Nemény András a volt városi strand ügyéről: Van olyan megoldás, hogy a beruházó parkoló céljára rendelkezésre bocsássa a területet

Bazsó Bálint 2022-02-07 19:29:00
A Homok utcai és a volt strand ügyében is sikerült előrelépni a polgármester szerint.

"Elég kemény, de konstruktív tárgyalás végén sok mindenre jutottunk, úgyhogy jó hírekkel tudok szolgálni"

- közölte hétfő esti videójában Nemény András annak kapcsán, hogy tárgyalt a Homok utcai és a volt városi strand területén tervezett lakópark beruházójával.

"A Homok utcaiaknak azt tudom mondani, hogy az a félelmük, hogy egyszerre 96 lakás fog épülni, az biztos nem valósul meg, mert azt az ígéretet kaptam, hogy az idén háromszor hat, azaz csak 18 lakás fog épülni és nyilván egészen más kapacitáslekötést jelent, mint mondjuk 96 lakás."

- mondta a szombathelyi polgármester.

Fotó: Nemény András Facebook-oldala

Az áramingadozás és víznyomás problémák kapcsán hozzátette: a beruházó ígéretet tett egy nyomásfokozó és egy újabb trafó kiépítésére is.

A közlekedés kapcsán Nemény András azt mondta: a héten leül tárgyalni az útépítőkkel és tervezőmérnökökkel, és megnézik, hogy milyen megoldási javaslataik vannak. Hozzátette: megnézik, hogy a korábban tervezett körforgalom építését mennyire lehet előrehozni.

A volt strand helyén tervezett beruházás kapcsán azt mondta: 

"A beruházóval arra jutottunk, hogy van olyan megoldás, persze további tárgyalások szükségesek hozzá a kórházzal, ahol hajlandó lenne ezt parkoló céljára rendelkezésre bocsátani."

Hozzátette: egy olyan parkolóról beszélünk, ami bekerülhet a városi parkolási rendszerbe és egyébként olyan is lehetséges, amit a kórházi dolgozók tudnak legalább részben használni.

Fotó: Nemény András Facebook-oldala

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, bár az államnak volt elővásárlási joga, hogy a régi strand egy szeletét megvásárolják, ezzel nem mégsem éltek. Szombathely városa végül 816 millió 414 ezer 284 forintért adta el azt az ingatlancsomagot, aminek a része a régi városi strand utolsó hasznosítatlan szelete. 

Már akkor tudni lehetett, hogy a befektető társasház építésébe kezd majd. A tervek szerint a beépítettség 26 százalékos lesz, 20 lakás és 20 parkoló fog épülni.

Nem élt a magyar állam a régi szombathelyi városi strand telekrészének elővásárlási jogával

November végén írtunk arról, hogy 35 napja van az államnak arra, hogy éljen az elővásárlási jogával, és megvásárolja a régi szombathelyi városi strand egy szeletét. Szombathely városa ugyanis 816 millió 414 ezer 284 forintért adott el ingatlan csomagot, ennek a csomagnak a része egy terület, ami a régi városi strand utolsó hasznosítatlan szelete.

Egy másik ötlet szerint viszont közparkot kéne itt építeni. A kezdeményezést Hende Csaba is gyorsan felkarolta, sőt, már egy petíciót is aláírt az ügyben.

Hiába persze a petíció, ha egyszer az állam nem élt a jogával, a város pedig a kormányzati elvonások miatt kényszerből volt kénytelen megválni az ingatlantól. 

A polgármester szerint erre az egészre nem került volna sor, ha a város megkapta volna azt az 1,4 milliárd forint működési támogatást, amiből tudtak volna tervezni béremelést és intézményi működést is.

Szólj hozzá!

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.