Továbbra is önti a propagandát a kormány a járvány elleni védekezés címén

Bazsó Bálint 2022-02-06 19:03:00
Nincs menekvés.

A kormány továbbra is a kampány és propagandaanyagok terítésére használja azokat az e-mail címeket, amelyeket az emberek az oltáshoz való regisztráció miatt adtak meg.

Mint ismert: annak idején a Vakcinainfó oldalán két ablakot is bepipálhattunk. Az egyik kötelező volt, és persze indokolt is: itt a regisztráló hozzájárult, hogy adatait a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) használja, így e-mailben is megkaphattuk a szükséges tájékoztatást.

A második ablak már trükkösebb volt, itt ugyanis csak az állt, hogy hozzájárulásunkat adjuk, hogy a később kapcsolattartás céljából kezeljék a kapcsolattartási adatainkat. Ez azonban nem csak az elektronikus postafiókot jelentette, hanem bizony nevet, telefonszámot és címe is. Ráadásul az adatkezelési tájékoztatóból az is kiderültl hogy az adataokat nem a NEAK, hanem a Miniszterelnöki Kabinetiroda kezeli, aminek ugye a feje

Rogán Antal.

Így talán már érthető, hogy ezt a "kapcsolattartási" lehetőséget miért kezeli így a kormány propaganadaminisztériuma.

Míg azonban korábban tessék-lássék módon, de legalább volt szó az oltásról és járvány elleni védekezésről ezekben a hírlevelekben, addig a mostaniban már arra sem vették a fáradságot, hogy említést tegyenek róla. 

Az olvasónk postafiókjába érkezett levélben ugyanis az eufemisztikusan csak tájékoztató irodának hívott propagandaosztálytól családi adó-visszatérítésről, a 13. havi nyugdíjról és a 25 éven aluliak úgynevezett adómentességéről "tájékoztat" a kormány.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.