PDSZ: A tanársztájk miatt volt, akinek azt ajánlották, keressen egy jó ügyvédet

Székely Zoárd 2022-02-07 19:41:00
Tényleges retorzióról azonban eddig nem érkezett hír.

„Tényleges pedagógussal szembeni retorzióról hozzánk még nem érkezett hír. Olyan viszont igen, hogy keressenek maguknak egy jó ügyvédet, meg, hogy ennek fegyelmi következménye lesz, ami nem tudjuk, hogy micsoda, mert a fegyelmi jog intézménye 2012 július óta már nincs"

– nyilatkozta Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos választmányi tagja az ATV Híradónak.

Múlt héten kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak a pedagógusok. A tanárok béremelést, a munkaterhek csökkentését és a kötelező oltásról szóló döntés visszavonását követelték. A PDSZ adatai alapján több mint 20 ezren vettek részt a tüntetésen, a szakszervezet szerint a megfélemlítés miatt sokan elálltak a sztrájktól, másrészt pedig sokan covidosok lettek, nem tudtak személyesen tiltakozni.

Megbüntetik a sztrájkoló pedagógusokat, Gulyás Gergely szerint törvénytelen volt a tüntetés

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) több helyről is olyan visszajelzést kapott, hogy túlkapások és retorziók érték a hétfői pedagógussztrájkban részt vevő tanárokat és diákokat - írja a PDSZ közleménye. „Beszámoltak a kollégák például arról, hogy a tankerület utólag arra adott utasítást, hogy a hétfői első két óráról hiányzó tanulóknak igazolatlan mulasztást könyveljenek el, és az órákat jelöljék úgy, mintha megtartották volna" - áll a közleményben.

A PDSZ a sztrájk után úgy értesült, hogy egyes tankerületeknél elkezdték bekérni azoknak a tanároknak a nevét, akik részt vettek a demonstráció szervezésében. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ATV megkeresésére most azt közölte: a sztrájk-tárgyalások folytatása nincs napirenden, jelenleg a jogi eljárást kell lezárni.

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.