett pedig már jóval előre bejelentette az önkormányzat, hogy érkeznek az utalványok.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.